Naše víkendové tipy na oficiálně první jarní víkend jsou zde | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše víkendové tipy na oficiálně první jarní víkend jsou zde

Taky už čekáte frontu na teplo? První jarní den už máme za sebou, tak snad se polepší i ty teploty. Vy zatím pojďte vybírat z našich tradičních víkendových tipů. Můžete vyrazit ven do ZOO, do přírody vítat jaro nebo se schovat v divadle nebo muzeu. Akcí je naplánováno dost a dost.

 

Praha a Střední Čechy

Jaro na vsi ve Skanzenu Přerov nad Labem

Výstava Jaro na vsi bude již tradičně připomínat zvyky našich předků. Uvidíte veškeré jarní obyčeje, od masopustních zábav, přes velikonoční zvyky a připomínku svatovojtěšské poutě až po máje a květnové mariánské svátky. Jarní gastronomická nabídka zahrnuje velikonoční pečení, zdobení perníčků nebo pohankových placek na mnoho způsobů. Při jarní výstavě jsou už zpřístupněny všechny expozice ve skanzenu včetně staré školy a také výstava hraček v přísálí bednárny.

 

Český rok aneb lidové tradice od jara do zimy

Melicharovo vlastivědné muzeum v Unhošti vás srdečně zve na výstavu Český rok aneb lidové tradice od jara do zimy, která přibližuje české lidové tradice. Výstava přináší také výtvarné a řemeslné dílny pro celou rodinu, tuto sobotu se můžete těšit na jarně-velikonoční dílničku s Jarkou Hornou „Slané těsto“. 

 

Plnou parou vpřed! Výstava vláčků v OC Novodvorská Plaza                                                                           

Zveme vás na unikátní, interaktivní výstavu vláčků a železnic. Nejen děti se mohou těšit na modelové kolejiště, 3D model historické lokomotivy, průchozí tunel, prolézačky z vagónků či modelářský koutek. Dospělým se bude líbit výstava historických uniforem a jízdenek. Přijďte si pohrát nebo zavzpomínat, výstava tuto neděli končí.

 

Zahájení sezóny na Zámku Nelahozeves

Jaro je za dveřmi a zámek Nelahozeves otevírá své brány! Přijďte a pomozte nám vyhnat zimu a přivítat jaro v renesančních prostorách zámku. Společně odemkneme zámeckou expozici, vytvoříme si krásnou jarní dekoraci s pomocí šikovné floristky, vyvalíme očka nad šikovností dětí a jejich vystoupení s Fjordskými poníky, zasmějeme se spolu se Sváťou a Štěpánkou, projdeme si Pohádkovou stezkou a v neposlední řadě si dáme do nosu něco dobrého.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Čokoládový festival

Čokoládový veletrh je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Pokud patříte k milovníkům čokolády, vydejte se o víkendu do kulturního centra v Turnově. Navíc na vás čeká spousta soutěží, kvízů a dárků.

 

Aquapark Babylon Liberec

Počasí nepřeje a ven se vám s dětmi příliš nechce? Oblékněte plavky a vydejte se o víkendu třeba prozkoumat Aquapark Babylon Liberec. Naleznete zde několik bazénů, tobogány, skluzavky, také podzemní jeskyně a saunu, občerstvení. Vyřádí se tu jak malí tak velcí. A až vás koupání omrzí, navštivte i místní Lunapark. Tento areál ve stylu pouti si užije celá rodina.

 

Jarní pohádkový bál

Pojďte s dětmi do pohádky. Karneval nejen pro prince a princezny! Kdy a kde? No přeci v neděli odpoledne v Litoměřicích. Čekají vás hry, tancování a soutěže. To vše s divadlem Hnedle vedle a s písničkami z českých pohádkových filmů a seriálů.

 

Štístko a Poupěnka v Žatci

Pěvecké duo Štístko a Poupěnka zavítajjí v sobotu do Žatce a přivezou s sebou zbrusu nové představení, ve kterém zazpívají nejnovější písničky z jejich prvního DVD filmu Jedeme na výlet. Po představení nebude chybět autogramiáda a společné focení.

 

 

Pardubický kraj

Zahájení jarní turistické sezóny 2019 v Pardubickém kraji

Klub českých turistů přivítá letošní turistickou sezónu v Pardubickém kraji v sobotu v Moravské Třebové. V tento den budou otevřeny všechny památky a zajímavá místa v okolí Moravské Třebové – Městské muzeum, radnice, zámek, muzeum Vojenské střední školy, kostely i Průmyslové muzeum Mladějov. Jsou pro vás připraveny vycházkové okruhy po okolí Moravské Třebové v délce 6,5 a 10 km i kulturní program v rámci zahájení Zámecké sezóny na nádvoří moravskotřebovského zámku. 

 

Výtvarný nádech-výdech v pardubické galerii

Další Tvořivá neděle je připravena pro děti od 4 do 12 let v Galerii města Pardubic. Tématem tohoto roku v pardubické galerii je recyklace a ekologie a s tímto tématem je spojeno i nedělní tvoření. Stejně tak, jako nám pulzují plíce při nádechu a výdechu, tak se nafukují a vyfukují igelitové pytlíky. Děti si mohou vyzkoušet, jak vyjádřit nádech a výdech v prostorovém tvoření. 

 

Královéhradecký kraj

Rampušák 2019 v Deštném v Orlických horách

Ještě si trochu užít sněhu? Proč ne? Zimní slavnosti Rampušák jsou opět tady! Masky, hry na sněhu a skvělá muzika je pro vás připravena v sobotu ve Skicentru Deštné v Orlických horách – v areálu Marta II. Odpoledne vyvrcholí hromadným sjezdem masek s Rampušákem. Nejlepší masky budou oceněny a Rampušák vám předá své letošní poselství.

 

Víkendová představení pro menší děti

S menšími dětmi můžete tento víkend vyrazit na tanečky a divadlo hned v několika městech. V sobotu v Hronově vystoupí Michal Nesvadba se svou show Michalovi mazlíčci, ve které představuje svoje miláčky ze zvířecí říše. Děti prostřednictvím tohoto představení cestují v prostoru i čase, během představení se s Michalem přenesou na klidné a prosluněné místo v pralese v Africe, kde potkají představitele těch nejvyšších, nejodvážnějších i nejroztomilejších exotických zvířecích přátel, ale pak už rychle zase zpátky v čase do Michalova dětství a jeho dětského pokojíčku, kde na něj čekají další jeho oblíbení plyšáci ... V neděli pak můžete vyrazit na vystoupení Štístka a Poupěnky, na kterém zazpívají své největší hity, a to buď od 10 hodin v Jaroměři, nebo od 15 hodin ve Vrchlabí.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Den otevřených dveří povodí Vltavy

V sobotu se bude konat již 20. jubilejní ročník Dne otevřených dveří Povodí Vltavy, závod Berounka v Plzni. V průběhu dne si můžete prohlédnout vodohospodářské laboratoře, poslechnout zajímavé přednášky, pro děti jsou připraveny zábavné hry a soutěže. Přijďte se dozvědět, zda naše řeky potřebují léčiva? A Co měří Joska a Valentýna?

 

Výstava Minerál Plzeň

Další pozvánka je pro malé milovníky kamenů, šperků a zkamenělin. V Plzni v Kulturním domě JAS  se koná v sobotu již 34. prodejní výstava drahých kamenů, nerostů, minerálů, fosilií, zkamenělin, šperků, kaktusů, sukulentů a květin. Pro děti bude připravena i dílnička, ve které budou moci malovat mandalová trička.

 

Princezna ze mlejna

Divadelní zpracování oblíbené filmové pohádky Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna ožije na divadelních prknech v neděli v Tachově. Pojďte se naživo podívat na příběh o jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, kde žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu.

 

Dětský pionýrský maškarní bál

Pionýrská skupina Nepomuk si Vás dovoluje v sobotu pozvat na Dětský Pionýrský maškarní bál do Sokolovny v Nepomuku. Čeká vás tanec, hry a samozřejmě vyhlášení nejlepších masek.

 

Jižní Čechy

Den otevřených dveří Českého hydrometeorologického ústavu

Při příležitosti Světového dne vody (22. března) a Světového meteorologického dne (23. března) si zájemci mohou prohlédnout pracoviště po celé ČR, jedno z nich se nachází také v Českých Budějovicích. Kromě prohlídky meteorologické stanice je pro vás připraven zajímavý program. Můžete se těšit na ukázky přístrojů, výsledky měření, seznámení se s jednotlivými obory, promítání a další zajímavosti z oboru hydrometeorologie. 

 

Bitva u Sudoměře – Rekonstrukce bitvy z roku 1420

Letos uplyne 599 let od slavné bitvy u Sudoměře, jedné z nejslavnějších bitev našich dějin. V tento den k rybníkům Markovec a Škaredý přitáhnou s vozy husité, pronásledováni křížovníky ze Strakonic a železnými pány z Písku. Od dopoledne bude probíhat zajímavý program s dobovým táborem a jarmarkem, historickou kapelou, šermířskými souboji, rytíři na koních, hrami pro děti. Předvede se více jak sto bojovníků.

 

Vysočina

Třebíčské loutkářské jaro

V třebíči se o víkendu koná 53. ročník krajské přehlídky amatérských loutkářských souborů. V třebíčském Národním domě se tak děti mohou těšit na spoustu krásných pohádek. 

 

Jarní festival

V obci Krásné se v sobotu koná Jarní festival. Připravena bude skromná jarní výstava se zajímavými, nejen rukodělnými výrobky. Pro děti bude připraven skákací hrad, tvořivý koutek, malování na obličej a foto koutek. Nebude chybět ani občerstvení. 

 

Jihomoravský kraj

Slavnosti mandloní

Jedna z největších jarních událostí v Jihomoravském kraji se koná v sobotu Hustopečích. Tradiční Slavnosti mandloní budou probíhat na Dukelském náměstí i v mandloňových sadech. Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program plný tanečních a hudebních vystoupení. Nebude chybět ani Mandlojarmark. Děti se mohou těšit na mandlové dílničky, fotostěnu, dřevěný kolotoč, poníky a zvířátka z ranče Valkýra. 

 

Vítání jara v ZOO Brno

Jaro už pomalu klepe na dveře a tak si Zoo Brno pro děti a jejich rodiče připravila jarně laděný program. Můžete se těšit na symbolické vyhnání zimy v podobě Morany, zdobení líta, soutěže a naučnou stezku pro děti. Program bude doplněn o tvořivé dílničky, kde si děti mohou nazdobit odlitky zajíčků a dalších jarních motivů. 

 

Zlínský kraj

Vítání jara a den vody v Archeoskanzenu Modrá

V neděli se v Archeoskanzenu Modrá koná první jarní akce a to vítání jara. Na děti čeká pálení Morany, stezka v brouzdališti pro malé otužilce a další program.

 

Písničkování s Majdou a Petrem

V neděli se v ZUŠ Bojkovice koná zábavný pořad pro děti s oblíbenými osobnostmi ČT art a Kouzelné školky. Magda Reifová a Petr Vacek nikdy nezklamou očekávání malých i dospělých diváků. 

 

Moravskoslezský kraj

Jarní jarmark ve Mlýně vodníka Slámy

V neděli ve Mlýně vodníka Slámy v Háji ve Slezsku váš čeká jarní jarmark plný tradic a jarních pochutin.Díky oblíbeným tradicím se můžete rozloučit s dlouhou zimou, přivítat první sluneční paprsky a zeleň kolem nás. Nebudou chybět ukázky pletení pomlázky, malování na obličej, komentované krmení mláďat v minizoo nebo vynášení Mařeny a Mařocha, tedy vítání jara.

 

Tradiční výstava železničních modelů

Po celý víkend proběhne v Ostravě výstava železničních modelů a modelových kolejišť. Tentokrát se s Vámi opět setkáme v našem sídle, které se nachází v areálu bývalé ZŠ Zálom. K vidění bude nejen velké modulové kolejiště v měřítku TT od našich modelářských kolegů z Mohelnice, Karviné a dalších hostů, ale také drobná panelová kolejiště v dalších měřítcích. Pro děti budou k dispozici velké modely v měřítku G, kvíz, soutěže, dílny a další doprovodné aktivity.

 

Olomoucký kraj

Montessori prodejní výstava

V sobotu na Výstavišti Flora v Olomouc je připravena Montessori prodejní výstava. U jednotlivých stánků Vám samotní prodejci předvedou své výrobky a vysvětlí Vám, jaký přínos pro dítě představují. Děti si pomůcky budou moci vyzkoušet.

 

Čtyřlístek a talisman moci

V sobotu v kině Metropol v Olomouci se můžete těšit na divadelní představení Čtyřlístek a talisman moci. Není snad nikdo, kdo by neznal čtveřici nerozlučných kamarádů - dobrosrdečnou a důvtipnou hospodyňku Fifinku, trochu roztržitého, ovšem geniálního vynálezce profesora Myšpulína, často ustrašeného, ale oddaného kamaráda a vtipálka Pinďu a samozřejmě nemotorného siláka Bobíka, který spolu s Pinďou neustále vymýšlí jednu lotrovinu za druhou.

 

Více zajímavých tipů kam s dětmi vyrazit pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

20. 3. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře