Ohlédnutí za For Toys a For Babies 2016 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Ohlédnutí za For Toys a For Babies 2016

Podzimní veletrhy v Letňanech jsou minulostí. Pojďte si s námi připomenout 4 úžasné dny plné hraček, her, potřeb pro mimča a plné malých i velkých návštěvníků.

V první řadě děkujeme všem, kteří se u nás zastavili. Děkujeme také našim partnerům, konkrétně Kidtown.cz, se kterými jsme na stánku vytvořili krásné útočiště plné skvělých stavebnic a Pojišťovně VZP, díky které jsme mohli všem dětem dát na zápěstí bezpečnostní ztracenku. I díky maskotovi dětského úrazového pojištění, medvídkovi Vildovi, byl i ten letošní veletrh plný dětských úsměvů a klidnějších rodičů. Kromě ztracenek jsme také rozdávali další dárečky Pojišťovny VZP a informovali o výhodách dětského úrazového pojištění Medvídek. A než se pustím do hodnocení a postřehů z vnitřní části veletrhu, nesmím zapomenout námi tak oblíbený doubledecker hračkářství Hamleys, který po čtyři dny parkoval před hlavním vstupem. V dolní části si děti mohly prohlédnout malou expozici hraček a v té horní snít o cestě za dobrodružstvím.

Letošní For Toys a For Babies (včetně přidružených veletrhů For Games a Model Hobby) byly v mnohém rekordní. Sobotní návštěvnost překonala všechny dosavadní veletrhy tohoto typu. V některých momentech bylo obtížné halami vůbec projít, v době oběda se ve food courtech a u stánků vytvořily hodinové fronty. To nebylo pro hladové děti samozřejmě nic příjemného. V ostatní dny byla ale návštěvnost „příjemná“ a děti i dospělí si užívali nabídku For Toys i For Babies do sytosti.

A že to byla nabídka velmi pestrá. Mezi tradičními vystavovateli For Babies nechyběli zástupci desítek různých značek kočárků, autosedaček a dalších potřeb pro miminka i starší děti. V hale 1 mě nejvíce zaujala expozice Trendy Baby, která připravila oku lahodící prezentaci kočárků, takovou, jakou je možné vidět například na veletrzích v Kolíně nad Rýnem. Na konci první haly pak představoval své aktivity Sokol a tak jako na jaře, děti zde řádily od rána do večera. Jednou ze stinných stránek veletrhu představovali stánkaři, kteří kvalitou svých „exponátů“ a kulturou prodeje patří nanejvýš do holešovické tržnice či na pouť.

Je důležité nenechat si ale zkazit dojem jinak zajímavé a rozmanité nabídky ať už haly For Babies nebo haly 2, která byla věnována zejména hračkám a hrám. Moc pěknou nabídku a vkusnou expozici nabízelo například Albi, jejich společenské a rodinné hry šly na dračku. Zaujaly mě ekologické kartonové hračky a upoutala také kreativní stavebnice českého původu – Pix-it. Nejlepší expozicí byl (objetivně řečeno :-)) náš stánek s Kidtown.cz, kde se stavěly krásné stavby se stavebnicí Kapla. Některé děti u nás zůstávaly i dlouhé hodiny a stavěly a stavěly.

Drobnou vadou na kráse haly For Toys bylo umístění hojně navštěvovaného přidruženého veletrhu For Games. For Games totiž navazovalo na halu s hračkami a hrami a davy teenegarů se na konzolové šílenství hnaly skrze malé děti a rodiny s kočárky a občas to hlavní uličkou For Toys braly hlava nehlava.

Velmi bohatý byl také doprovodný program. Na podiu se vystřídalo několik souborů. O maminkách tancujících s dětmi v šátcích a nosítkách již byla řeč na našem facebooku. Upřímně mě ani tak nevadil ten tanec jako takový, to je každého věc a můžeme debatovat o tom, co z takového tance mají či nemají samotné děti, ale větší problém jsem viděla (nebo spíše slyšela) v hladině zvuku, který všechny vystoupení na podiu doprovázel. V tomto případě si myslím, že by organizátoři měli vzít v potaz, že v obecenstvu (a na jevišti) jsou zejména děti a neškodilo by ztlumit volume na příjemnou a zdravotně nezávadnou úroveň. Já osobně jsem vydržela sedět u podia asi dvě minuty a ač byla mnohá vystoupení opravdu velmi zajímavá a děti se na chtěly podívat, raději jsme se vzdálili.

Moje hodnocení ale nechci končit negativně, protože pozitivní vzpomínky na For Toys a For Games rozhodně převažují. Malí i velcí návštěvníci si podzimní veletrhy v Letňanech užili a odnesli si hodně radosti, dárečků a nápadů pro blížícího se Ježíška. I já mám plnou hlavu nápadů, co by se dětem letos pod stromečkem mohlo líbit, některé z nápadů už jsou vzadu ve skříni a ostatní brzy přibydou. Ale pssst, před dětmi ani muk :-)

 

Za mediálního partnera veletrhu For Toys moc děkuji organizátorům, že měl náš portál opět možnost být součástí takové krásné a velké akce. Věřím, že kritika bude brána jako cesta k ještě vydařenějšímu dalšímu ročníku a moc se těším na příští spolupráci.

Fotoalbum z veletrhu najdete zde.

 

Za Kamsdětmi.com Vendula Dittrichová

23. 10. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře