Objevujte soukromé hrady a zámky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Objevujte soukromé hrady a zámky

V České republice najdete státní hrady a zámky, ale i ty soukromé. Pojďte je s námi objevit!


Vedle spousty státních hradů a zámků v Česku existuje řada sídel, která mají soukromé majitele. Od 25. května se jejich brány znovu otevřely a zvou vás na pravidelné prohlídky. Krásné interiéry najdete například na zámku Kostelec nad Orlicí, Karlova Koruna nebo Orlík nad Vltavou. Pojďte se vydat na místa, kde můžete i teď potkat šlechtické majitele. 

Hradem Houska vás může provést samotný majitel

Hrad Houska na Kokořínsku je až do června otevřen denně mimo pondělí. Tajemný hrad zaujme návštěvníky především pověstí o průrvě do pekla a o odsouzenci, který do ní byl spuštěn. Pokud vás zajímají speciální hradní historiky majitele hradu, tak si nezapomeňte rezervovat prohlídku. zarezervujte si prohlídku na 31. 5. 2020, to se totiž koná Prohlídka hradu s majitelem. A když už tam budete, určitě nevynechejte návštěvu Pekla.

                                       

 

Zámek Karlova Koruna má přichystány ochutnávky

V sobotu zámek Karlova Koruna otevře pro návštěvníky své komnaty. Vedle prohlídky zámeckých komnat vás zde poprvé nechají nahlédnout pod pokličku zámecké kuchařky, která vám dopřeje i ochutnávky něčeho dobrého...
Těšit se můžete i na samotného hrabě Francesco Kinský dal Borgo, který vás provede po zámku. Pozor, na tyto prohlídky je ale nutná rezervace. 
                                               

 

Zámek Blatná nabízí až 5 různých tras prohlídky zámku

Jihočeský zámek Blatná příchozím nabízí od pondělí do neděle několik prohlídkových tras: Hildprandtové a jejich osudy, Nejvýznačnější rody na Blatné, Od středověku po současnost, Dětská prohlídka nebo Prohlídka exteriérů. Zámecký park je přístupný denně a to i pejskům, kteří musí být na vodítku.

                                               

 

Výstavní prostory na Nelahozevsi nebo expozici i Dvořákův domek

Zámek Nelahozeves je otevřen již od úterý 26. května. Kromě venkovních prostor mohou návštěvníci navštívit výstavní prostory na zámku Nelahozeves, kde probíhají prohlídky dle vládních nařízení. Prohlídky Dvořákova rodného domu budou probíhat pouze tuto sobotu 30. května.

Těšit se ale můžete také na dětské prohlídky, které se konají každý víkend s názvem Život šlechtice od dětských střevíčků. I zde doporučujeme udělat rezervaci. 

                                                

Zámek Nové hrady vás láká na expozice, klobouky nebo rozkvetlé zahrady

Zámek Nové hrady neboli české Versailles je otevřen již od pondělí 25. května. V rámci prohlídky stálé zámecké expozice uvidíte výjimečnou výstavu Umění nábytku v proměnách staletí a nahlédnete do soukromých prostor majitelů. Součástí prohlídky je výklad o historii sídla, jeho probíhající rekonstrukci, návštěva slavnostního sálu, přilehlých soukromých prostor a expozice nábytkového umění ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze

V budově oranžerie, kde je k vidění také voliéra s papoušky, objevíte jedinečnou Galerii anglických klobouků. Čeká vás více než sto dámských klobouků roztodivných tvarů, materiálů a barev. Zjistíte vše o historii nošení klobouků, výrobní technologii a materiálech. Některé klobouky si můžete vyzkoušet a pobavit se tímto nevšedním zážitkem.

                                                  

 

I zámek Orlík nad Vltavou je otevřen

Zámek Orlík nad Vltavou je otevřen od úterý do neděle. Schwarzenbergy bohatě vybavené zámecké interiéry jsou vynikající ukázkou životního stylu šlechty v 19. století. Výzdobou vyniká hlavně tzv. Teskův sál , jehož vyřezávaný kazetový strop a obložení stěn zhotovil v letech 1882 -1884 Jan Teska. Na zámku je také zastoupen empírový styl napoleonské doby a to především nábytkem, který si přivezl již zmíněný Karel Schwarzenberg z Paříže.

                                                  


Zámek Dobříš chystá výstavu

Rokokový zámek Dobříš s výraznou fasádou vás ihned upoutá. Své brány otevře až 3. června, ale chstá výstavu soch a obrazů Oty Janečky. Bohužel, do Francouzského parku se podíváte až od srpna, je z důvodu rekonstrukce uzavřen. 
                                                 

27. 5. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře