Naše tipy kam s dětmi o pololetních prázdninách | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše tipy kam s dětmi o pololetních prázdninách

Jako odměnu za vysvědčení můžete dětem dát i návštěvu pěkné akce, kde si užijete spoustu legrace. A právě proto vám přinášíme přehled těch nejzajímavějších, které se o tomto víkendu konají po celé republice. Věříme, že si vyberete.

 

Praha

Letňanský masopust – Praha

Do ulic pražských Letňan se zase po roce vrátí masopustní veselí. Rej masek a masopustní průvod startuje v sobotu před letňanskou radnicí. Program na návsi zahrnuje pohádku pro děti, vystoupení skupin Staropražští pardálové a Holokrci, a samozřejmě soutěž o nejkrásnější masku – kategorie děti a dospělí Chybět nebudou stánky s občerstvením a zabijačkové hody. Přijďte se pobavit!

 

Středočeský kraj

Měla babka čtyři jabka – Mělník

Představení v rámci 48. ročníku přehlídky amatérských divadelních souborů Divadlo dětem. Pro děti je tradičně připraven také doprovodný program včetně výtvarné soutěže. Pohádka Vlastimila Peška „Měla babka čtyři jabka“ je určena pro nejmenší diváky od 3 let. V každém jablíčku je skryta jedna pohádka. Nevěříte? Tak počítejte s námi: „O koblížkovi“, „O dědečkovi a kožíšku“, „O zlé koze“, „O velké řepě“. Tyto čtyři pohádky tvoří díky vtipné propojovací lince, tedy hře na babky a dědky, hravý celek, který malé diváky vtáhne do pohádkového děje. Nechybí ani melodické, notoricky známé, dětské písně a velké loutky zvířátek.

 

Imaginárium Divadla bratří Formanů – Příbram

Od roku 2010 cestuje skupina výtvarníků, řemeslníků a umělců společně s Matějem Formanem z místa na místo, z města do města, aby instalovala společně Imaginárium – živou, hravou a inspirující výstavu věnovanou dospělým, rodinám a dětem. „IMAGINARIUM“ přináší dětem i dospělým radost z objevování krásy i nepotřebných, odložených a dnes opomíjených věcí, hraček, obrázků, objektů a artefaktů. Až do dubna k vidění v Příbrami!

 

Karlštejn vlastním tempem – Karlštejn

Hrad Karlštejn nabízí u příležitosti zahájení jarní sezóny 2020 mimořádnou možnost prohlédnout si o víkendu 1. a 2. února 2020 I. prohlídkový okruh vlastním tempem bez doprovodu průvodců. Správa hradu tak vychází vstříc četným žádostem ze strany veřejnosti právě o tuto formu prezentace. Křížem krážem hradem bez průvodce tak umožní všem zájemcům projít si základní okruh tak, jak bude vyhovovat právě jim!

 

Ústecký kraj

Sněhurka a sedm trpaslíků – Ústí nad Labem

Loutková pohádka pro děti Sněhurka a sedm trpaslíků, to je oblíbená klasika v podání Sváťova divadla, na kterou se můžete s dětmi vydat do ústeckého Domu dětí a mládeže.

 

Retrohrátky - Chomutov

V sobotu máte poslední možnost připomenout si kouzelný svět vašeho dětství. Období bezstarostného hraní se vám vybaví na unikátní výstavě Retrohrátky. Po čem jste toužili? Co Vám rodiče „vystáli“ ve frontě a Vy to našli ve skříni dříve než pod stromečkem? Sbírka legendárních hraček a her z padesátých až osmdesátých let minulého století. Přijďte si najít to své legendární autíčko nebo panenku a nechte vzpomínky plynout. A pro děti je k dispozici retroherna!

 

Liberecký kraj

Přijďte se ohřát do botanické zahrady - Liberec

Pokud se vám zima zdá už dlouhá, přijďte se navnadit do liberecké botanické zahrady. Tropické skleníky plné kvetoucích tropických stromů a květin vás potěší svou vůní. Dětem se budou líbit akvária, ve kterých prozkoumají život sladkovodních i mořských živočichů.

 

Otevřená sobota v Libertinu – Česká Lípa

Dům dětí a mládeže Libertin pořádá další oblíbenou Otevřenou sobotu! Připraveny jsou JOJO klub pro maminky s dětmi, zookoutek a otevřená keramická dílna. Doporučuje se e-mailová rezervaci předem!

 

Pardubický kraj

Noční dobrodružství v Lumpáriu – Pardubice

Lumpárium, největší dětské centrum v Pardubicích, připravilo pro děti skvělý páteční večer. Čeká na ně spousta her, zábavy  a také pohádek při nočním promítání. A navíc je tu i možnost přespat přímo v dětském světě! Tak kdo si to užije víc, děti nebo rodiče?

 

44 hodin hraní Junior – Budislav

Nechcete, aby starší děti trávily celý víkend s palci na mobilu? Tak ať si raději vyzkouší maratón deskových her!  Letošní, už 9 ročník třídenní herní akce pro děti a mládež do 18 let nese podtitul Figurkov.

 

Královéhradecký kraj 

Sněhohrátky – Zdobnice

Sněhohrátky jsou víkendovou akcí pro všechny rodiny, které si chtějí užít zimní radovánky na lyžích i bez nich. A protože sníh začíná být v posledních letech velkou vzácností, byla by škoda nezajet si na hory za sportem a za zábavou.

 

Noční prohlídka na Bílé věži – Hradec Králové

První letošní noční prohlídka, další pak budou následovat vždy každou první sobotu v měsíci. A co vás čeká? Probouzející se Hradec budete mít jako na dlani, uvidíte všechny stavby, díky nimž město získalo označení Salon republiky. A protože všude kolem se rozkládá Polabská nížina, nic vám nebude bránit dohlédnout až na vzdálené vrcholky Krkonoš a Orlických hor.

 

Karlovarský kraj

Výstava vláčků a železničních modelů - Cheb

Zveme vás na výstavu modelů vláčků pořádanou tento víkend  v Chebu. Na návštěvníky čeká unikát - modulové kolejistě o délce skoro 30m a díky lavičkám dobře viditelné  i pro malé děti,  které si mohou  z blízka prohlédnout detaily na celé délce modelu a sledovat, jak vlaky jezdí po trati, kdy musí čekat ve stanici, než přijede vlak od naproti a další návaznosti provozu. Na modelu jsou rozmístěny 4 železniční stanice, které představují města a mezi nimi se přepravují náklady a osobní vlaky. Pro děti jsou připraveny i  menší modely, které si mohou řídit a spouštět.

 

Turistický pochod Zimním krajem léčivých vod

Na jubilejní, už čtyřicátý ročník Zimním krajem léčivých vod vás zve na sobotu Klub českých turistů Mariánské Lázně. Start je v Mariánských Lázních u nádraží a cíl u Hotelu Krakonoš. V cíli je připraveno občerstvení a turisté zde získají i upomínkový lístek a je možno zde za poplatek navštívit vyhřívaný bazén nebo solnou jeskyni. Mimořádně bude zpřístupněna i  věž rekonstruovaného komplexu Kamzík.

 

Plzeňský kraj

Obušku z pytle ven

Klasická pohádka na motivy K. J. Erbena tentokrát v muzikálovém podání Divadla Klatovy. Co svět světem stojí, někteří lidé touží jen po bezpracném životě, bohatství a moci. Napravit všechny špatnosti je velká práce i pro kouzelné bytosti. Buďme proto rozvážní a opatrní. Když chudý švec Matěj dostane zázračný ubrousek a beránka snášejícího zlaťáky, v krčmě už na něj čeká vykutálená dvojička hostinských, která ho nestydatě okrade. Tentokrát ji však stihne zasloužený výprask. Teprve když je po starostech, mohou si všichni oddechnout.

 

Kocour Modroočko

Divadélko JoNáš v Plzni uvádí představení Kocour Modroočko - příběh malého kocourka, který se na své cestě k dospělosti potkává nejen s dalšími kocourky a kočkami (Bělovous Zrzunda, Kočka Zelenoočka, Žluťák), ale i s jinými zvířátky (Pes Fousek, Králík Bílé Pírko, Křeček či Krtek), z nichž každé představuje jiný, vlastně lidský charakter. K pohádce neodmyslitelně patří i písně Marka Ebena, které jsou dnes už trvalou součástí pomyslného dětského zpěvníku.

 

Jihočeský kraj

Za vysvědčení do ZOO - Tábor

Budou mít vaše děti na vysvědčení vyznamenání? Tak přijďte od pátku do neděle do Táborské zoo a budou mít vstup za polovinu! A jedničkáři mají vstup úplně zadarmo! V sobotu  navíc proběhne komentované krmení místní celebrity – tygra Rockyho.

 

Pyšná princezna – Jindřichův Hradec

V Půlnočním království žije pyšná princezna Krasomila. Když odmítne ruku krále Miroslava, ten se za ní vydá do jejího království v přestrojení za zahradníka. Vypěstuje zpívající květinu a najde si cestu k srdci pyšné princezny. Jejich lásku chce překazit rádce, který Půlnoční království ovládá. Miroslav a princezna proto uprchnou a na útěku zažijí nečekaná dobrodružství. Princezna se nakonec dovídá, že její milý není zahradník, ale král a nic už nestojí v cestě pravé královské svatbě. 

 

Vysočina

Tukiho jízda – Nové Měssto na Moravě

Přijďte si již potřetí užít bobování s Tukim na Harusáku. Můžete se těšit na zábavné moderátory a spoustu srandy při bobování.

 

Čiperkové – Nová šou – Velké Meziříčí

Čiperkové se svou zbrusu novou šou přijedou do Velkého Meziříčí! Po celou dobu je před pódiem pro děti vyhraněn prostor pro tancování, nemusí sedět! Srdečně vás s vašimi dětmi zveme na nejpopulárnější dětskou skupinu v ČR! Čiperkové zpívají písničky, které baví děti, rodiče, babičky i dědy. Zpívají dětské písničky, jak z vlastní tvorby, tak převzaté. Na svých vystoupeních po celé republice učí malé diváky říkánky a tancovat.

 

 

Jihomoravský kraj

Nedělníček – Karneval! - Brno

Už tento víkend tady máme první neděli v měsíci ... To znamená jediné – NEDĚLNÍČEK. Výtvarná dílna. Klaun, korunka, škrabošky, čelenky – pavouk, šašek. Malování na obličej po celou dobu akce. Tak hurááá do Avionu.

 

Táborák - Brno

Lesy města Brna již třetím rokem v Řečkovicích v areálu U Mravence Lesíka pořádají Táborák v zimních měsících. Zváni jsou všichni sousedé z blízka i z daleka bez ohledu na věk. Táborák má posloužit nejen k poznání nových tváří, ale i k příjemně strávenému času nad ohýnkem. Pojďte se v zimě projít s cílem opéct si špekáček a dát si horký svařák do krásného lesního areálu. Špekáček bude možné si zakoupit na místě. Připraveny pro vás budou i opékače. K pití si můžete zakoupit horké alko i nealko nápoje.

 

Zlínský kraj

Festival IQ Play na Zlínském zámku

Je tu další ročník Festivalu IQ Play, který proběhne ve zlínském zámku. Na akci budou k vidění, ale hlavně k vyzkoušení hry a hračky edukativního charakteru, smyslové hračky, Montessori pomůcky, dřevěné hračky, logické hry, stavebnice a zvětšeniny her. Celé druhé patro zlínského zámku se promění v jednu velkou hernu a bude rozdělená do několika zón podle druhu her. Letos zde naleznete velké množství úplně nových her. Novinkou budou například hlavolamy, nové zvětšeniny deskových her, senzorické hračky, skleněná mozaika a velmi zajímavé stavebnice. Nejmenší děti se mohou těšit na kuličkodráhu Hubelino. Jedná se o stavebnici, která obsahuje kostky a prvky kuličkodráhy, z nichž se dá postavit jakákoli kuličkodráha různých tvarů, délek či výšek. Je 100% kompatibilní s LEGO Duplo, takže pro vytváření svých staveb můžete použít i kostky Duplo, které již máte doma. Nebude chybět také hudební kuličkodráha Xyloba.

 

Ples princezen - Zlín

Čtvrtý ročník oblíbené akce pro děti a jejich rodiče s názvem "Ples princezen" připravujeme na první únorovou sobotu. Všechny princezny a princové si budou moci v dílničce vytvořit hezký výrobek, nechat si namalovat něco pěkného na obličej, vyfotit se ve fotokoutku a chybět nebude samozřejmě ani diskotéka. Na všechny princezny (i udatné prince či rytíře) se už moc těšíme!

 

Moravskoslezský kraj 

Karneval pro děti - Ostrava

Zábavný program plný tance, soutěží, her a odměn – to je karneval pro děti, který se v sobotu pořádá v Ostravě. Vymyslete s dětmi veselý kostým a přijďte si užít barevný karneval do Střediska volného času.

 

Tlapková patrola – vždy ve střehu - Klimkovice

Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye – jak jste jistě poznali, oblíbení hrdinové Tlapkové patroly jsou opět tady! V Adventure Bay se schyluje k velkolepému automobilovému závodu a sen stát se nejrychlejší tlapkou a závodníkem se splní možná Marshallovi. Závodnický film, který bude doplněný o dvě nejnovější epizody, určitě potěší všechny fanoušky těchto roztomilých pejsků. Film se bude promítat v Klimkovicích, takže návštěvu kina můžete spojit také s procházkou v příjemných lázních.

 

Olomoucký kraj

Soutěž zooinventura - Olomouc

Zkoušeli jste někdy spočítat třeba to, kolik členů má tlupa kotulů veverkovitých nebo smečku vlků? Škola hrou bude probíhat během víkendu v olomoucké zoologické zahradě. Zájemci se mohou zapojit do každoroční inventury zvířat, která se v průběhu roku v zoo rodí, umírají, přicházejí i odcházejí. Na pokladně zoo si vyzvedněte hlasovací lístek k soutěži Zooinventrura a pojďte si zasoutěžit
o hodnotné ceny.

 

Aquatera Olomouc

Pro milovníky zvířat je určena i další pozvánka z Olomouckého kraje – v sobotu se v Olomouci můžete přijít podívat na pravidelnou chovatelskou burzu pro širokou veřejnost Aquatera Olomouc. A samozřejmě se můžete nejen podívat, ale také nakoupit akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

29. 1. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře