Pojďte si ještě užít ten poslední teplejší víkend s našimi tipy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pojďte si ještě užít ten poslední teplejší víkend s našimi tipy

Zdá se, že ten slunečný a nadstandardně teplý podzim brzy vystřídá ten studenější a sychravý. To ale nic nemění na tom, že pro vás máme naše tradiční víkendové tipy kam s dětmi. Tak honem než vytáhnete kabáty a bundy, vybírejte, ať ještě stihnete trochu toho tepla venku.

 

Praha a Střední Čechy

UNEXPECTED CIRCUS
Pokud máte rádi cirkus, pak si nenechte ujít cirkusovou zábavu v moderním pojetí na Černém Mostě. Těšit se můžete na artistické show na šálách či na zavěšeném kruhu, workshopy akrobacie či tance Hula Hoop nebo lekce žonglování. Chybět nebude ani loutkové divadlo, kouzelnická představení a cirkusové občerstvení v podobě cukrové vaty a dalších dobrot.

 

Podzimní dýňové hrátky v Botanické zahradě Troja
Přijďte se s dětmi inspirovat podzimn
í přírodou, popusťte uzdu své fantazie a vyrábějte nejrůznější postavičky a zvířátka z toho, co na podzim zahrada nabízí. Na rodiny s dětmi čeká bohatý program v Ornamentální zahradě. Strašidýlka, skřítci či zvířátka, to vše vznikne pod rukama malých i větších tvůrců z přírodního materiálu. Vyřádit se může každý a díky společného tvoření se pobaví celá rodina.


Svatohavelské posvícení v Kouřimi
Starodávný zvyk "stínání kohouta", dílny pro děti, písničky z Kouřimska, jarmark v tradičním duchu, pečení a ochutnávání koláčů. Přijďte šlapat zelí s nejrozvernější panenkou ze vsi a ochutnat z něj různé pokrmy, dozvědět se o jídle a hodování našich předků, o posvícenských zvycích nebo poslechnout si "Písničky o posvícení".


Samhain na zámku Nižbor
Stejně jako jarní svátek Beltain, i Samhain patřil k významným keltským svátkům, které své stopy zanechaly i v naší kultuře. Keltové věřili, že v tuto tajemnou noc se přeruší hranice mezi světy živých a mrtvých a ti získají na pár hodin své tělo a přijdou se ohřát k malým ohňům, které jim živí zapalovali. Akce je součástí Mezinárodního dne archeologie. Již popáté tak archeologové i veřejnost třetí říjnovou sobotu oslavují archeologii a nadšení z objevování.

 

Žižkovská drakiáda
Žižkovská drakiáda, to je akce pro celou rodinu, která se uskuteční v parku Parukářka. Součástí budou výtvarné dílny na výrobu draků, pouštění draků, skákací hrad i občerstvení.

 

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Podzimní odpoledne s písničkou 
Příjemné podzimní odpoledne prožijete v neděli ve Varnsdorfu. V Zája centru se na váš těší, k příjemné atmosféře zazpívá Varnsdorfský sbor Náhodou a děti se mohou těšit na tvořivé dílničky s podzimní tématikou.

 

Podzim na vesnici v Zubrnicích 
Tradiční oslava podzimu v Zubrnicích je tu. Po celý víkend vás v Zubrnicích čeká bohatý kulturní program, jarmark a spousta zábavy pro vaše děti. V rámci 20. výročí otevření skanzenu se děti mohou těšit na soutěže s vodníkem a mnoho dalších překvapení. Navíc uvidíte ukázky tradičních dobových řemesel, jako je např. zpracování lnu, ovčí vlny, mletí mouky ve mlýně a sušení ovoce v historické sušárně.

 

Výlov Habrovického rybníka 
Tradiční podzimní klasika v podobě výlovu Habrovického rybníka v Ústí nad Labem se koná již tuto sobotu a určitě stojí za podívanou.

 

Drakiáda
Sobotní odpoledne ve Štětí bude patřit drakům. Samozřejmě, že těm papírovým. Koná se tu totiž podzimní drakiáda. Vezměte děti, draky a pojďte se společně proběhnout a užít si trochu zábavy.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Kurz kresby – tužka
Nenechte si ujít speciální, celodenní kurz - základní kresby tužkou. Vhodný je od 12 let i bez předchozí průpravy.  V ceně kurzu máme pro každého kreslířskou sadu pomůcek, se kterou budete tvořit po dobu workshopu a odnesete si je i domů.

 

Štístko a Poupěnka - Jedeme na výlet
Máte rádi pohádková představení plná písniček? Čeká na vás totiž zbrusu nové představení, ve kterém vám Štístko a Poupěnka zazpívají nejnovější písně z jejich prvního DVD filmu - Jedeme na výlet.

   

Krkonošské pohádky
Krkonošské pohádky byly a stále jsou nejoblíbenějším večerníčkem. Nenechte si ujít Divadelní zpracování kultovního večerníčku o Trautenberkovi, Ančí, Kubovi a hlavně Krakonošovi.

 

Posvícenský průvod v Bílé Třemešné
Spolek přátel Bílé Třemešné, dobrovolníci a obec Bílá Třemešná pořádají tradiční Posvícenský průvod. Masky jsou vítány. Připraven je bohatý program pro děti i dospělé a chutné občerstvení, hudební vystoupení, ohnivá show, tombola.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Bavorsko-český festival Treffpunkt
Festival zve na koncerty, promítání filmů, výstavy, besedy, řemeslo, literární odpoledne, aktivity pro rodiny s dětmi, bavorský i český folklor. Chybět nebude klasická Biergarten s bavorským pivem i lahůdkami! Pro děti je připraven nový cirkus, česko-německá jazyková animace, bubnování či výtvarný workshop.

 

Poslední den na Divokém západě
V sobotu přijeďte do West Parku v Plzni, kde se bude zakončovat sezóna 2018. Je pro vás připravena spousta zábavy, her a dovedností z Divokého západu - stanete se na chvíli indiánem, kovbojem nebo zlatokopem a vyzkoušíte si jejich život na vlastní kůži.

 

Den stromů Jáchymov
Věděli jste, že 20.října je Den stromů a slaví se ve více jak 40 zemích světa? Pojďte také oslavit tento svátek. Den stromů v Jáchymově bude ve znamení procházky přírodou, výstavy fotografií a obrázků stromů a hudby.

 

Dobřanské posvícení a Havelské řemeslné trhy
Městské kulturní středisko Dobřany zve na Dobřanské posvícení a Havelské řemeslné trhy.
Připraveny budou posvícenské dobroty, domácí kuchyně, koláče. Pro děti pak například klikou poháněný kolotoč, filmový fotokoutek či divadelní představení Kočičí princezna.

 

Jižní Čechy a Vysočina

you show zliv
YouShow - youtuberská show založená na interakci mezi vystupujícími a diváky. Show je plná rozhovorů, challengí, asků a hudby. Jedná se o putovní pořad Českou republikou s předními českými youtubery. Autogramiáda, focení.


Den archologie na hradě Landštejn
Komentovaná prohlídka hradu s kastelánkou na téma nalezených kamenných artefaktů. Pro děti budou celý den připraveny archeologické bedýnky, u kterých si mohou zahrát na archeology.

 

Pyšná princezna na zámku v Telči
Až do konce října máte na telčském zámku s dětmi možnost shlédnout výstavu originálních kostýmů a rekvizit z filmové pohádky Pyšná princezna, která letos oslaví 65 let od natočení. Výstava přiblíží zajímavosti z příprav filmu a z natáčení. Pro děti je připravena spousta her a interaktivních prvků, které je vtáhnou do děje pohádky.

 

Dýňový svět Nová Ves u Leštiny
Až do 4.listopadu můžete navštívit Dýňový svět na statku u Pipků v Nové Vsi u Leštiny. Čeká na vás nádherná podzimní výzdoba se stovkami pestrobarevných dýní všech velikostí, vyskládáných do pyramid, ornamentů a bludišť. Kromě toho se děti mohou vyřádit na slámohřišti se slámohradem, nebo v kukuřičném či topinamburovém bludišti.

 

Jihomoravský kraj

Výlov rybníka Olšovce
O víkendu se již od brzkých ranních hodin bude konat tradiční výlov rybníka Olšovce v Jedovnicích na blanensku. Kromě samotného výlovu se můžete těšit na stánkový prodej živých ryb, dvoudenní jarmark tradičních výrobků a řemesel a občerstvení, včetně specialit z ryb. Zábava je připravena i pro děti.

 

Noční les
Tajemný říjnový večer, podzim, mlha, to je ideální čas na to potkat v lese strašidla. Přijďte se v sobotu bát do areálu U Mravence Lesíka v Brně Řečkovicích na stezku odvahy. Trasa povede lesem a můžete na ní potkat nejen živá strašidla. Těšit se můžete na malování na obličej a tvořivé dílničky.

 

 

 

 

Zlínský kraj

Dýňobraní 2018
Ve Zlíně se v sobotu chystá tradiční rodinná akce Dýňobraní. Pro rodiny s dětmi bude připravena stezka s podzimními úkoly, dlabání halloweenských dýní, různé výtvarné tvoření, strašidelné malování na obličej a spousta dalších aktivit. Děti se mohou těšit i na klauna Brdíka. Vítány jsou zvláště děti ve strašidelných kostýmech.

 

Vládci noci
Až do 3.2.2019 máte možnost v Muzea Kroměřížska shlédnout novou výstavu Vládci noci. Výstava poodhalí tajemství světa živočichů, jejichž aktivita začíná za soumraku a vrcholí v noci. V zatemnělých prostorách se budete pohybovat jen za svitu baterky. Uvidíte, jak a pomocí čeho se zvířata ve tmě orientují, jaký vliv má na jejich život člověk, který už dávno nechodí „spát se slepicemi“.

 

Moravskoslezský kraj

Drakiáda na porubské Myslivně
Drakiády jsou v plném proudu a nesmí chybět ani na porubské Myslivně. Čeká vás spousta úkolů a překvapení a třeba i táborák.


Fauna trhy
Již tuto neděli vás čekají oblíbené Fauna trhy, které jsou chovatelskou a pěstitelskou prodejní burzou, určenou pro širokou veřejnost. Akce se účastní jak drobní chovatelé např. okrasného ptactva, psů, koček, drobných savců, kožešinových zvířat atd., tak dovozci a výrobci z oblasti chovatelství.

 

Olomoucký kraj

Den stromů na náměstí v Prostějově
V rámci celosvětové akce Den stromů proběhnou na náměstí T.G. Masaryka aktivity pro všechny věkové skupiny. Dozvíte se spoustu zajímavých informací, čeká Vás výstava o stromech a hravé, výtvarné a naučné aktivity pro děti. Součástí programu bude během celého dopoledne živá hudba a kulturní vystoupení.

 

Dýňování ve městě Jeseník
V sobotu se nenechte ujít Dýňovou slavnost na Masarykově náměstí v Jeseníku. Těšit se můžete na regionální a dýňové dobroty, soutěže, tanec, divadlo, koncerty, dílničky pro děti, kolotoč a spousta dalších (nejen) dýňových překvapení. 

 

Mnoho dalších a nejen víkendových tipů najdete na www.kamsdetmi.com

17. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře