Po stopách pohádky Anděl Páně - Kostel sv. Mořice v Mouřenci u Annína | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Po stopách pohádky Anděl Páně - Kostel sv. Mořice v Mouřenci u Annína

Pohádky Anděl Páně nebo Tři životy zná určitě každý, ale ne určitě každý se může pochlubit, že byl na místě, kde režisér J. Strach tyto pohádky natáčel. A právě na jedno z těchto míst je naše dnešní pozvánka – do Kostela sv. Mořice v Mouřenci u Annína, na vršku v ohybu řeky Otavy u obce Annín, asi 12 kilometrů jižním směrem od Sušice na Šumavě.

 

Kostel sv. Mořice je ten kostel, ve kterém se v pohádce Anděl Páně kníže provdá za Dorotku. V jeho kostnici pak v pohádce Tři životy Vítek zlatým pírkem vrací Jakubovy život.

Místní areál je filmaři oblíben, a tak můžete jeho záběry spatřit například i v seriálu Policie Modrava – v 13.díle (Vražedné esemesky), kdy podporučík Vítek ukazuje majorovi Koutnému kostnici.

 

 

Navštivte tento prastarý šumavský kostel postavený po roce 1220. Podíváte se i do barokní kostnice plné ostatků a prohlédnete si i muzeum. Mouřenec ukrývá fresky ze 14. st. a stejně starý zvon. Z vršku Mouřence se nabízejí pěkné výhledy do okolí a na hrad Kašperk.  

Kostel sv. Mořice je možné navštívit formou pravidelných komentovaných prohlídek nebo mouřeneckých večerů, koncertů, přednášek a dalších.

A protože Velikonoce jsou tím pravým obdobím na návštěvu takového místa, máme zde pro vás pozvánku na Jarní komentované prohlídky kostela a kostnice na Mouřenci. A menší děti si určitě užijí Dětské Velikonoce na Mouřenci s připravenou hrou O poklad annínské sklářské královny Ludmily II.

 

 

 

 

 

 

 

POZOR! Mouřenec se v těchto dnech ocitl doslova na „konci světa“. Kvůli  dlouhodobým dopravním uzavírkám, které právě začaly (Dlouhá Ves, za mostem – Radešov a Hartmanice, náměstí – Hartmanice, čerpací stanice) není možné přijet ani od Kašperských Hor ani od Hartmanic. Jediná příjezdová cesta je tedy od Sušice přes Dlouhou Ves, za Dlouhou Vsí přes most do Nového Městečka a poté do Rajska a po asfaltce na Mouřenec.

 

Za redakci Kamsdetmi.com Lenka Štádlerová

 

16. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře