Pěkný víkend se blíží, tak jsou tady naše víkendové tipy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pěkný víkend se blíží, tak jsou tady naše víkendové tipy

Je čtvrtek a ruku v ruce s ním jsou tady naše víkendové tipy kam s dětmi. Přemýšlíte, jestli o víkendu vyrazit do přírody, za kulturou nebo za sportem? Pak vám rádi poradíme.

 

Praha a Střední Čechy

6. narozeniny Muzea Karla Zemana

Nevídaný program plný filmových a divadelních postupů opepřený místními malostranskými strašidly a kouzelnou alchymistickou dílnou na vás čeká v Muzeu Karla Zemana! Těšit se můžete na zcela nový workshop filmových postupů Karla Zemana, na workshopy animace, kde zkrotíte kouř a naučíte se s lightboxem, na přednášku světového výtvarníka a krotitele filmových efektů Borise Masníka, na nadaného kouzelníka Siatrise Kana a na mnohé další.

 

Poslední parní víkend v Železničním muzeu v Lešné

Vydejte se do největšího železničního muzea v ČR na stylové rozloučení s letošními nostalgickými zážitky na kolejích. Čeká vás bohatý program: projížďky úzkorozchodnou parní lokomotivou č. 21, prohlídka salonního vozu prezidenta T. G. Masaryka, výstava železničních modelů a celodenní provoz modelových kolejišť, hostem akce bude zahradní železnice 1:8 s vlastním parním pohonem z Německa.

 

Jezdecké slavnosti na zámku Kačina

Tradiční jezdecké slavnosti jsou věnované nejen milovníkům koní, ale i historie, gurmánům či obdivovatelům architektury. Součástí je také připomínka parforsních honů – Hubertova jízda, do níž se můžete přihlásit i vy. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program, jako jsou hudební vystoupení či hned několik divadelních představení pro malé i velké diváky.

 

Stavební kámen a kamenné šperky

Odkud pochází stavební kámen, kde se ve Středočeském kraji těží? Jakým způsobem se využívají různé typy stavebních kamenů? Z jakého kamene byl postaven Říčanský hrad?  Pro děti i dospělé bude v Říčanském muzeu připravena dílna, na které se naučí kameny vrtat, brousit a rýt do nich ornamenty.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Jizerský prcek

Už třetí orientační závod pro drsné rodiče a pohodové děti s tuhým kořínkem se uskuteční již tuto sobotu v Bedřichově. Dvě trasy se osvědčily, takže si i letos opět můžete vybrat podle věku a zdatnosti vašich prcků. Běh, chůze, odrážení, jízda kočárkem i nesení povoleno. Sportu zdar!

 

Jablečný den Krásný Dvůr

Jablečný den na zámku Krásný Dvůr jsou podzimní slavnosti úrody, na nichž na vás v sobotu bude čekat nepřeberné množství jablečných specialit, soutěž o nejlepší jablečný štrůdl, soutěže pro děti a divadelní představení, bohatý kulturní program a ještě mnohem více. Děti mohou využít i historické dřevěné houpačky a střelnici.

 

Dýňové slavnosti

Tradiční víkend plný zábavy, dýní a všeho dobrého, co podzim přináší, je opět tady. Vezměte děti a vyrazte o víkendu do Teplic do Zahradnictví Dvořák a syn. Letos vás čeká strašidelná cesta křížem krážem celým světem, chystají se zbrusu nové soutěže a aktivity, těšit se můžete dýňový fotokoutek a samozřejmě i dýňové speciality na grilu i v kavárně.

 

Dýňování

V neděli se koná v zahradním centru v Ústí nad Labem - Chabařovicích tradiční dýňování. Na programu bude dlabání dýní, ochutnávka dýňových dobrot, skákací hrad a divadelní představení pro děti. Přijedou domácí zvířátka na koukání i pohlazení - poník Vilík, oslík Ferd a mnoho dalších zvířátek.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Pohádky a pověsti z Hradecka

Nenechte si ujít další speciální setkání pro děti a jejich rodiče. S novým školním rokem si pro děti připravila kočka Berta další čtení příběhů a tentokrát je seznámí s pohádkami a pověstmi z Hradce Králové a okolí.

 

Choltický zlaťák 2018

Oblíbený tradiční výlet po Cholticích a jejich okolí pro velké i malé cyklisty, koloběžkáře a pěší je zase za dveřmi. Přijďte si se svými dětmi zasportovat a blíže poznat tento zajímavý kraj.

 

Dílna Ferdy Mravence

Zimy a tmy se nebojíme a nudit se určitě nebudeme. V sobotu a následně každou sudou sobotu  jsou v Trutnově připraveny dílničky pro děti od 3 let. Pokaždé budete moci vyrábět něco nového, pracovat s různými materiály a své výrobky si děti odnesou s sebou domů.

 

Kovolis Run 2018

Zúčastněte se prvního ročníku charitativního běhu KOVOLIS RUN 2018 v Třemošnici. Program je sestavený tak, aby vyhovoval celé rodině. Děti si budou moci vybrat vlastnoruční výrobu placek/odznáčků, malování na obličej, výtvarnou soutěž o ceny a pro ty aktivnější budou na fotbalovém hřišti k zapůjčení míče a branky.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

50. dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana

V Ostrově nad Ohří začíná v neděli večer Průvodem dětí s lampiony Festival Oty Hofmana - soutěžní přehlídka klasických a televizních filmů, v jehož rámci se uskuteční i celá řada doprovodných akcí - ohňostroj, soutěžní projekce, festivalové školky, karneval, každodenní rozcvička na náměstí, každodenní odpolední program na náměstí atd. Přijďte se užít tuto oslavu filmové a televizní tvorby.

 

Slavnosti jablek na Krasíkově

Jablka ve všech podobách vás čekají na tradičních Slavnostech jablek, které vypuknou v sobotu na vrchu Krasíkov. Na jarmarku se představí řemeslníci z okolí, je připraveno moštování a různé dobroty z jablek. Součástí je tradiční soutěž o nejlepší a nejhezčí jablečný štrůdl. Slavnosti doprovodí hudební vystoupení.

 

Bitva u Nýrska

V Nýrsku se můžete podívat na ukázku bitvy podle skutečné události, která se zde udála v říjnu roku 1468. České královské vojsko, společně s pomocnými sbory z Klatov a Domažlic zde porazili křižácké vojsko. A v sobotu to vše můžete zažít i vy. Připraven bude i doprovodný program a atrakce pro děti.

 

Turistický pochod Třemošenská 50

Již 46. ročník dálkového pochodu a cyklojízd, zařazený mezi 200 nejvýznamnějších turistických akcí v ČR, Třemošenská padesátka, se koná v sobotu. Připraveny jsou pěší trasy a cyklotrasy různých délek. Vyrazit může celá rodina, protože trasa 4 km je vhodná i pro kočárky a vozíčkáře.



Jihočeský kraj a Vysočina

Pohádková cesta v Zámecké stáji

V sobotu přijďte i s dětmi do zámecké stáje v Plandrech. Zažijete cestu pohádkovým lesem připravenou pro malé i velké návštěvníky. Potkáte mnoho stanovišť s pohádkovými bytostmi a na každém stanovišti plnění úkolů a odměna. Trasa je vhodná i pro kočárky.

 

Den zvířat v jihlavské zoo

V sobotu se v jihlavské ZOO uskuteční Den zvířat. Přijďte s dětmi a užijte si den plný zábavy a komentovaných krmení zvířat. Na děti bude čekat výtvarná dílnička, dočkáte se i pokřtění letos narozené babirusy sulaweské a odpoledne odhalí novou výstavu – Ukradená divočina.

 

Naučná stezka Čertův kámen

S nudou už je navždy ámen – je tu stezka Čertův kámen! Pokud nevíte kam o víkendu, zkuste stezku, která spojuje obce Kostelní Radouň a Lodhéřov. Na stezce je umístěno 9 infotabulí a 5 sportovně – herních hnízd (houpačky, kladiny, balanční prvky, skoky do výšky a dálky, lana).

 

Kejklíř Vojtáno v království lesa

Žonglérské a artistické umění skvělého komedianta, klauna a kejklíře Vojty Vrtka. Dokážete si představit Kabinet létajících úžasností? Přijďte v sobotu do Království lesa na Lipně a přesvědčte se na vlastní oči!

 

Jihomoravský kraj

Běžíme na hrad Veveří

Akce Běžíme na hrad Veveří spojuje sport, přírodu, kulturu, zlevněné vstupné na hrad a doprovodný program pro dospělé i pro děti. Kromě dětských závodů, na děti čeká i pohádková cesta, kvíz Tajemství hradu, šermířské vystoupení a spousta další zábavy. 

 

Dýňové slavnosti v Šebrově

O víkendu se v Šebrově u Blanska konají tradiční Dýňové slavnosti. Připraveno je pro vás vyřezávání dýní, různé odrůdy dýní do kuchyně i na dekorace a hlavně vynikající dýňové dobroty. Nebude chybět ani oblíbené slámohřiště, kde si děti mohou zaskákat v rytmu dětských písniček, divadlo a malování na obličej.

 

Zlínský kraj

Karlovarský gastrofestival dětem

Nenechejte si ujít jubilejní 10. ročník svátku dobrého jídla na Valašsku! 3,5 km chutí a vůní, farmářský trh, soutěže o nejlepší frgál, kuchařské show a další program, to vše bude pro vás o víkendu  připraveno ve Velkých Karlovicích! Gastrofestival je připraven také na rodiny s dětmi.

 

Den uniformovaných sborů – Osudové století

Z mnoha koutů země se v sobotu do Kroměříže sjedou fandové vojenské, policejní i hasičské historie i současnosti, aby se zúčastnili již tradičního Dne uniformovaných sborů. K vidění bude replika letounu Spitfire, ukázky leteckých soubojů modelářů, dobové vojenské tábory, technika Armády i Policie ČR, hasičská technika a zábavné i vzdělávací programy pro děti.

 

Moravskoslezský kraj

Čas dýní je tady

Podzim je v Arboretu Nový Dvůr již tradičně věnován dýním. Ani letos tomu nebude jinak, a tak se návštěvníci z řad široké veřejnosti mohou těšit na oblíbenou akci Vyřež/š si svou dýni s letošním tématem "Lesní svět". Mlsné jazýčky jistě potěší ochutnávka sladkých a slaných dýňových specialit. Nebude chybět ani lampionový průvod, občerstvení a spousta zábavy.

 

Noc vědců

O víkendu se také v Ostravě koná noc vědců a máte se opravdu na co těšit! Pestrý program vás čeká i v dolní oblasti Vítkovic. Dozvíte se například, čím platila vaše babička a co si dědeček mohl pořídit za svou výplatu? Představí se vám století naší KORUNY, jakou měla kupní sílu a co jsme si mohli koupit v různých obdobích.

 

Olomoucký kraj

Drakiáda na letišti

V sobotu se koná jubilejní 10. ročník drakiády na šumperském letišti. Kromě pouštění draků jsou připraveny pro děti sportovní hry, hravé atrakce nebo statické ukázky klubových letadel.

 

Lego výstava

Lego výstava kostek v Olomouci - to je více než 1000 m2 plné lego modelů od desítek umělců nejen z České republiky, ale letos poprvé také i ze zahraničí. Pro děti jsou připraveny desítky tisíc kostek na volné stavění, stoly s různými druhy barevné zábavy a spousta soutěží.

 

Pokud jste, i přesto to množství tipů, nevybrali, pak další najdete na www.kamsdetmi.com


3. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře