Naše víkendové tipy a snad s nimi i trošku jara | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše víkendové tipy a snad s nimi i trošku jara

Už vyhlížíte jaro? O víkendu bychom si ho snad měli trošku užít, alespoň co se teplot venku týče. Proto vyrazte s dětmi mimo domov. Přinášíme vám výběr nejzajímavějších tipů kam s dětmi zamířit.

 

Praha a Střední Čechy

Den Vltavy

Přijďte k Vltavě a zažijte mnoho zábavy a poučení! Vševltavský spolek pro vás připravil plavby velkými i malými loděmi, den otevřených dveří Veslařského klubu Slavia, nezapomenutelné vodnické hrátky nad hladinou, kapela Matylda - písně plavební, volný vstup do Muzea Karlova mostu a mnoho dalšího.

 

Umčo, Roky and Roll - rodinná výtvarná dílna k výstavě v Doxu

Skupina Tatabojs slaví v DOXu své 30. narozeniny výstavou a je to několika týdenní večírek (nebo spíš deníček) nejen pro uši, ale i oči, ruce a v případě fanoušků i pro srdíčko. 30 let spolu! 30 let hudby, ale i výtvarných děl. Zpěvák a bubeník Milan Cais je totiž také výtvarným umělcem a je to vidět i na vizuální stránce obalů, plakátů i na klipech a koncertních scénách. Na výstavě členové kapely navíc jen nevzpomínají, ale komentují dalšími objekty a instalacemi jednotlivá období skupiny, vydaná alba. Na programu rodinné dílny bude umění („umčo“) a váš společně prožitý čas, a to jak doslova valí („roky and roll“). Zkusíme mu na programu vytvořit takovou maličkou hráz: vytvoříte si společně objekt (dílo, knihu, možná album), které bude komentovat vás a váš sdílený čas. Po inspiraci bohatou výstavou TATA 30JS to bude hračka a jen si pro jistotu klidně přineste nějakou věc (nebo věci), které už mají svůj čas za sebou a nějak k vám patří.


Zimní prohlídky hradu Český Šternberk

Už dávno neplatí, že všechny české hrady a zámky se ukládají k zimnímu spánku. Důkazem je i majestátní středočeský hrad Český Šternberk, kde jsou pro vás připraveny pravidelné víkendové prohlídky. Hrad má jednu prohlídkovou trasu, která je umístěna ve druhém poschodí hradu a zahrnuje patnáct bohatě zařízených místností. Prohlídku zahájíte v největší hradní místnosti. 

 

Výstava Živá Amazonie

Vydejte se s námi na výpravu do peruánské Amazonie a objevte skrytý svět místních domorodců a jejich život v jednom z nejrozmanitějších koutů světa. Kolik druhů stromů dokážete určit? Smrk? Dub, buk, břízu nebo borovici? Představte si procházku tropickým deštným lesem, kde roste 16 tisíc druhů stromů. Deštným lesem, který je největší na světě. Tropickým pralesem s dosud neobjevenými rostlinami a živočichy. Jací zde žijí lidé? Jaké mají zvyky? Jak se oblékají? Co se od nich můžeme naučit? Kromě obrazových panelů uvidíte i exponáty, které přicestovaly přímo z Amazonie. Součástí výstavy budou i živá zvířata, např. amazonské žabky pralesničky nebo morčata.

 

Příběhy vodníka Česílka

V malém rybníčku v lukách pod městem Jičínem bydlí důvtipný vodník Česílko a s ním jeho nerozlučný kamarád, velký kapr Osmikiláč. Když se chce kapr obrátit na druhou stranu, musí vodník Česílko vylézt z vody do rákosí a tam počkat, až se Osmikiláč překulí z boku na bok. Bývá mu přitom dlouhá chvíle, a tak se naučí hrát karty s dubovými listy nebo tančit s půvabnou vílou Andulkou…Nová pohádka v Městském divadle Mladá Boleslav!

 

Ústecký a Liberecký kraj

Probouzení mědvědů

V chomutovském zooparku se chystá v sobotu oblíbená jarní akce - probouzení medvědů ze zimního spánku. Po tři měsíce trvajícím odpočinku čeká Nera, Michala, Míšu a Noru sladké probuzení. Tentokrát bude hostem herečka Nela Boudová. Připraveny budou také hry a soutěže o hodnotné ceny nejen pro děti.

 

Veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour

Již 19. ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour se koná již tento pátek a sobotu v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Pokud se chcete dozvědět více o možnostech trávení volného času, zajímají vás novinky z cestovního ruchu či tipy na výlety, určitě si tento veletrh nenechte ujít. Návštěvníky čeká bohatý kulturní program a zábava pro malé i velké.

 

Kouzelnické dopoledne pro děti

V Kravařích se v sobotu budou dít věci! Bude se tu kouzlit a čarovat a to vše pod vedením nikoho jiného než samotného Harryho Pottera a jeho přátel. Čeká vás zábavné odpoledne plné kouzel a soutěžních úkolů.

 

Příjezd Krakonoše do Harrachova

Tradiční příjezd Pána hor patří již k tradicím v Harrachově. A již tuto sobotu Krakonoš opět zavítá do tohoto krásného horského městečka. V průvodu kromě Krakonoše potkáte i mažoretky, v kočárech se povezou hrabata a za nimi křehká víla Izerína a vládce Jizerských hor Muhu. Nebudou chybět čertiska, lyžníci a všelijaké jiné masky. Tvořivé dílničky, kolotoče, spousta zábavy, zabijačka a mnohem více již v sobotu v Harrachově.

 

Pardubický kraj

Probouzení skřítků i dětský bál tento víkend v Hlinsku

Pokud jste z Hlinska, nebo to do něj máte kousek, čeká vás opravdu rušný víkend. V sobotu pořádá Centrum Jana XXIII. vycházku s programem pro děti - cestou do areálu Cihelka v Blatně budou děti postupně probouzet skřítky. Na místě pak na ně čekají soutěže o drobné odměny, občerstvení i opékání buřtů. A pokud se v sobotu moc neunavíte, můžete v neděli vyrazit na již 5. dětský bál. Menší i větší děti na něm spolehlivě zabaví klaun Bublíno čarující s bublinami, skákací hrad, malování na obličej, dílničky a soutěže, mimo jiné o krále a královnu plesu.

 

Víkend plný deskových i karetních her v České Třebové

Kdo si hraje, nezlobí! Jestli vás tedy omrzelo zlobení vašich dětí, pošlete je hrát si o tomto víkendu do České Třebové. Od pátku do nedělního poledne si mohou v DDM Kamarád vyzkoušet na sto deskových i karetních her, nebo se rovnou zapojit do turnaje o ceny. A pokud máte doma obzvlášť nadšené hráče, mohou na místě i přespat, aby jim toho uniklo co nejméně.

 

Královéhradecký kraj

Prožijte svítání na Bílé věži v Hradci Králové

Máte rádi netradiční zážitky? V sobotu 16. března budete mít první z celkem pouze čtyř příležitostí v tomto roce, kdy můžete spatřit probouzející se Hradec Králové z výšky Bílé věže. To si nemůžete nechat ujít – pokud tedy dostanete děti v sobotu před svítáním z teplých postelí.

 

Rozlučte se se zimou v Orlických horách

Zima nám definitivně končí, tak si ji pojeďte ještě naposled užít do Orlického Záhoří. Ski areál Černá Voda připravil na tuto sobotu rozloučení se zimou plné zábavy pro dospělé i děti. Čeká na vás karneval na sněhu, hry i soutěže – tak nezbývá, než si přát, aby vydržel i dostatek sněhu.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Charitativní karneval s Culinkou

Charitativní karneval je tu! Oprašte kostýmy a přispějte koupí vstupenky na projekt Díky dětem! S Culinkou si zazpíváme, zatančíme, ale také vyzkoušíme jednoduché hry ve velkém sále. Jako doprovodný program budou stanoviště se zábavnými úkoly a odměnami od hodných pirátů včetně malování na obličej zdarma. Celým odpolednem vás navíc provede skvělý moderátor s výběrem nejlepších dětských písniček na diskotéku.

 

Deskovka

Skauti a město Janovice nad Úhlavou pořádají v sobotu Deskovky. Čeká vás široká nabídka nejrůznějších deskových her a příjemně strávené odpoledne. Malí i velcí si mohou zahrát podle vlastního - poradíme vám, jak na to. Znáte CELESTIA, PORT ROAYL, ZAKÁZANÁ POUŠŤ apod.?

 

Princezna na hrášku

Karlovarské městské divadlo si připravilo pohádku plnou písniček a překvapení, o třech sudičkách, které vymění prince Kvída a princeznu Evelínu za děti sluhů a tím způsobí celou řadu zmatků. Král neví, že princ je vlastně myslivecký synek a sluha Ondřej že je jeho syn. A když do zámku přijde ještě komorná Terezka, která je vyměněná princezna, zmatky vrcholí ….

 

Výstava Pat a Mat

Právě otevřená Interaktivní výstava v Muzeu Karlovy Vary vás  zavede do světa dvou pověstně nešikovných kutilů známých také jako PAT a MAT, pro které není žádná komplikace překážkou a své kutění si umí patřičně užít. Můžete těšit na animační dílnu s PRAXINOSKOPEM, originální scény a loutky z oblíbeného večerníčku, či na hernu a fotokoutek. Seznámíte se s historií natáčení večerníčkového seriálu i s dějinami animace jako takové. Malé děti určitě zaujmou molitanové kostky, ze kterých budou moci skládat veselé obrázky s Patem a Matem, starší děti budou moci zúročit své nabité znalosti z výstavy při luštění křížovky.

 

Jižní Čechy

Mineralogická burza v Českých Budějovicích

Letošní první Českobudějovická mineralogická burza, aneb burza nerostů a drahých kamenů představí spoustu známých i neznámých nerostů, od obyčejnějších kousků až po ty nejvzácnější. Přijďte si vybrat, co se vám líbí, schází, nebo přijďte seznámit děti se světem minerálů a kamenů. 

 

Dětský karneval s Kostkáčem

Úsměv na rtech a dobrá nálada je tradiční povinnou výbavou akce pro všechny malé, větší, i docela veliké děti! Přijďte se pobavit, zatancovat si a zazpívat a užít si zábavné odpoledne pro všechny v kulturním domě v Roudné 

 

Vysočina

Třešťské divadelní jaro

V Třešti se do až 23.3. koná Třešťské divadelní jaro, což je jedna z nejstarších divadelních přehlídek ochotnického divadla u nás. Děti se tak v neděli mohou těšit na pohádku O malé hastrmance.

 

Svět panenek

Historické, krojované, ale také realistické, vypadající jako opravdová miminka. Přijďte se podívat do velkomeziříčského muzea, které bude plné panenek, kočárků a plyšových hraček. Sbírka Moniky a Nikol Chmelařových čítá přes čtrnáct set panenek, takže určitě bude na co koukat.

 

Jihomoravský kraj

Dějiny udatného českého národa

Až do 2. června jste zváni na výstavu, která vychází z knihy Lucie Seifertové, kde autorka komiksově ztvárnila české dějiny. Obří leporelo děti zábavnou formou provede naší historií od dob lovců mamutů až po současnost. Výstava se koná v blanenském muzeu a je otevřená denně kromě pondělí.

 

Pohádky a MALÉhRy

Přijďte si poslechnout čtyři veselé pohádky, plné podivných pohádkových bytostí. Literární salón se koná v sobotu, v 17 hodin v obci Prace u Brna. Čarodějnice, strašidla, hastrmani i podivné okřídlené bytosti. Žijí v našich domácnostech, v šuplících sekretářů, kredenců a skříní. Stačí jen otevřít dveře od domu, nebo dvířka skříňky a jsou tu!.....

 

Zlínský kraj

Výstava modelové železnice ve Zlíně

Do kouzelného světa vlakových modelů mohou proniknout ti, kteří si najdou o víkendu cestu do Filmového uzlu Zlín. K vidění bude několik vlakových souprav, prohánějících se krajinou plnou stromů, nádražních budov, semaforů, návěstidel či tunelů. Nastupte si ve stanici Filmový uzel, vlak ze třetího nástupiště. 

 

Zvídálkové, vzhůru do muzea

S muzejním skřítkem Zvídálkem se v neděli můžete dozvědět, jak hrnčíř vyráběl hrnečky. Děti se dozví také to, co všechno se dalo v jeho dílně najít a co ke své práci potřeboval. Ve tvořivé dílničce si děti vyzkouší výzdobné techniky maléreček a nebudou chybět pracovní listy a fotokoutek.

 

Moravskoslezský kraj

Svět korálových útesů

Tuto sobotu v ostravském planetáriu máte možnost se poprvé vypravit za tajemstvím 'podmořského pralesa', který patří k nejrozmanitějším, nejdůležitějším, ale také k nejvíce ohroženým ekosystémům na naší planetě. Poznejte překrásný svět korálových útesů tvořený živočichy, na kterých přímo či nepřímo závisí čtvrtina veškerého života v oceánech. Klimatické změny, intenzivní rybolov a jiné ničení však pro ně představují vážné nebezpečí. Tento film vytvořený ve spolupráci s Kalifornskou akademií věd je mimořádným obrazovým zážitkem, který potěší děti i dospělé.

 

Jarní karneval

V neděli v Ostravě v kulturním domě K-Trio se koná karnevalová show s klaunem Hopsalínem. Děti jsou vtaženy do karnevalového reje masek na poutavé písničky, proložené soutěžemi. Během programu jsou zapojeni i rodiče, takže i oni jsou aktivními účastníky karnevalového reje.

 

Olomoucký kraj

Ledová show

V sobotu v Olomouc City se chystá speciální program, a to ledová show na ledové ploše. V průběhu dne si budete moci vytesat z ledu sochu, případně poukázku na nákup. Přímo na místě bude ledový sochař vyřezávat ledovou sochu v podobě Tukana, maskota Amazonie. Bude probíhat teambuilding pro děti, budou tvořit z malých ledových kvádrů.

 

Mína tour - Prostějov

V neděli ve společenském domě v Prostějově si nenechte ujít vystoupení mladé,talentované zpěvačky, muserky a youtuberky Míny, která patří v současné době k nejpopulárnějším influencerům. Hostem jejího koncertu je mladá zpěvačka Adéla Zouharová.

 

Spoustu dalších zajímavých a hlavně nejen víkendových tipů pak samozřejmě najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

 


13. 3. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře