Nechte se inspirovat našimi víkendovými tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nechte se inspirovat našimi víkendovými tipy kam s dětmi

O tomto víkendu by měly děti slavit, tak je vezměte na parádní výlet. Přinášíme vám přehlídku víkendových tipů kam s dětmi zamířit. I počasí totiž bude výletům přát.

ZUŠ OPEN 2019 

Co je to ZUŠ Open? Celostátní happening základních uměleckých škol ve veřejném prostoru. Dny oslav, sdílené radosti a respektu k unikátnímu systému základního uměleckého vzdělávání. Základní umělecké školy představí to nejlepší ze své práce již potřetí, program bude pro širokou veřejnost napříč hudebními obory i žánry po celé České republice zdarma. Hudba, tanec, divadlo, výstavy v podání malých umělců v malých i velkých městech. ZUŠ Open vyvrcholí symbolicky ve Valdštejnské zahradě Senátu Parlamentu ČR rozsáhlým programem, který společně nabídnou ZUŠ ze všech regionů. 

 

Praha a Střední Čechy

Dětský modelářský den v Praze

Akce pro celou rodinu, soutěže o ceny, stavba modelů, skákací hrad, lezecká stěna, laserová střelnice, RC simulátory a jiná zajímavá překvapení. A kde? Modelářské letiště Sobinka (kopec Teleček). 

 

Pohádkový knihov

Přijďte se svými dětmi oslavit Den dětí do lesoparku Knihov. Těšit se můžete na pohádkové soutěže, hezké odměny a bohatý program pro děti! Zábavné odpoledne začne soutěžemi a pokračovat bude zábavným programem pro celou rodinu. 

 

Pohádkový les - Sněhová královna v Roudnici nad Labem

Chcete, aby se vaše děti skvěle bavily? Aby pomohly statečné Gerdě vysvobodit kamaráda Káje ze spárů Sněhové královny? V Roudnici nad Labem pro ně bude připraven parádní odpolední program na motivy známé pohádky H.Ch. Andersena. Na krátké trase parkem budou na děti čekat herci v kostýmech, děti budou na jednotlivých stanovištích plnit zapeklité úkoly. Pomohou děti zasytit hrachem starou vránu a princi pochytat splašené koně? 

 

Vyžlovské léto

Tradiční festival na vyžlovském koupališti. To je zážitkové odpoledne pro děti a hudební program pro celou rodinu. Děti se mohou těšit na malování na obličej, úkoly a rébusy, skákací hrad a mnoho dalšího. Následovat budou hudební vystoupení.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Westernový festival Karla Maye

Tento víkend vás pozveme za hranice kousek od Drážďan. Na tři dny se promění údolí Lößnitzgrund u Radebeulu v krajinu Divokého západu jako v příbězích Old Shatterhanda a jeho rudého bratra Vinnetou, jak je známe z příběhů Karla Maye. Děti se mohou svézt vláčkem, nebo rýžovat zlato u potoka. 

 

Den dětí v ZOO Liberec

Liberecká zoologická zahrada si na sobotu připravila dětský den pro malé i velké návštěvníky. Čekají vás zábavná stanoviště, výtvarné dílny, vědomostní kvízy a sportovní aktivity. 

 

MILADA ACTIVE PARK

V rámci běžeckého závodu Milada Run proběhne v sobotu na hlavní pláži jezera Milada v Ústí nad Labem den plný zábavy pro celou rodinu. A na co vše se můžete těšit? Děti se zabaví v dětské zóně nebo při bubenické show, zaskáčou si na skákacím hradu a jistě je uchvátí i ukázky hasičů. Kromě zábavy vás čeká i sportování. Běžecké závody pro děti i dospělé, kde je pro děti připravena trasa na 500 m a 1000 m.

 

LOVO JINAK

V Lovosicích to o víkendu pěkně ožije! Třídenní festival nabídne spoustu zážitků a zábavy. Těšit se můžete na koncerty, letní divadelní scénu, gulášový lovofestival, jarní bleší trhy a také dětský den v lesoparku Osmička. Zábava v Lovosicích zaručena!

 


Pardubický kraj

Aviatická pouť v Pardubicích

Přijeďte se do Pardubic podívat na letecké mistry! Už po devětadvacáté budete moci na tradiční Aviatické pouti obdivovat nejen bojové letouny a vrtulníky, ale i současné sportovní stroje a akrobatická umění pilotů. Největší česká letecká přehlídka přinese jedinečnou podívanou, složenou jak z letových ukázek, tak z komponovaného pozemního programu a rozmanitých aktivit pro děti. Na letošním ročníku budou navíc exkluzivně k vidění letečtí mistři Martin Šonka a Petr Kopfstein, kteří předvedou, jak vypadá opravdový závod Red Bull Air Race Demo na živo. Na nebi nebude ale také chybět česká letka akrobatických pilotů TheFlyingBulls a mnoho dalšího.

 

Oslavy 170 let železnice Brno-Česká Třebová ve Svitavách

V roce 2019 uplyne již 170 let od zahájení provozu na železniční trati z Brna do České Třebové, jedné ze nejstarších drah u nás. Hlavním bodem programu oslav, které připadají na 1. června, budou jízdy zvláštních vlaků sestavených z historických vozů bývalé třetí třídy a vedených parní lokomotivou z roku 1922. Ve vlaku doprovázeném personálem ve stejnokrojích ze třicátých let minulého století bude zařazen také služební vůz pro přepravu jízdních kol a dětských kočárků. Na svitavském náměstí bude navíc připraven program k Mezinárodnímu dni dětí. Malí návštěvníci akce se budou moci dostatečně vyřádit na skákacím hradě, na kolotoči, nebo si zasoutěžit. Skákací hrad pro děti bude připraven také ve stanici Letovice, kde si můžete prohlédnout i výstavu historických kol. 

 

Královéhradecký kraj

Hradecké sportovní hry

Druhý ročník Hradeckých sportovních her bude stát za to! I pokud nesestavíte tým do žádného z turnajů, určitě se dobře zabavíte na doprovodném programu. Děti se vyřádí na dětském sportovním dnu a pokud se jim podaří splnit všechny připravené aktivity, odnesou si i odměnu. Ti odvážnější si mohou vyzkoušet aktivity v adrenalinové zóně, připraven bude i skákací hrad, paddleboard nebo třeba dětská železnice. Po celý den budou probíhat vystoupení a exhibice, samozřejmostí je bohaté občerstvení i hudební doprovod.

 

Food Art Festival na Zámku Nové Město nad Metují

Na tento víkend si na Zámku Nové Město nad Metují připravili druhý ročník oslavy jídla spojeného s uměním.Tento rok je festival spojený s Dnem otevřených dveří základní umělecké školy, takže umění bude ještě o kousek více. Dále se můžete těšit na gastro show na pódiu, zajímavé přednášky a workshopy a hlavně na spoustu netradičního jídla a pití. 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Muzejní noci

Pátek bude ve znamení Muzejní noci, akce, při níž jsou muzea, galerie a památkové objekty otevřeny déle než obvykle (někdy i přes půlnoc) a vstupné do nich je navíc buď snížené, nebo úplně zdarma.

V Plzni můžete navštívit například:

Muzeum rodiny Škodů se simulátorem dobové vojenské techniky

Západočeské muzeum s interaktivní dílnou „Hurá za dinosaury!“ a možností tisku na replice středověkého tiskařského lisu

Muzeum loutek s loutkářskou dílnou profesora Skupy

Národopisné muzeum Plzeňska s ukázkou výroby vinutých perel a kovářský workshopem

   

Sobota a neděle pak budou ve znamení akcí ke Dni dětí, navštívit můžete například:

Den dětí - Pravěké hrátky v muzeu v Karlových Varech, kde se děti v rámci výstavy Poohří za časů lovců a sběračů přenesou do minulosti

Den dětí na Uhelné dráze v Nýřanech, kde se budou moci svézt  historickým vlakem a vyzkoušet si profese průvodčí, vlakvedoucí a výpravčí

Prima den dětí v Ostrově se skákacím hradem, bungee trampolínou 4 v 1, malováním na obličej a ukázkami práce hasičů.


Karlovarský karneval 2019

Tuto sobotu budou hostit Karlovy Vary největší paradivadelní přehlídku pouličního divadla v České republice, jehož součástí jsou také Romantická noční plavba, Karnevalový svět, Vodní karneval netradičních plavidel a  Mattoni hudební festival. Sjedou se sem  nejrůznější masky, kejklíři, hudebníci, loutky, chůdaři, žongléři, loutky různých velikostí a barev, hybostroje, loutkostroje, historické vozy, ozvučené vozy, prostě spousta věcí ke koukání, aby společně s obyvateli na několik hodin roztančili město.

 

 

Dronfest 2019

Letecké ukázky, veletrh dronů, přednášky, závody v FPV létání, atraktivní doprovodný program – to všechno nabízí Dronfest, jedinečný festival v České republice, který je zařazený mezi největší akce svého druhu na světě! 

 

Jižní Čechy

Cesta pohádkovým lesem ve Slavonicích

Město Slavonice a místní organizace srdečně zvou děti a jejich rodiče na tradiční akci Cesta pohádkovým lesem, která se uskuteční na Strážném vrchu ve Slavonicích. Délka trasy cca 4 km. Na trase bude připraveno několik pohádkových stanovišť a chybět nebudou ani pohádkové bytosti. Účinkuje Divadlo Kejkle, dětské dílny a malování na obličej.

 

Svět kostiček v Českých Budějovicích

Nově otevřená výstava v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích potěší všechny příznivce pestrobarevných kostiček stavebnice LEGO! Velkým i malým návštěvníkům představí mnoho exponátů postavených z téměř 750.000 dílků. Náplní výstavy bude např. expozice s vodní tématikou, dále vybrané tovární sety kompletních edic např. Lego® City®, BrickHeadz, hrady a středověk, ale i novinky z posledních let. 

 

Vysočina

Běhej Lesy Vysočina – dětské závody Dr. Maxe

Třetí závod seriálu Běhej lesy už se těší na velké i malé závodníky! Zatímco dospělí mají na výběr 21 a 12 kilometrů, na ty nejmenší čekají trasy od 500 metrů do 1 kilometru. Všechny trasy vedou po měkkém povrchu, lesních stezkách v krásné české přírodě obce Milovy na Vysočině. Před všemi závody Dr.Maxe je pro děti také nachystaná rozcvička. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program pro celou rodinu jako odpočinková zóna, lesní pedagogika, výtvarné dílny, vědomostní soutěže i zábava.

 

Den dětí s rádiem Vysočina

Den dětí Hitrádia Vysočina se bude v sobotu slavit ve spojení se ZOO Jihlava. Čeká vás den ve znamení zážitků a dobrodružství, kde si děti okusí, jaké to je být třeba policistou, detektivem nebo hasičem. Můžou si také vyzkoušet hokej, kickbox, softball, parkur nebo střeleckou a výtvarnou dílnu. K tomu vás čekají desítky vystoupení na pódiu, atrakce a největší přehlídka policejní a hasičské techniky i s ukázkami. 

 

Jihomoravský kraj

Nedělníček: Z pohádky do pohádky

Další Nedělníček je tu a tentokráte se děti mohou těšit na téma Z pohádky do pohádky. Děti si budou moct vyrobit 5-ti hlavého draka, domečky pro Tři malá prasátka, Makovou panenku či králíky z klobouku. Poté je čeká divadelní pohádka O Šípkové Růžence.

 

Řecká sobota na hradě Veveří

Stalo se již tradicí, že první červnová sobota patří na hradě Veveří všem milovníkům Řecka. Připraven bude bohatý doprovodný program včetně výuky řeckých tanců pro dospělé i pro děti. Můžete se těšit na koncerty, vystoupení tanečních souborů či historickou výstavu. Pro rodiny s dětmi budou připraveny tematické atrakce a speciálně upravený program s lektory tanců.

 

Zlínský kraj

Den děti města Kroměříže

V den oslav Mezinárodního dne dětí se na Pionýrské louce u Podzámecké zahrady v Kroměříži uskuteční Den dětí města Kroměříže. Na děti i dospělé tu čeká den plný her, tancování, zpívání, tvoření, soutěžení a překvapení. Od 10 hodin dopoledne budou návštěvníkům k dispozici tvořivé dílničky, malování na obličej, sportovní soutěže, ukázky techniky IZS, psí agility, jízda na ponících a mnoho jiného. 

 

Historické dny na tvrzi Kurovice

O víkendu se na hradě Kurovice, nedaleko Holešova, koná další ročník Historických dnů. Na parkánu se budou po oba dny střídat se svými vystoupeními šermířské skupiny, historické tance a dobová hudba. V sobotu je připravena soutěž šermířských choreografií, dále uvidíte mušketýry, historické bitky a můžete ochutnat i speciality z historické kuchyně. V neděli, po téměř čtyřech stoletích, navštíví Kurovice opět vévoda Albrecht z Valdštejna, se svým doprovodem.

 

Moravskoslezský kraj

J&T Banka Ostrava Beach Open

Ve dnech 29.5. – 2.5. v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě probíhá J&T Banka Ostrava Beach Open. Během turnaje se představí nejlepší světoví beachvolejbalisté. Po celou dobu bude k dispozici fanzóna s velkoplošnou obrazovkou, kvalitní a různorodé občerstvení a také bohatý doprovodný program. Součástí turnaje je také  Festival barevného minivolejbalu a turnaj pro děti z dětských domovů, takže si určitě i s dětmi užijete nevšední sportovní zážitek. Do pátku je vstup na turnaj zdarma.

 

Den dětí na Landeku

Oslava dne dětí bude v sobotu probíhat v oblíbeném Landek Parku. Na děti budou čekat speciální úkoly, za jejichž splnění získají malý díl z bájného landeckého pokladu. S úkoly budou dětem pomáhat bytosti z landeckých pověstí - landecká paní, landecký rytíř, ovčák a vodníci. Úkoly budou připraveny v několika úrovních obtížnosti, aby je zvládly malé i velké děti. Děti se mohou také kreativně vyřádit v tvůrčích dílničkách, ve kterých si malí výtvarníci vyzdobí vyrobená zvířátka z přírodní bavlny. A kdo bude mít hotové zvířátko, může si vyplnit kvíz nebo složit skládanku.

 

Den dětí 2019

Návštěva divadla je pro děti určitě zážitek. Divadlo loutek si pro děti na neděli připravilo speciální program, ve kterém děti budou putovat zákulisím divadla s Ronjou, dcerou loupežníka. Děti na vlastní oči uvidí, jak se vyrábí inscenace, projdou malírnu, truhlárnu, kulisárnu, krejčovnu i ateliér loutek. Zároveň nahlédnou ke zvukařům nebo se dozví, jak bleskově přestavět scénu. Během prohlídky budou hledat malé tvorečky čumbrky. 

 

Olomoucký kraj

Den dětí s kapkou

Pestrý program čeká děti v sobotu v lázeňském městě Jeseník, kde se bude konat Den dětí s kapkou na hřišti Priessnitzových lázní. Děti se mohou těšit na taneční hrátky s kapelou DOMINO, Montyho a jeho dravce, ukázky vodáckého oddílu. Pohádková babička si pro děti připravila vlastní show, na akci nebude chybět ani výtvarný koutek a děti si užijí také koloběžkování nebo hasičskou pěnu. 

 

Vojenský dětský den

Nevšední den dětí se bude odehrávat v sobotu na zámku Plumlov. Program ocení zejména fanoušci historie, jelikož si program připravily kluby vojenské historie. Během dne budou představeny jednotky Rolnické dělnické Rudé armády, Maďarské armády, chybět nebude ani Československý armádní sbor a další vojenské jednotky.  

 

Mnoho dalších zajímavých víkendových tipů najdete na www.kamsdetmi.com

29. 5. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře