Naše tipy kam s dětmi o víkendu právě přistávají | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše tipy kam s dětmi o víkendu právě přistávají

A pokud vás neskolila viróza nebo jiné nachlazení, pak vám nic nebrání vyrazit s dětmi ven. Ať už za kulturou, do přírody a nebo začít nasávat předvánoční atmosféru. Tipů a to rozhodně zajímavých, máme i tentokrát dost.

 

Praha

Královna Kapeska v Hudebním divadle Karlín

Královna Kapeska, rodinný muzikál s pohádkovým příběhem se stěhuje do prostor Hudebního divadla v Karlíně, kde má v neděli svou premiéru. Královna Kapeska je volným pokračováním prvního, velmi úspěšného, muzikálu Kapka medu pro Verunku. V novém příběhu se opět dostaneme na pohádkový ostrov, kde spolu žijí tři království známá z pohádek – království Popelky, Zlatovlásky a Hloupého Honzy. Celý ostrov chce ovládnout Král temných sil (Kates) a zničit veškerou přírodu i její Královnu přírodních sil (Kapesku). Králové, královny a především jejich děti se pustí do nerovného boje se zlým vetřelcem, aby všechno skončilo tak, jak se na správnou pohádku sluší a patří.

 

Loutkový festival Novodvorský zvoneček

Pátý ročník festivalu Novodvorský Zvoneček opět nezklame. Těšte se na známé tváře i nová uskupení, bude to opět nezapomenutelné! Jako vždy se můžete těšit i na pestrý doprovodný program a vyberou si malí i velcí. Nejlepší představení pro celou rodinu v podání souborů Buchty a loutky, Divadlo Jiskra nebo Toy Machine a dalších.

 

Střední Čechy 

Lidové Vánoce v Polabí

Vánoční výstava je jako každoročně umístěna do celého areálu skanzenu v Přerově nad Labem. Scény ze života našich předků v interiérech všech chalup předvádějí starobylé zvyky a obyčeje v čase adventu a v období od vánočních svátků do Tří králů. Uvidíte zde starodávné přástky a dračky, barborky a lucky, věštění na Štědrý den, a nechybí také předvánoční trhy.

 

Vánoční prohlídky – zámek Žleby

Vánočně laděná procházka zámkem provede návštěvníky slavnostně vyzdobenými zámeckými sály a pokoji, kde milovníky historie čeká vyprávění o vánočních zvycích. Součástí prohlídky bude rovněž návštěva sladce provoněné historické zámecké kuchyně a setkání s pravými anděly.

 

Ústecký kraj 

Sváťovo divadlo v Děčíně

Sváťovo divadlo aneb Sváťa Pohádka uvede loutkovou pohádku Kašpárek a víla Jarmilka. Neposlušný Kašpárek navštíví pohádkový les, co ho tam asi čeká? Dozvíte se na Děčínském zámku, pohádka se hraje v barokním sále.

 

Svatokateřinské slavnosti

Opět po roce se můžete těšit Svatokateřinské slavnosti, krásnou akci, jejímž dějištěm je zámek Krásný dvůr. Těšit se můžete na speciální prohlídky pro celou rodinu nebo divadelní vystoupení.

 

Liberecký kraj 

Pohádkové prohlídky na zámku Sychrov

Pohádkové prohlídky na zámku Sychrově mají již mnohaletou tradici. Tentokrát je pro vás připravena zcela nová autorskou pohádku. Jestli opravdu zvítězí dobro nad zlem, jak to má ve správné pohádce být, se můžete dozvědět vždy pětkrát denně v určených časech.

 

Vánoce u pana nadlesního na zámek Zákupy

Tradiční adventní prohlídky zámku Zákupy se letos odehrají v rámci nové prohlídkové trasy, tzn. v bytě lesního rady Ing. Josefa Mati z doby první republiky. Prohlídky nám připomenou, jak se slavily Vánoce na zámku v době první republiky. Prohlídka zařízeného zámeckého bytu lesního neopomene výklad o lidových vánočních zvycích. Nebude však chybět ukázka nadílky na císařském dvoře ve Vídni, ani návštěva vánočně vyzdobené kaple sv. Františka z Assisi.

 

Pardubický kraj

Festival her a hraček pro malé i velké

Již 6. ročník akce, na které si můžete vyzkoušet nejrůznější hry a hračky pro děti. Děti si to báječně užijí a rodiče budou mít usnadněné rozhodování, kterou hračku, stavebnici nebo deskovou hru pořídit letos pod stromeček.

 

Mikulášský vlak do Třebechovic pod Orebem

Svezte se spolu s dětmi historickým motoráčkem, který vyráží z Pardubic do Třebechovic! Ve vlaku potkáte Mikuláše, čerta a anděla a v Třebechovicích můžete navštívit třeba Muzeum betlémů nebo vánoční jarmark na náměstí.

 

Královéhradecký kraj

Lampiónový průvod aneb putování za duchy z podzemí

Podzemí pevnosti Josefov je místo, které rozhodně stojí za návštěvu. Vydejte se tam hledat duchy s lampiónem v ruce! A pro ty méně odvážné budou v bastionu pevnosti připraveny různé hry a také lampiónový průvod městem.

 

Vánoční trhy v Kuksu

Předvánoční atmosféru můžete s dětmi nasát v krásném barokním areálu Hospitálu Kuks. Trhy nejsou jen o nakupování, děti se zabaví i u loutkového divadla. A je to letos i poslední možnost návštěvy expozice lékáren, než se Hospitál uloží k zimnímu spánku.

 

Karlovarský kraj

Uspávání broučků

Bude zima, bude mráz, kam se broučku, kam schováš? Knihovna v Lokti nachystala na sobotu zábavu pro nejmenší broučky- bude připravena tematická dílnička, hmyzí hry a překvapení. A poté se vydáme lampionovým průvodem směrem k amfiteátru, kde broučky uložíme k zimnímu spánku. A kdo nebude mít svůj oblíbený lampion s sebou, může si ho v knihovně vyrobit.

 

Alenka a její říše divů

V Západočeském divadle v Chebu můžete shlédnout pohádku o tom, co všechno je možné prožít v říši dětské fantazie. Malá Alenka musí kvůli rýmě zůstat v posteli. Ale moc jí to nevadí, protože si ráda čte, hlavně svou nejoblíbenější knížku „Alenka v říši divů“. A protože ještě raději maluje, kreslí si nejrůznější obrázky své fantazie, které – světe div se! – začnou ožívat. Vydejte se s Alenkou zachránit svět fantazie v pohádce na motivy knihy Lewise Carolla a prožijte tak roztodivné příběhy, ve kterých se setkáte s těmi nejneuvěřitelnějšími postavičkami. 

 


Plzeňský kraj

Prodejní výstava MINERÁL PLZEŇ 2019

V sobotu se bude v Plzni konat prodejní akce pro malé i velké milovníky kamenů, nerostů, minerálů, fosílií, zkamenělin, šperků, kaktusů, sukulentů a jiných přírodnin. A pro děti bude připravena i dílnička. Přijďte se podívat a třeba si i nějaký poklad odnést domů.

 

Andělská pohádka

V Divadélku JoNáš v Plzni se odehraje v neděli příběh neposedného andělíčka, díky němuž se na zemi dějí nedobré věci, o které nikdo nestojí. Že i on se ale může napravit a dělat radost nebeské mamince, ostatním andělíčkům, malé Mařence a především sám sobě, vypráví hudební pohádka s názvem Andělská pohádka. Děti v ní mohou pustit na špacír fantazii a rozeznávat všechno, co andílek na nebi vytvoří.

 

Jihočeský kraj

Výpravy: do příběhů pěti kontinentů – České Budějovice

Vydejte se s dětmi na výpravu. Přijďte za do příběhů! V obrazech slovy malovaných můžete procestovat celý svět. Stačí se jednou za měsíc v neděli naložit do Horké vany... Děti, jejich dospělé i celé rodiny vypravuje Michala Šíma Piskačová. První destinace: Eurasie!

 

Vysočina

Minidiskotéka s Míšou – V džungli

Míša Růžičková se svojí písničkovou šou přináší zábavu pro naše nejmenší diváky. V hodinovém programu si zazpívají její nejznámější dětské hity a zatančí si na nejoblíbenější písničky Sloník Toník, Hasičská, Popeláři, Tanec princezen a spoustu dalších, podle tematického zaměření pořadu.

 

FREE PÁTEK BEZ RODIČŮ – LORAX

 Bohatý program pro děti pod vedením Markéty Mejstříkové a Lenky Ondráčkové. Nezapomeňte spacáky, karimatky a přezůvky.

 

Jihomoravský kraj

POSTAV SI LEGO MĚSTO!

Děti ho mohou podle fantazie zabydlet prvky z LEGO® FRIENDS společně s hrdiny NINJAGIO nebo STAR WARS. S LEGO® CITY pak postavíme obchody, hasičskou nebo policejní stanici či cukrárnu! Kromě stavění pak budou děti soutěžit o stavebnice a všichni stavitelé si odnesou malé dárky. Na své přijdou nejenom děti...Ke zpříjemnění atmosféry bude hrát živá hudba, v neděli si můžete v rámci adventního workshopu v Carmen Flora vyrobit adventní věnec a celý víkend vyvrcholí ohňostrojem.

 

Pochod rakouských čertů v Židlochovicích

Jeden z největších pochodů rakouských čertů letos opět v Židlochovicích! Pochodu se zúčastní až 150 masek. Doprovodný program – již tradiční adventní jarmark, show pro dospělé a pro děti, závěr dne vyvrcholí pochodem rakouských čertů. Na konci pochodu pro ty, co se nebojí, čeká pekelně čertovské selfie. Výzva pro všechny malé pekelníky a pekelnice - letos poprvé mají děti možnost se projít pravým pekelným koridorem! Stačí, když dorazí v čertovských kostýmech k budově Základní školy na ulici Komenského (parkoviště vedle školy).

 

Zlínský kraj

MIKULÁŠSKÝ KUFŘÍK

Zábavná orientační trasa lesem pro děti i rodiče pořádaná ve spolupráci s oddílem Orientačního běhu. Možnost startu jednotlivě i ve skupině. Pro orientační běžce je připravena speciální trať. Děti dostanou od Mikuláše dárek a pro všechny je připraveno tradiční opékání „Čertovských špekáčků“.

 

Vláčková sobota

Tradiční a oblíbená akce u dětí i dospělých zaujme širokou veřejnost. V sobotu bude v Astře na Tyršově nábřeží zpřístupněno vláčkové kolejiště, a to hned 2x. Na děti čeká také dřevěný vláček a tvořivá dílna.

 

Moravskoslezský kraj 

Vánoční dílny

V Jablunkově můžete v sobotu načerpat vánoční atmosféru a inspiraci během Vánočních dílen, které jsou ve zdejší radnici pořádány každý rok. Vánoční tvoření je určeno zejména pro děti. Svou účast slíbili také řemeslníci, kteří ukáží, co dokáží.

 

O Hláskovi a Píšťalce

Víte, kdo je Hlásek a Píšťalka? Jsou to skřítkové z lesa, kteří dostali jména podle toho, co jim jde nejvíce. Hlásek svým krásným zpěvem dokáže vykouzlit duhu, Píšťalka umí na různé píšťalky napodobit všechny ptáky v jejich lese a jejich kamarád Strunka dovede na ledasco zabrnkat. Muzikální zážitek čeká děti v neděli v Ostravě, kde ve Staré Aréně můžete navštívit interaktivní pohádku O Hláskovi a Píšťalce. V pohádce uslyšíte minimálně 40 hudebních nástrojů a děti rozhodně nezůstanou sedět stranou.

 

Olomoucký kraj

Vánoční trhy v Olomouci

Již tento pátek budou v Olomouci zahájeny vánoční trhy. Na Horním i Dolním náměstí se můžete těšit na bohatý program. V pátek odpoledne se u vánočního stromu otevře Ježíškův poštovní úřad a k večeru bude vyhlášena soutěž „Pojmenujte vánoční strom“. Vánoční strom bude slavnostně rozsvícen v 18:30. Víkend bude patřit divadlu – děti se mohou těšit na pohádky O Pračlovíčkovi, Terezka a kouzelné autíčko nebo Hlídali jsme Ježíška.

 

Pohádkový karneval

Hravé a veselé maškarní odpoledne v rámci hudboslovení vás čeká v sobotu v Přerově. Pohádkový karneval bude plný tance, her a soutěží. Součástí programu jsou kašpárkovy úkoly, přehlídka kostýmů nebo pohádkový kvíz. Den bude zakončen lampionovým průvodem. 

 

Další tipy kam s dětmi můžete samozřejmě najít na našem webu www.kamsdetmi.com

 

20. 11. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře