Podzimní radosti a starosti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Podzimní radosti a starosti

V uplynulých sedmi týdnech jsem se snažila vám předat něco málo ze svého života obyčejné mámy, která prožívá stejné radosti a starosti jako kdokoli jiný, jen na ně občas pohlíží s nadhledem a ráda se s notnou dávnou humoru sobě vlastní o své radosti a starosti podělí. Věřím, že vás alespoň něco málo z toho, co jsem psala, potěšilo či snad dokonce pohladilo na duši.

Seriál Prázdniny na MAXimum končí tématem, který logicky na prázdniny navazuje. Podzimní období mnoha rodičům přidává spoustu nových vrásek. Školka, škola, nákupy v papírnictví, družiny, kroužky, taxikaření, úkoly, úklidy a … bacily. Ty těch vrásek dokáží přidat fakt celý vagón. Dá se jim vyhnout? Dají se eliminovat? Moje první rada je koupit si na ty vrásky dobrý krém (já používám „aktivátor mládí“ – ano skutečně se to tak jmenuje). To můžete aplikovat bez negativních účinků do aleluja. No a pak doporučuji obalování nervů. Ať už navštívíte cukrárnu nebo vinotéku, funguje obojí. Tady ale pozor na četnost aplikace, aby se to nezvrhlo…   

Já už mám přeci jen děti o něco větší, respektive to školkové období (jeden týden ve školce, dva týdny doma) je za námi, ale pamatuju si to jako by to bylo dnes a soucítím se všemi, kdo to prožívají. Myslím (a podotýkám, že jsem úplný lajk), že si každé dítě tu svou imunitu musí vybudovat a než se tak stane, je to boj. Můžete ho dopovat vitamíny horem dolem, kupovat přípravky s hlívou ústřičnou, dávat přednášky o hygieně… všechno tohle je fajn a určitě to ničemu neublíží, ale rozhodně vám nikdo negarantuje, že zas příští týden nebudete sedět doma s prckem a jeho zelenou nudlí u nosu.

Co se týče mě, ne že bych děti cpala rybím tukem jako v Obecné škole, ale snažím se tomu podzimnímu období rýmiček taky čelit, jak můžu. Citróny do vody místo šťáv, med do čaje místo cukru, zázvor, no a v poslední době taky bonbóny a lízátka s vitamíny. Teď úplně vidím ten vyděšený výraz přírodních matek. Přiznávám bez mučení, mé děti sladké rády a já jim ho občas dopřeju. A když je v tom sladkém cosi zabaleno alespoň trochu vitamínů, tak třikrát hurá.

Přeju vám, ať na podzim zažijete více radostí než starostí a nazapomeňte nezapomeňte, už jen deset měsíců a jsou tu další velké prázdniny :-)

 

Jo a pokud máte nějaký tip jak na podzimní bacily, sem s nimi. Pište pod článek nebo k facebookovému postu. Snad mohu mluvit za ostatní, že těch tipů a triků není nikdy dost.  

 

 

Vendula Dittrichová

 

 

Předchozí díl více či méně veselých příběhů seriálu Prázdniny na MAXimum si můžete přečíst zde.

13. 9. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře