Nepřemýšlejte o počasí a pojďte si vybrat z našich různorodých víkendových tipů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nepřemýšlejte o počasí a pojďte si vybrat z našich různorodých víkendových tipů

Taky jste zvědaví, jakým počasím nás překvapí duben? Pokud nás znáte, pak víte, že na počasí až tak nezáleží. Umíme vám totiž poradit kam s dětmi za každého počasí. Zatím to vypadá, že ten první "aprílový" víkend nás vytáhne ven.

 

Praha a Střední Čechy

Zahájení sezóny 2019 na závodišti Velká Chuchle

Centrální dostihová dráha České republiky zahájí sezónu osmi dostihy, vrcholy zahajovacího odpoledne budou 92. ročník Gomba handicapu primátora hl. m. Prahy pro čtyřleté a starší sprintery, a 61. Velká dubnová cena Factoringu ČS. Nejmenší návštěvníci se mohou zdarma svézt na ponících a zabavit se na venkovním hřišti s atrakcemi, či v krytém dětském koutku v přízemí tribuny. 

 

Pohádkový les v Čakovicích – Cesta kolem světa za 80 minut

Pohádkový les pro všechny děti od 2 let. Na krátké trase parkem na vás i vaše děti budou čekat postavy z celého světa s výpravnými dekoracemi a děti budou u každého z nich plnit různé úkoly. Ti starší se také pokusí uhádnout, jakou zemi představují. Dokáží malí cestovatelé nachytat ryby pro Eskymáky? Složit pizzu v Itálii nebo najít ztracený poklad na Sahaře? Po splnění všech úkolů dostanou malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání.

 

Do Okoře bez oře

48. ročník turistického pochodu z Kralup nad Vltavou na hrad Okoř! Připraveno je několik tras, vyrazte dle svého uvážení, věku a sil, třeba ze Zákolan, třeba na kole a nebo dorazte jen na několik posledních kilometrů, každý se počítá! Organizátoři si připravili i speciální multi „kešku“ k pochodu, jezdit budou i autobusy do Zákolan, odkud je připravena běžecká trasa. V cíli na hradě Okoři na vás bude čekat upomínka na závod a diplom, děti se mohou těšit na stanoviště her a soutěží, houpačky nebo kolotoč.

 

Pohádkový les pod Bezdězem

Chcete, aby se vaše děti krásně bály? Aby pomohly strašné čarodějnici uvařit polévku z pavouků a žab a princovi zase zasytit strašlivého draka? Vezměte je s sebou do Pohádkového lesa v parku u hotelu Relax v obci Vrchbělá. Na startu před hotelem dostanou malí poutníci průvodní dopis s popisem trasy a namalovanými pohádkovými postavami, které cestou potkají. U každé postavy pak dostanou zapeklitý úkol, za jehož splnění získají do dopisu razítko. Pokud splní všechny úkoly, čeká je v cíli u Víly Jasmínky a Stromu splněných přání královský poklad.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Pat a Mat jedou na dovolenou

Kdo by tyto dva kutily nemiloval? Pat a Mat, dvě neřízené střely, které pokazí na co sáhnou. Docela velké divadlo v Litvínově v sobotu zahraje jedinečné představení, které spojuje zdánlivě nespojitelné - animovaný loutkový film a hraný projev s živými herci. Pat a Mat se vydají na cestu kolem světa a nakonec zjistí, že doma jim je stejně nejlíp.

 

Jaroslavení

V Litoměřicích v sobotu přivítají jaro a to přímo v prostorách hradu a nádvoří. Nebude chybět tradiční jarmark lidových řemesel s velikonoční tématikou. Čeká vás bohatý kulturní program, samozřejmě plno stánku a jaro ve všech podobách.

 

Startujeme aneb Pastýřská 70

Zahájení 70. návštěvnické sezóny v děčínské zoologické zahradě proběhne již v sobotu odpoledne a zároveň se také bude konat tradiční recesistický závod v běhu na běžkách.

Závod Pastýřská 70 je recesistický závod pro děti i dospělé v běhu na běžkách bez sněhu v retro stylu. Soutěžit se bude ve třech kategoriích: děti, ženy, muži. Vybavení (běžky a boty) bude možné zapůjčit přímo v zoo. Dále se můžete těšit na představení Běžkařská odysea v podání Bratři v tričku a spoustu zábavy.

 

Seminář ADHD

ADHD, neboli porucha pozornosti s hyperaktivitou, se projevuje u některých dětí již od raného dětství, nejvíce však ve školním věku a je častější u chlapců než u dívek. Může přetrvávat i do dospělosti.

Seminář věnovaný tomuto tématu se bude konat v sobotu v Roudnici nad Labem a povede ho speciální pedagožka Mgr. Šárka Pailová. Tato přednáška je určena pro zájemce z řad rodičů, pedagogických pracovníků i dalším zájemcům o tuto problematiku.

 

Pardubický kraj

Velikonoce ve sklepení zámku Litomyšl

O víkendech až do Velikonoc si můžete zpestřit prohlídku historického a kulturního města Litomyšl velikonoční výstavou v zámeckém sklepení. Na ní máte možnost dotvořit si velikonoční kraslici dle svých představ. Dát koledníkům vlastnoručně dotvořené skleněné vajíčko se může stát zajímavou velikonoční tradicí. Navíc je možné pořídit skleněná zvířátka, jako jsou kuřátka, zajíčci či kačenky. Kdo si ale rád hraje a luští záhady, čeká ho herní plánek, s nímž se projde po sklepení a zapojí se do degustace vín a ovocných moštů. K tomu na něj čeká poznávání soch od Olbrama Zoubka.

 

Den otevřených dveří na přehradě Pařížov

Světový den vody jsme sice slavili už v březnu, vodní dílo Pařížov si ale den otevřených dveří připravilo až na první dubnový víkend. V sobotu budete mít příležitost nahlédnout do zázemí přehrady na řece Doubravě. A pokud bude pěkné počasí a budete chtít návštěvu spojit i s výletem do přírody, můžete vyrazit o něco dále proti proudu Doubravy a zkusit zdolat její divoký kaňon dobrodružnou stezkou kolem vody.

 

Královéhradecký kraj

Probouzení lesa Včelného s vílou Povídalkou a skřítkem Hláskem

Také už se těšíte na jaro? Kdo by se netěšil, že? V neděli 7. dubna mu můžete jít naproti a zapojit se do probouzení lesa Včelného u Rychnova nad Kněžnou. Akci pro děti všeho věku organizuje hotel Studánka. A na co se můžete těšit? V lese Včelném se potkáte s vílou Povídalkou a jejími sestřičkami a se skřítkem Hláskem a jeho brášky, kteří si pro děti připravili spoustu zajímavých úkolů. Naučí se kouzla se rty a jazýčkem, také zjistí, jak pozorné mají uši, bystré oči, nebo šikovné prsty. Skřítci na stanovištích nakreslí kousky obrázků a nebude chybět ani pohádka. 

 

Velikonoční jarmark aneb Jaro je tady!

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost pořádá v sobotu v prostorách Adalbertina tradiční Velikonoční jarmark, na kterém to bude vonět jarem a blížícími se Velikonocemi. Uvidíte širokou plejádu řemeslníků, lidových umělců a prodejců velikonočních artefaktů i všelikých pochutin. Ke koupi budou kraslice malované, batikované, zdobené slámou, dírkované i paličkované. Dále pak keramika, velikonoční dekorace, hračky látkové i dřevěné, výrobky z šustí, slámy, kovu a proutí. Chybět pak nebudou ani pomlázky a jarní květiny. Naučíte se malovat perníčky, uplést pomlázku, a pokud si přinesete vajíčko nebo vejdumek, poradí s ozdobením vlastní kraslice. 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Vítání jara v Bečovské botanické zahradě

Bečovská botanická zahrada vás zve na tradiční Vítání jara - přijďte s námi přivítat Jaro a rozloučit se s Moranou. Připraven je i doprovodný program. Vystoupí taneční soubor Máječek z Krásna a hudební skupina Bád Boys a pro děti bude také pohádka - Kočičí princezna od DIFadla z Ostrova. Pro zájemce je připravena komentovaná prohlídka Botanické zahrady a samozřejmě zajištěno občerstvení.

 

Hravá sobota: Dobrodružná aneb pojďte s námi do přírody

Jestlipak jste připraveni na výlety do přírody? Umíte číst v mapách? Najdete správný směr? Jestli ne, tak vás to rádi naučíme. A jestli ano, tak si to s námi přijďte vyzkoušet do Plzeňské Měšťanské besedy na zábavné odpoledne pro děti. Výletům zdar!

 

Pochod Gympl na cestách

Gympl na cestách je oblíbený tradiční turistický pochod, který pořádají studenti Gymnázia v Plasích. I v letošním roce budou trasy vést výhradně okolím Plas a připraveny jsou pro Vás cyklotrasa - 35 km a pěší trasy – 6 km (kočárková, se soutěžemi pro malé děti), 10 km, 12 km, 16 km a 25 km. Přijďte ocenit studentskou snahu a užít si pěkný den s dětmi venku. A dětem můžete slíbit diplom.

 

Cyklisté, připravte se aneb zahájení sezóny ve Světě záchranářů

Cyklistická sezóna začíná a my máme pro vás tip na jednu zajímavou akci s tím spojenou. Na akci „Cyklisté, připravte se aneb zahájení sezóny ve Světě záchranářů“ vám zkontrolují kolo a zároveň vás čeká zábava. Pro děti jsou připraveny zážitkové úkoly se záchranáři, soutěže, dopravní hřiště a dozví se anebo si zopakují všechno důležité pro bezpečný pohyb na kole, a to se jim určitě bude hodit.

 

Jižní Čechy

Táborská divadelní opona

5. ročník divadelního festivalu pro malé i velké diváky. Během celého dne se v divadelním sále vystřídá 5 divadelních jihočeských spolků s komediemi pro dospělé i pohádkami pro děti. Pořádá DS Rubikon Tábor ve spolupráci s Městem Tábor.

 

Historický průvod v Českém Krumlově

V sobotu z nádvoří krumlovského zámku vyrazí historický průvod od gotiky po baroko, aby symbolicky zahájil zámeckou sezonu divadelním vystoupením. Tentokrát na téma „Setkání Oldřicha II, z Rožmberka s Jiřím z Poděbrad aneb Tragický osud Perchty z Rožmberka.  

 

Vysočina

Krkonošské pohádky

Na zámku v Polné máte v sobotu šanci shlédnout divadelní zpracování legendární Krkonošské pohádky, které napsala sama autorka televizního scénáře Božena Šimková.

 

Velikonoční jarmark

V Kamenici u Jihlavy se v sobotu koná Velikonoční jarmark. Pro děti budou připraveny tvořivé dílničky, včetně pletení velikonočních pomlázek a nebudou chybět ani velikonoční perníčky a další dobroty.

 

Jihomoravský kraj

Nedělníček v Avionu – Velikonoce

Na neděli si brněnský Avion připravil pro děti další Nedělníček, tentokráte na téma Velikonoce.  Děti si mohou vyrobit velikonočního  zajíčka, slepičku, kraslice či pomlázku.  A nebude chybět ani divadelní představení s názvem Muzikantská pohádka. 

 

Zahájení turistické sezóny v Boskovicích

V Boskovicích se v sobotu zahajuje turistická sezóna akcí s názvem „Putování s Velenem“.  Na děti a rodiče čeká „středověká“ vycházka se sedmi zastaveními. Cestou bude připravena řada poznávacích úkolů pro děti. V cíli vás čeká odměna a další doprovodný program s šermířským vystoupením.

 

Zlínský kraj

Dětský ples

Ve Zlíně se v sobotu koná ples pro děti. Máte tak šanci vytáhnout ze skříně krásné šaty, saka a šperky. Přichází kouzelné odpoledne, ve kterém můžete vzít své dítko do plesového světa dospělých. Žádné karnevalové masky a převleky, ale možnost roztočit krásné sukýnky, které leží ve skříni a čekají na příležitost. 

 

Velikonoce na zámku

Naladit na Velikonoce se v neděli můžete na vsetínském zámku. Koná se tu oblíbená velikonoční akce s ukázkami zdobení kraslic, pečením jidášků, vynášením Mařeny i tradičním jarmarkem. Chybět nebude ani jarní pohádka a další zábavné aktivity pro děti.

 

Moravskoslezský kraj

Vynášení Mařeny

V neděli na Dolním náměstí v Opavě v rámci Velikonočních trhů se můžete těšit na již tradičně tematický program „Mařeno, zlá ženo, už tě vynašamy“. Čeká vás vystoupení folklorních souborů a cimbálových muzik, děti si mohou vyrobit svou malou Mařenu, kterou společně s velikonočním průvodem vhodí do řeky Opavy jako symbol konce zimy a počátek jara.

 

Legiovlak v Bohumíně

Široké veřejnosti se představíLegiovlak v Bohumíně od úterý až do neděle. Legiovlak se skládá ze 14 zrekonstruovaných vagonů, které představují vojenský ešalon. Skládá se z vozů polní pošty, těplušky, zdravotního, filmového, velitelského, štábního, obrněného, prodejního, krejčovského, kovářského, ubytovacího a dvou plošinových vozů. Ve všech vozech bude na návštěvníky čekat věrná rekonstrukce vybavení, legionáři v dobových stejnokrojích, ale také originální exponáty a několik stovek fotografií na panelech mapujících historii čs. legií.

 

Olomoucký kraj

Barevné Velikonoce

Přijďte si v pátek do Zábřehu užít rodinné odpoledne provoněné barvami jara a odneste si ručně vyráběné dekorace na památku. Nebude chybět animační program pro děti plný soutěží a tancování, malování vajíček, zdobení pomlázek, tvoření zajíčků, květinový workshop, velikonoční dekorace nebo soutěž o nejkrásnější kraslici.

 

Velikonoční jarmark vědy a techniky

Od pátku do soboty si nenechte ujít Velikonoční jarmark vědy a techniky v Prostějově! Můžete se dozvědět, jak pracuje 3D tiskárna, vyzkoušíte fyzikální a chemické pokusy s vajíčky, namalujete si kraslici pomocí LEGOrobota, v hladomorně se potrápíte s hlavolamy, šiframi a logickými úlohami nebo ve výtvarné dílničce vyrobíte krásná velikonoční přáníčka. Na nejmenší bude čekat dětský koutek, kde si můžou hrát s nejrůznějšími Montessori aktivitami, které rozvíjejí dětskou kreativitu.

 

Mnohem více víkendový tipů pak najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

3. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře