Naše rozzářené tipy kam s dětmi na rozsvěcení vánočního stromu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše rozzářené tipy kam s dětmi na rozsvěcení vánočního stromu

Už jsme se dočkali. Tedy asi hlavně děti. První adventní víkend už nám klepe na dveře. A s ním i rozsvěcení vánočních stromečků. Chcete se s dětmi na nějaké vydat? Pak vám přinášíme přehled akcí, kde se to světýlky jen hemží. Tak šup… rukavice, šálu, čepici a můžete vyrazit.

 

Praha

České Vánoce na Výstavišti

Rozsvícení vánočního stromu, hrnčířské a řemeslné trhy, lampionový průvod, nedělní mikulášská, dětské dílničky...to jsou letošní Vánoce na Výstavišti Praha. Odpoledne si navíc můžete zabruslit v Malé sportovní hale zdarma.

 

Rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí

Nenechte si ujít Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí v Praze, které proběhne v sobotu 30. listopadu. Ve stejný den budou zahájen i Vánoční trhy na Staroměstském náměstí. Vánoční strom pro letošní advent přijede do Prahy opět z Libereckého kraje. Staroměstské náměstí ozdobí po dobu vánočních trhů urostlý smrk, který vyrostl na soukromém pozemku ve městě Semily na dosah Českého ráje, Krkonoš a Jizerských hor.

 

Rozsvícení vánočního stromu v Letňanech

Také Letňany budou mít své slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Těšit se můžete na bohatý program, kreativní dílny, živý betlém a občerstvení.

 

Slavnostní rozsvícení břevnovského vánočního stromu

Letos bude opět ozdobena živá jedlička. Koledy zazpívá pěvecký sbor ZŠ Marjánka. Pro zúčastněné jsou připraveny k zakoupení grilované klobásky, svařák, vánoční punč, grog, čaj, káva. A jako tradičně i staročeské trdlo. Každé dítě obdrží malý vánoční dárek od pořadatele Spolku břevnovských živnostníků.

 

Středočeský kraj

Rozsvícení vánočního stromu a zahájení adventu v Příbrami

Audiovizuální show skupiny Pyroterra, pěvecké vystoupení operní zpěvačky Andrey Tögel Kalivodové, slavnostní rozsvícení vánočního stromu, Na Stojáka, vystoupení Základní umělecké školy Antonína Dvořáka, tvůrčí dílny a workshopy, adventní trhy, andělé na chůdách, dětský biatlon, vánoční rockoledy a mnoho dalšího. 

 

Rozsvícení vánočních stromů v Brandýse nad Labem

Bohatý program na zahájení adventu si připravilo také dvojměstí Brandýs nad Labem/Stará Boleslav. A abyste nemuseli přebíhat z jedné části do druhé, bude adventní program rozprostřen pěkně do dvou dnů. Takže v sobotu si užijte v Brandýse adventní trhy, stará řemesla s dílničkami, dřevěný kolotoč nebo vystoupení dětí. V neděli se pak vydejte do Boleslavi na trhy, vystoupení dětí a zábavné odpoledne s kapelou. A na obou místech vás samozřejmě bude čekat rozsvícení vánočního stromu.

 

Rozsvícení vánočního stromu splněných přání na Kladně

Slavnostní rozsvícení proběhne na tomto náměstí v neděli. Před samotným rozsvícením „Vánočního stromu splněných přání“ se uskuteční v kostele Nanebevzetí Panny Marie koncert Kühnova dětského pěveckého sboru. Výtěžek ze vstupného bude předán do „vánoční truhly“. Po skončení koncertu bude pokračovat program venku na náměstí, kde uslyšíte Kamila Střihavku se svou kapelou The Leaders! a další vánoční překvapení. 

 

Ústecký kraj

Půvabné Vánoce – Rozsvícení vánočního stromu a Vánoční akce – Teplice

V Teplicích se koná již třetí ročník adventní akce Půvabné Vánoce. Můžete se těšit na krásné vánoční prostředí v kostele Bartholomeus, dílničky, Mikuláše, svařák a dobrou kávu. Program je opravdu bohatý.

 

Rozsvícení vánočního stromu v ZOO Ústí nad Labem

Předvečer 1. adventní neděle - slavnostní rozsvícení vánočního stromu, zpívání koled. Odpoledne - zhotovení vánoční výzdoby (svícny, adventní věnce...), pečení vánočního cukroví a další program.

 

Liberecký kraj 

Vánoční trhy v Jablonci nad Nisou a rozsvícení vánočního stromu

Jen málo co dokáže lidi tak stmelit, jako je právě rozsvícení vánočního stromu. Každoročně do města zamíří tisíce lidí. Nejen aby znovu a znovu zažili dětskou radost a moment překvapení, když potemnělé náměstí rozzáří vánoční světla, ale vychutnají si i setkání s přáteli a adventní programy. Vystoupí DPS Skřivánek a Superhero Killers. Jen v tento den naleznou děti tradičně přímo pod stromem poštovní schránku na dopisy pro Ježíška.

 

Rozsvícení vánočního stromu v Rovensku pod Troskami                               

Další rok se pomalu chýlí ke konci a nastává advent. Přijďte se podívat na rozsvícení vánočního stromku, zazpívat si vánoční koledy a nasát atmosféru Vánoc. Chybět nebude tradiční jarmark.

 

Královéhradecký kraj

Rozsvícení vánočního stromu Jaroměř

Nejen slavnostní rozsvícení stromu, ale i Ježíškovu kancelář, světelnou show nebo koncert Ondřeje Rumla můžete zažít 1. prosince na náměstí v Jaroměři. Děti se navíc mohou těšit na kvizovou soutěž, kterou pro ně připravilo Turistické informační centrum.

 

Rozsvícení vánočního stromu Jičín

V Jičíně je na akce bohatý celý advent. Na první prosincový den je připraveno zdobení stromu s Albrechtem z Valdštejna na Arkádovém nádvoří zámku a vystoupení andělů na chůdách. Po rozsvícení se můžete těšit na pohádku Ledové království II.  

 

Pardubický kraj

Rozsvícení vánočního stromu Pardubice

Pernštýnské náměstí v Pardubicích hostí již tradičně vánoční trhy, které nejsou pouze prodejní záležitostí, ale myslí svým programem i na děti. Najdete tu Ježíškovy dílny, promítání pohádek a různá kulturní vystoupení. Podvečerní rozsvícení vánočního stromu bude proto krásnou tečkou za příjemně strávenou nedělí v historickém jádru Pardubic.

 

Rozsvícení vánočního stromu Lázně Bohdaneč

Poklidné lázeňské město Bohdaneč s krásnou kolonádou bude rozsvěcet svůj vánoční strom už v pátek. Kromě klasických stánků tu můžete shlédnout živý betlém a také různá hudební a taneční vystoupení. Výtvarná dílna s vánočním tvořením je umístěna uvnitř v sále, takže dětem zima určitě nebude. A kdo bude mít hlad, může navštívit lázeňskou kavárnu a ochutnat speciální vánoční menu.

 

Karlovarský kraj

Rozsvícení vánočního stromu - Sokolov

Prvního prosince vpodvečer se bude rozsvěcovat vánoční strom v Sokolově, ale přijďte už od 14 hodin na Vánoční trhy, kde bude k dostání nejen jmelí, ale náměstím se ponese vůně svařeného vína, perníčků a dalších dobrot. Poklidnou a kouzelnou atmosféru od začátku dokreslí několik vystoupení dětí ze sokolovských mateřských škol. Z rukou zastupitelů města se můžete těšit na koláčky a svařené víno. Dále se můžete zúčastnit Adventního běhu, poslechnout si Pavlínou Jíšovou & Přelety MS, či Schwandorfské hudební mládežnické uskupení Duo Kerschnies a bude i bavorský Mikuláš doprovázený andělem, který bude obdarovávat sladkostmi přítomné děti. A večer můžete zakončit v Klášterním kostele sv. Antonína Paduánského koncertem kapely Neřež.

 

Rozsvícení vánočního stromu - Loket

Tradiční akce, která se těší zájmu návštěvníků - láká je pohodová atmosféra nedělního odpoledne na loketském náměstí s tradičním trhem, občerstvením a bohatým doprovodným programem. Představí se zde děti z loketských školek, následovat bude vystoupení dětí základní školy a na závěr zazpívají a zahrají děti ze ZUŠ. Starosta města Petr Adamec společně s panem farářem Jiřím Majkovem popřejí všem lidem dobré vůle krásné prožití adventu a všichni si zapálí prskavku a mohou si něco přát, nebo jen tiše myslet na své blízké. Poté bude slavnostně rozsvícen vánoční strom.

 

Plzeňský kraj

Rozsvícení vánočního stromu - Nepomuk

První adventní neděli se koná adventní trh a rozsvícení vánočního stromu i v Nepomuku. I v letošním roce se do akce zapojilo volnočasové centrum Fénix a nabízí vánoční vyrábění či dětský koutek a chybět nebude ani taneční vystoupení. Městské muzeum nabídne pohádku, výstavu fotografií a tvoření pro děti i dospělé.  Zelenohorská pošta pak zve na ukázky historických řemesel a tradiční české kuchyně, rukodělný jarmárek, posezení u kamen a také poslední prohlídky expozic v tomto roce. V 18.hod proběhne rozsvícení vánočního stromu a rozeznění zvonu Jan Vojtěch – doporučujeme návštěvníkům přinést si z domova zvonečky, abyste společně rozezněli největší a nejstarší nepomucký zvon z roku 1848, nazvaný Jan Vojtěch.

 

Mikulášský jarmark s rozsvícením vánočního stromu - Dobřany

I v Dobřanech na jižním Plzeňsku začne advent rozsvícením vánočního stromu na náměstí. Předcházet mu bude tříhodinový kulturní program složený z hudby, tance a divadla a chybět nebude ani vánoční jarmark dětských výrobků, jehož výtěžek putuje jako každým rokem Nadačnímu fondu Klíček, který se stará o těžce nemocné děti. Lidé se mohou těšit třeba na keltskou kapelu Dé Domhnaigh nebo vystoupení dobřanských dětských sborů. Vrcholem pak bude rozsvícení stromu za doprovodu pěveckého sboru ZŠ Dobřany Hvězdičky.

 

Jihočeský kraj

Rozsvícení vánočního stromu a Nebeská pošta ve Strakonicích

Nebeská pošta své brány otevře den před první adventní nedělí na strakonickém Velkém náměstí. Andělské poštovní úřednice budou odpovídat za to, aby všechny dopisy byly předány Andělskému rytíři, který je na svém bílém koni doručí samotnému Ježíškovi. Andělský rytíř dostane navíc ještě jeden úkol a tím bude slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Nebeská pošta v čele s Andělským rytířem zahájí advent ve Strakonicích.

 

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Táboře

Pestrá a bohatá nabídka, v níž každý může najít to své, se stala už tradicí. Slavnostní rozsvícení svátečně vyzdobeného města každoročně v závěru roku nabídne řadu adventních a vánočních programů pro dospělé i pro děti. Účinkují: Wild Sticks a Nebeská poštovna s obsluhou andílků, kteří splní vaše přání.

 

Vysočina

Zahájení adventu a rozsvěcení stromu na náměstí v Novém městě na Moravě

Tradiční zahájení adventního času na Vratislavově náměstí u vánočního stromu. Těšte se na slavnostní odhalení Betlému, orchestr s Tomášem Kočko nebo Ježíškovu poštu v Horáckém muzeu.

 

Rozsvícení vánočního stromu v Jihlavě

V neděli bude připraven v Jihlavě na náměstí velmi zajímavý kulturní program, během kterého proběhne rozsvícení stromu a vánoční výzdoby ve městě. Bude se jednat o první adventní neděli, proto se musí zahájit tak, jak se patří. V podvečer tohoto speciálního dne bude rozsvícen na náměstí strom a také se nezapomene na rozsvícení výzdoby města. Těšte se již od rána na jarmark, kde budou prodejci prodávat tradiční vánoční sortiment. Během celé této akce se můžete podívat na otevřené ohně na náměstí, Ježíškovu poštu, budou tam i andělé nebo občerstvení.

 

Jihomoravský kraj

Slavnostní rozsvícení vánočního stromku v Brně 2019

Těšíte se na vánoční trhy, které se budou již zanedlouho konat v našem druhém největším městě v Brně? Brno si pro vás připravilo několik trhů, z nichž ty největší se budou tradičně konat na náměstí Svobody, na Zelňáku, na Moravském náměstí či na výstavišti. Trhy budou tradičně zahájeny rozsvícením vánočního stromu na náměstí primátorkou města Brno a biskupem.

 

Mikulášský jarmark a rozsvícení vánočního stromu

Přijďte ochutnat speciality, koupit drobné dárky a zazpívat si vánoční písničky. Proběhne rozsvícení vánočního stromku a přijde i Mikuláš s andělem a čertem. Těšit se také můžete na vystoupení dětí z MŠ Kostice.

 

Zlínský kraj

Vánoční trhy Zlín 2019 a rozsvícení vánočního stromku

Přijďte si užít vánoční atmosféru, dát si něco dobrého k jídlu či pití, koupit dárky na Vánoce, ohřát se u ohňových košů a strávit příjemné chvíle se svou rodinou a přáteli u kulturního programu. Vánoční jarmark nabídne tradiční vánoční sortiment, řemeslné výrobky, ruční práce a drobné zboží, tradiční vánoční ryby a mnoho dalšího. Během celé akce se děti se mohou těšit na Ježíškovu poštu, tvořivé dílničky, dětské kinečko, třídenní program "Starobylé Vánoce". Se svým umem se předvedou ledoví sochaři, proběhne festival vánočních punčů a focení u fotostěn.

 

Rozsvícení vánočního stromku v Uherském Hradišti

Rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti, proběhne již tento pátek. Letošní vánoční stromeček bude slavnostně rozsvícen. Těšit se můžete také na překvapení s videomappingem, netradiční přehlídku dětských obrázků promítaných přímo na kostel Sv. Františka Xaverského a na Jirku Hadaše. Chybět nebude ani občerstvení a pohodová kapela AkuStyk.

 

Moravskoslezský kraj 

Rozsvícení vánočního stromu na Prokešově náměstí

Blížící se advent zpestří v sobotu  rozsvícení sváteční výzdoby a vánočního stromu v Ostravě u Nové radnice. Na děti čeká stánek Ježíškova pošta, kde mohou odevzdat dopis pro Ježíška a obdrží sladkou čokoládovou odměnu, dále pak tvoření ve stáncích se Středisky volného času. Největším lákadlem bude dechberoucí andělská provazochodecká show nad hlavami návštěvníků ve výšce 30 metrů. Celou atmosféru dokreslí zpěv vánočních koled, šestimetrová loutka anděla a andělé na chůdách, kteří budou od dětí vybírat vánoční přáníčka, která předají do správných rukou nebo vánoční pohádka. Návštěvníci dostanou zvonky a zacinkáním společně s primátorem města Ostravy Tomášem Macurou rozsvítí vánoční strom a sváteční vý­­­z­dobu na náměstí.

 

Rozsvícení vánočního stromu - Fryštát

V rámci karvinského vánočního jarmarku proběhne v sobotu slavnostní rozsvícení vánočního stromu ve Fryštátě. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, jehož součástí bude například show žongléra Pabla, vystoupení Dream show s provazochodcem nebo dvojice Poopy a Adélka. Večer bude zakončen koncertem skupiny No Name.

 

Olomoucký kraj

Rozsvícení vánočního stromu - Plumlov

Andělské slavnostní rozsvícení vánočního stromu se koná v sobotu na náměstí v Plumlově. Pestrý program nabídne malý vánoční jarmark, andělskou hudbu v podání dětí ze ZUŠ Plumlov a v 18 hodin uvidíte nejen rozsvícení stromu, ale také anděly na chůdách. Občerstvení bude zajištěno.

 

Tradiční jarmark a rozsvícení vánočního stromu ve Zlatých Horách

Vychutnat si vánoční atmosféru můžete v sobotu ve Zlatých Horách, kde proběhne tradiční jarmark, během něhož bude rozsvícen vánoční strom. Připraveno bude rozmanité občerstvení, na chuť si přijdou milovníci sladkých i slaných dobrot. Součástí kulturního programu bude vystoupení ZUŠ ze Zlatých Hor, skupiny Variable Band, Solideo nebo Melodic, kteří zahrají české a slovenské hity.

 

Další tipy kam s dětmi za rozsvícenými stromečky jistě najdete na našem webu www.kamsdetmi.com.

 


26. 11. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře