Pohádkové zámky Opavska | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pohádkové zámky Opavska

Víte, které město severní Moravy bývá nazýváno "bílá perla Slezska"? Je to malebná Opava. A věděli jste, že její okolí je doslova pohádkové?:-) V Opavském Slezsku totiž můžete spatřit zámky jako z pohádky! Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších.

Zámek Hradec nad Moravicí

Státní zámek Hradec nad Moravicí se stal v roce 2002 národní kulturní památkou. Patří mezi oblíbené turistické cíle a láká návštěvníky na dva prohlídkové okruhy, historickou expozici a obrazovou galerii. Součástí areálu je také Červený zámek, Bílá věž a moc hezky udržovaný Zámecký park, který doslova vybízí k procházkám. Zámek přitahoval i slavné osobnosti, pobýval zde například L.van Beethoven nebo N.Paganini.

         

Zámek Bolatice

Zámek barokního stylu pochází z první poloviny 18. století. Je zrekonstruovaný a dnes v něm sídlí obecní úřad. Nachází se na malém náměstíčku procházející obcí ve směru od Dolního Benešova na Kobeřice.

 

Zámek Dolní Životice

Tento zámek byl také postaven v barokním stylu, je nově opraven a v současné době je využíván jako ústav sociální péče pro mentálně postižené muže. 

        

Zámek Dubová Radkov

Zámek se nachází jen pár kilometrů od oblíbeného Podhradí pod hradem Vikštejn v osadě Dubová, dnes je to část obce Radkov. Přímo ze silnice je vidět pouze západní křídlo a část jižního průčelí. Zámek je obklopen rozsáhlým parkem s rybníkem a s vzácnými dřevinami.

 

Zámek Litultovice

Zámek Litultovice je kulturní památkou ČR a jeho atraktivitou je přírodně krajinářský park s cizokrajnými stromy, ve kterém byla umístěna kuželna. V zámku dnes sídlí obecní úřad, knihovna, restaurace nebo lékárna.

       

Zámek Melč

Barokní zámek je situován v jihovýchodní části obce Melč a v jeho okolí se na svažitém terénu rozprostírá park.
V dnešní době je využíván jako dětský domov.

 

Zámek Velké Heraltice

Zámek se pyšní svou velikostí, krásou, věží, věžními hodinami a mnoha nádherně zařízenými mistnostmi. Anglický park se slunnými trávníky, lesíky a křovinami dotváří idylický pohled na zámek. 

       

Zámek Velké Hoštice

Šlechtické sídlo ve Velkých Hošticích vzniklo na přelomu 15. a 16. století. V 18. století bylo přestavěno na barokní zámek a v dalším století byl v okolí vybudován přírodně krajinářský park. V zámku je restaurace, vinárna a archeologická výstava.

 

Zámek Kravaře

Zámek v Kravařích se může pochlubit bohatou historií, která skrývá dokonce i alchymistickou minulost. Tu připomíná ukázka alchymistické dílny. Velkým lákadlem je také rozsáhlý anglický park, v jehož části se hraje golf.

     

Zámek Raduň

Zámek najdeme pouze 8 kilometrů od Zámku Hradec nad Moravicí. V 19. století byl zámek opraven a přestavěn a současně byl upraven park s rybníky. Zajímavostí prvního prohlídkového okruhu je určitě zámecká knihovna s 16 000 svazky. Druhá návštěvnická trasa nabízí unikátní zámeckou oranžerii a přilehlou zahradu se sbírkou téměř 700 cizokrajných rostlin a citrusových dřevin. Zámecký park patří k nejvýznamnějším přírodně-krajinářským areálům Moravskoslezského kraje.

    

 

Krásné pohádkové putování přeje Lucka :-)

21. 3. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře