Počasí nás láká ven, tak kam s dětmi vyrazíte o víkendu? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Počasí nás láká ven, tak kam s dětmi vyrazíte o víkendu?

Taky vás, doslova letní, teploty lákají ven? Nebo naopak se před sluníčkem chcete schovat? Pro oba tábory vám nyní přinášíme víkendové tipy. Tak si pojďte vybrat, kam s dětmi zamíříte. Můžete vyrazit do všech koutů naší republiky.

 

Praha a Středočeský kraj

Koloběžka Cup

Přijďte si užít den plný zábavy na Koloběžka Cup a podpořte handicapované děti! Čeká na vás nabitý program plný závodění, her a nových zážitků pro celou rodinu. Na akci mimo jiné vystoupí zpěvák Michal David a kouzelník Richard Nedvěd.. Pro přihlášené závodníky je připraven startovní balíček.

 

Dny Kralup 2019

Celoměstské oslavy, které se každoročně konají v Kralupech nad Vltavou opět přinesou bohatý program, ve kterém si přijdou na své děti i dospělí. Těšit se můžete na různá hudební vystoupení, v rámci nedělní pohádkové neděle se můžete těšit na speciální „kozí program“: kozí dancing, ukázky dojení, kozy nakrmíte, pomazlíte se s nimi, vyzkoušíte jim dát různé povely.., těšit se můžete také na rozšířený program s bezpečnostními složkami a IZS, nebo indiánský program, aneb hod tomahawkem, lukostřelba, lov mustangů, bizoní střelnice, indiánské šipky, kouřové signály, výroba čelenek a mnoho dalších aktivit 

 

Cesta kolem světa za 80 minut

Cesta a plná her, hádanek a zábavy pro děti i rodiče! Vydejte se do Kounic, a objevte všechny kouty světa. Ocitnete se v daleké Austrálii, nebo mezi severoamerickými indiány. Cestou vás čekají překážky a úkoly, které musíte splnit, abyste se dostali až do cíle. Startuje se ráno, délka trasy je přibližně 5 km a je sjízdná i pro kočárky.

 

Oslavy výročí 130 let od založení SDH Brandýsek

Oslavy 130. výročí založení sboru dobrovolných hasičů pro Brandýsek a okolní obce se odehrají na prostranství okolo těžební věže bývalého dolu Michael. Během celého dne se mohou návštěvníci těšit na historickou i současnou hasičskou techniku, bohatý doprovodný program pro celou rodinu, chybět nebude samozřejmě občerstvení.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Dětský den a výročí MHD v Ústí n/L

Dětský den otevřených dveří se uskuteční již v sobotu v Ústí nad Labem u příležitosti 120 let výročí městské hromadné dopravy. Akce bude probíhat v prostorách trolejbusové vozovny ve Všebořicích a na návštěvníky čeká bohatý program.

 

Rodinný festival Bezva Fest

Velký festival pro celou rodinu se bude konat v sobotu na Střeleckém ostrově v Litoměřicích. Těšte se na super adrenalinové atrakce, sportovní aktivity, kouzelníky, hudební hvězdy, vynikající dobroty a spoustu dalšího.

 

Muzejní noc vědy a kouzel

Muzejní noc aneb večer ve znamení alchymie za doby císaře Rudolfa II. je akce, která se koná v sobotu večer v Chomutově. Návštěvníky provede výstavou iQLANDIA Hry a klamy a hlavní budovou muzea Jiří Popel z Lobkovic s věhlasným alchymistou magistrem Kellym. Pro děti bude připraven workshop na téma světlo a luminiscence. Vše vyvrcholí po setmění, kdy magistr Kelly provede v kostele sv. Kateřiny pokus a promění kostel v řádnou alchymistickou laboratoř.

 

Liberecký jarmark

O víkendu si v Liberci nenechte ujít historický liberecký jarmark, který je i letos dvoudenní. Čeká vás bohatý doprovodný program se spoustou hudby, tance, šermířských soubojů, divadélek pro děti a mnoho dalšího. Dobová tržnice nabídne i letos tradiční keramické a protuěné zboží, dřevěné meče, loutky či šperky.

 

Karlovarský a Plzeňský kraj

Muzejní noc

I tento víkend se můžete těšit na Festival Muzejních nocí. V pátek můžete navštívit Muzejní noc v muzeu v Aši a vyzkoušet na vlastní kůži lámání a česání lnu, česání vlny, předení na kolovrátku, tkaní na tkalcovském stavu, paličkování krajek a ruční výroba papíru.

Zavítat můžete i na Muzejní noc v Muzeu Sokolov, kde si Divadélko Ondřej připravilo pohádku pro děti „Pověst o jáchymovském tolaru“ a  čekají vás komentované prohlídky expozice nebo sklepa, nebo výtvarná dílna s výrobou loutek.

V neděli se pak bude konat Muzejní noc na Zámku Horažďovice s organizovanými prohlídkami s průvodcem a ohňovou show.

 

Víkend otevřených zahrad

Víkend otevřených zahrad je událostí, kdy se lidem otevírá možnost nahlédnout do běžně nepřístupných zahrad, ale také poznat své oblíbené parky novým způsobem. Během Víkendu otevřených zahrad pořádá řada parků a zahrad bohatý doprovodný program zahrnující komentované prohlídky, aktivity pro děti, koncerty atd.

V Plzeňském kraji můžete navštívit například Víkend otevřených zahrad - Zámecký park Hradiště nebo Včelí dny na Sofronce. V Karlovarském kraji doporučujeme Víkend otevřených zahrad v Bečovské botanické zahradě, který si malí i velcí turisté mohou zpestřit i Turistickým pochodem Z Bečova za minerálními prameny.

 

Historický víkend

Císař Rudolf II. očekává, že bude přivítán plným náměstím jeho plzeňských poddaných! S velkou družinou, císařským zvěřincem, alchymisty, šašky, čaroději, muzikanty, vojáky, šermíři a tanečnicemi... To vše je Historický víkend, tradiční akce, která se koná v Plzni od roku 1995.

 

Kostky v Plzni – výstava modelů z LEGO kostek

Tento víkend se koná první výstava modelů z LEGO kostek v Západočeském kraji - jde o unikátní výstavu autorských modelů od českých a slovenských fanoušků světoznámé dánské stavebnice. Můžete se těšit na 700m plochy zaplněné LEGO kostkami. Součástí programu budou hrací koutky pro malé i nejmenší. Svojí šikovnost si pak může celá rodina vyzkoušet na zajímavých dovednostních hrách s LEGO kostkami.

 

Pardubický kraj

Sodomkovo a Stratílkovo Vysoké Mýto

Všichni nadšenci techniky a automobilismu obzvlášť, pozor! Tuto sobotu ožije celé Vysoké Mýto hned dvěma festivaly, pojmenovanými podle věhlasných techniků – Sodomkovo a Stratílkovo Vysoké Mýto bude navíc jako již tradičně doplněno o den otevřených dveří ve společnosti Iveco, starší generaci známé spíše jako Karosa. Kromě srazu automobilů s karosérií Sodomka a výstavy historické hasičské techniky Stratílek se můžete těšit třeba na moderní hasičskou techniku, jízdy historických kol nebo ukázky práce četníků.

 

Dny pohádek a noci běsů na Svojanově

Nová a netradiční akce na hradě Svojanov představí prostory hradu obydlené pohádkovými a strašidelnými bytostmi. Pokud máte malé děti, vyrazte na Svojanov přes den. Při procházce hradem se můžete potkat s princeznami, králi, nebo třeba s čertem s Káčou. A postavy se určitě budou snažit vás vtáhnout do děje! Pokud už máte děti odrostlejší a rády se bojí, vyrazte naopak večer. Hradem se budou totiž prohánět strašidelné stvůry! Skřeti, čerti, zombie, upíři…určitě nic pro strašpytly, tak dobře zvažte, jestli to pro vaše dítka nebude moc!

 

Královéhradecký kraj

Za Babičkou Boženy Němcové do Ratibořic

Jak ještě před prázdninami dohnat povinnou četbu? Nejlépe zážitkem! Postavy důvěrně známé z knihy Babička spisovatelky Boženy Němcové vás tento víkend přivítají v místech, ve kterých se děj románu odehrává. Při návštěvě v zámku narazíte na namyšleného komorníka Leopolda, pozdravíte vznešenou paní kněžnu a její milou schovanku, komtesu Hortenzii. Ve mlýně vás budou vyhlížet veselý mlynář s panímámou mlynářkou a houfem ratibořických dětí s jejich hrami, zpěvy a říkadly.

 

7. Zámecká neděle s auto-moto veterány

Již posedmé se na zámek Kvasiny sjedou téměř všechny automobily a motocykly JAWA spolu s mnoha dalšími krásnými veterány od prvopočátků automobilové historie po americká auta 70. nebo 80. let 20. století. A proč takový důraz na JAWY? Protože majitelé zámku jsou Janečci, rodina, která značku JAWA stvořila. A letos se bude slavit! Slavit 100 let od založení - firmy Ing. F. Janečka, 115 let od narození jeho syna a pokračovatele Ing. F. K. Janečka, zakladatele automobilky Kvasiny a 85 let od zahájení výroby automobilů v Kvasinách.

 

Jihočeský kraj

Dobročinný závod Pusť kačku

Osmý ročník dobročinného závodu na pomoc dětem s handicapem Pusť kačku 2019, to je zábavné odpoledne s hromadou doprovodného programu, které již léta baví celé rodiny i jejich přátele. A k tomu všemu pomáhá dětem z neziskových organizací Apla Jižní Čechy a I MY o.p.s., kterým je věnován výtěžek celé akce. Kupte si za 50 kaček startovní číslo v nejžlutějším závodu pod sluncem. Přijeďte fandit na vodní kanál v Českém Vrbném a odneste si hromadu cen. Jak to funguje? Vaše kačky se připraví ke startu, budou vypuštěny do divoké vody…a - na konci trasy se všechny pochytají a z odlovených kousků budou vylosováni výherci wellness pobytů a dalších krásných trofejí.

 

Zážitková výstava Góóól! pro celou rodinu

Sladovna Písek – největší česká galerie pro děti, připravila novou zážitkovou výstavu, tentokrát na téma Hrdinové české kopané. Ve Sladovně si vše jako obvykle vyzkoušíte na vlastní kůži. Jednotlivá stanoviště, která lemují putování příběhem, prověří vaše týmové i individuální herní dovednosti, ale i charakterové vlastnosti. Budete udržovat balanc, střílet na přesnost, přihrávat na cíl, ale zahrajete si i opravdový, byť trochu nevšední fotbal. Jo, a holky s sebou vezměte taky! 

 

Vysočina

Den Žďáru

Přijďte se v sobotu podívat do Žďáru nad Sázavou a zažijte oslavy povýšení Žďáru na město na vlastní kůži. Užijete si to nejlepší, co v tomto krásném městě mají. Těšit se můžete na tanec, divadlo, výstavy, soutěže, sport a mnoho dalšího. Na děti čeká divadlo, ukázky dravců, dobový tábor a ukázky historických bojů, žonglování, hra na velké africké bubny a spousta další zábavy.

 

Rohozenské koňohrátky

Stáj Rohozná vás zve na Rohozenské koňohrátky, a to na téma báje, mýty, legendy a pověsti. Přijďte si užít krásné odpoledne plné zábavných vystoupení, příběhů a krásných koní. Tak jako každý rok i letos bude akce benefiční. Výtěžek z akce půjde na konto Koňské záchytky, která pomáhá týraným a nemocným koním a koním v nouzi.

 

Jihomoravský kraj

Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní

Jste srdečně zváni na tradiční, krásnou akci do Kunštátu. Máte jedinečnou možnost shlédnout pod širým nebem lidová i umělecká řemesla a přehlídku krásy ušlechtilých koní. Celá akce je otevřena velkému počtu návštěvníků, zejména rodinám s dětmi. Přivítáte krále Jiřího z Kunštátu a Poděbrad. Těšte se na školu neposlušných poníků, westernové koniny, rytířský turnaj či volné létání dravých ptáků. Pro ty nejmenší návštěvníky je připraven historický kolotoč, střelnice, dětské dílničky, výstava drobného zvířectva, jízda na ponících či králičí hop.

 

Pohádkový mlýn ve Slupi

Ve mlýně straší! Z okénka vykukoval čert a u náhonu viděli vodníka. Že máte pro strach uděláno? Tak vzhůru do pohádkového mlýna. Postavy z klasických českých pohádek se staly inspirací pro interaktivní úkoly pro děti. Děti budou např. pomáhat Popelce přebírat hrášek, s Bajajou bojovat s drakem nebo si zkoušet princovské a princeznovské kostýmy.

 

Zlínský kraj

Bystřice žije!

Přijďte o víkendu do Bystřice pod Hostýnem. Na náměstí a v zámeckém parku je pro vás připraven opravdu lákavý program. Těšit  se můžete na vystoupení kapel i místních spolků, klubů a sdružení, pouťové atrakce, večerní ohňostroj či běžecký závod pro děti i dospělé. Pro děti je připraven westernový den s ukázkami indiánské jízdy na koni, kovbojskými soutěžemi, exhibice westernového ježdění, či obří šipky a elektrický rodeo-býk.

 

Den otevřených dveří v dopravní společnosti

V sobotu proběhne ve Zlíně tradiční den otevřených dveří v Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice. Těšte se na jízdy historickými autobusy a trolejbusy, soutěže a můžete nahlédnout i do dílen, kde se autobusy opravují.

 

Moravskoslezský kraj

Cirkulum 2019

Porubská Hlavní třída se již počtvrté promění v ulici plnou barev, umění a zábavy pod širým nebem, v cirkusovém šapitó nebo v Aule VŠB. Od pátku do soboty zde bude probíhat Mezinárodní festival Cirkulum. Do Ostravy zavítají umělci a akrobati z celého světa, na pouliční scéně návštěvníci uvidí umělce např. z Izraele, Švédska či Německa. V Aule VŠB budou probíhat unikátní interiérová představení předních zahraničních souborů, jako třeba německý soubor Analog, který ukáže akrobatickou show s živou hudbou. Cirkulum v Ostravě probíhá v rámci Muzejní noci.

 

Dopravní podnik Ostrava a.s.

V sobotu se v Ostravě uskuteční kulturní festival Ostravská muzejní noc, v rámci kterého se otevřou dveře více jak 30 ostravských institucí a organizací, které se věnují kultuře a vzdělávání. Jejich společným tématem bude letos klíč. Na návštěvníky čeká program plný zábavy a poznávání. Zpřístupněn bude také Dopravní podnik Ostrava, v jehož areálu budou vystaveny historické tramvaje a další dopravní prostředky.

 

Olomoucký kraj

Muzejní noc 2019 – Noční cesta za poznáním pro malé i velké

Šumperk patří také mezi města, která se účastní festivalu muzejních nocí. Letošní ročník proběhne v Muzeu Šumperk v areálu Pavlínina dvora a program bude připraven i pro děti – Velká prázdninová herna nabídne speciálně pro tuto příležitost nachystanou dobrodružnou cestu za pokladem a nebude chybět ani virtuální realita.

 

Bublifukový den s pohádkou

T.J. Sokol Olomouc – Nemilany pořádá v sobotu pro děti Bublifukový den s pohádkou. Na děti čekají soutěže, trampolína, malování na obličej nebo překvapení pro děti od hasičů. Na závěr dne děti společně vytvoří „bublinkový obláček“.

 

Více dalších víkendových tipů kam s dětmi pak samozřejmě najdete na webu www.kamsdetmi.com.

5. 6. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře