Nadcházející sametový víkend bude ve znamení oslav | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nadcházející sametový víkend bude ve znamení oslav

Víkend na vlně oslav a navíc se má lehce oteplit. Slavit můžete i v čertovském nebo lampionovém průvodu, na upíří stezce, při pohádkách a pozor, možná přijede i svatý Martin. Tak kam se s dětmi o víkendu vydáte? Pojďte si vybrat.

 

Praha

Nejlokomotivovatější lokomotiva v Praze

Oblíbená pohádka pro děti hraná v krásném secesním sále pražského Hlavního nádraží. Unikátní zpracování Pohádek o mašinkách se sedmi vlakovými soupravami a marionetami. Nejvyšší pan železničář si nechá od černokněžníka Zababy vyrobit tu největší, nejdražší a nejlokomotivovatější lokomotivu na světě. A co se z takové lokomotivy může ještě stát? Co na to řekne pan Blahoš a co udělá Šišinka?

 

Sametové posvícení

Sametové posvícení je satirický průvod masek s alegorickými vozy a živou hudbou, který letos už posedmé projde centrem Prahy. 17. listopad bere jako příležitost k vyjádření občanských postojů. Masky v nadživotní velikosti symbolizují současné kulturní, politické a sociální problémy, zapojit se můžete jako jednotlivci i s partou přátel. Sametové posvícení je součástí Festivalu svobody. Na rozdíl od jiných demonstrací tak činí formou karnevalu, tzn. s pomocí masek a živé hudby, formou nadsázky a satiry.

 

Zmrzlíkův sněhulák

Nanuk Zmrzlík si užívá sněhu, staví sněhuláka a těší se na Ježíška... Pak najednou potká hodnou babičku, která žije úplně sama a nikoho už nemá, a tak se jí rozhodne zařídit krásné Vánoce... Pohádkové představení v Kavárně Pod pavlačí pro děti od tří let i pro dospělé. Po představení výtvarná dílna.

 

Středočeský kraj

Pohádka o fintivém upírovi v Nymburce

Ve starém a chátrajícím hradu přebývají dva upíři. Starý hrabě Drak a jeho synovec Béla. Hrabě by rád, aby Béla pokračoval v upírském řemesle, protože jemu samotnému už pověstné tesáky stářím vypadaly. Ale s Bélou to nemá jednoduché. Synovec se vždy po půlnoci tak dlouho strojí, převléká, vybírá vhodné doplňky, zkrátka fintí se a parádí, až kohout zakokrhá… a je po službě. Zábavnou pohádku pro děti uvede Hálkovo divadlo.

 

S lampou do podzemí Vinařice

Vydejte se společně s dětmi s lampou do strašidelného podzemí hornického skanzenu Mayrau! Po roce se opět otevře strašidelné podzemí pro veřejnost. Děti si v rámci výtvarné dílny vytvoří svoje vlastní světlo – kahan, se kterým sestoupí do strašidelného podzemí. Těšit se můžete na novou technologii výroby světel a živá strašidla! Čisté zavařovací sklenice s sebou.

 

Ústecký kraj 

Loudadlo a jú a hele: Vánoční čas v Litoměřicích

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce! K tradicím českých Vánoc patří nejen nezapomenutelné zvyky, ale hlavně dobrá nálada, zpříjemňující dlouho očekávaný příchod Ježíška. Přesto, že jsou tyto svátky především rodinné, určitě si všichni považujeme i očekávané hosty, a proto se již na vás osobně těší známé postavičky z televizní obrazovky. Příjemné setkání pro vás připravila loutkoherecká skupina Loudadlo, spolupracující s Českou televizí na pořadu Studio kamarád.

 

Neuvěřitelný svět prvních zemědělců – Ústí nad Labem

Interaktivní výstava představující první zemědělce v mladší době kamenné. Jak žili naši předci před 7000 lety, co jedli, jaké používali nástroje? Nejen na tyto otázky odpoví putovní interaktivní výstava. Kromě unikátních exponátů, zapůjčených z několika muzeí, budou k vidění trojrozměrné modely a repliky nástrojů. Některé dovednosti prvních zemědělců si návštěvníci budou moci sami vyzkoušet.

 

Liberecký kraj 

Svatomartinská sklářská sobota v Lindavě

Další ročník joblíbené akce pro širokou veřejnost - Svatomartinská sklářská sobota, se koná ve Sklářské krčmě v Lindavě v sobotu i neděli (nenechte se zmást názvem akce). Těšit se můžete na tradiční svatomartinské menu, ochutnávku svatomartinských vín pod dohledem zkušeného sommeliera, foukání na vlastní dech pro velké a malé, korálkování či sladký koutek s tradičními sladkostmi. Vstup na akci je volný včetně exkurze ve sklárně.

 

Den řemesel v Liberci

17. listopadu tradičně proběhne podzimní Den Řemesel v Domě řemesel v malebném Kryštofově Údolí. K vidění budou ukázky tradičních řemesel, a tak se můžete těšit na výrobu perníčků, vitráže, ručního mýdla, svíček, keramiky a jiné. Pro návštěvníky budou připravené "dílničky pro příchozí", které jsme pro letošní rok hodně rozšířili. Občerstvit se budete moci ve stodole. Nebude chybět divadélko a muzika. Pro dobrou náladu bude hrát flašinet. A opět bude probíhat výtvarná soutěž pro malé i velké o pěkné ceny.

 

Královehradecký kraj

Hvězdné nebe v Orlici – mobilní planetárium

Sférické promítání vzdělávacích i zábavných filmů o hvězdách na planetární kupoli  - to vypadá na zajímavý zážitek. Ten bude ještě navíc umocněn tím, že si celou projekci užijete vleže.

 

Štístko a Poupěnka

Představení s názvem Ať žijí pohádky je plné snadno zapamatovatelných písniček, které si vaše děti zamilují a připravte se na to, že je v následujících dnech budou zpívat stále dokola. Po představení následuje jako vždy focení a autogramiáda, takže si to malí špunti doopravdy užijí.

 

Pardubický kraj

Kdo se bojí, ať utíká aneb tajemný běh se světýlky

Vezměte si baterky nebo čelovky a dorazte 16. listopadu na nádvoří hradu Košumberk. Právě tam totiž začíná akce s tajuplným názvem, kterou pořádá skupina Rozběháme Luži. A ta slibuje všem malým i velkým účastníkům trošku strachu a hodně zábavy.

 

Předvánoční kuňkání pod Kuňkou

Perníková chaloupka pod Kunětickou horou je častým cílem výletů rodin s malými dětmi. Předvánoční akce však nabízí ještě něco navíc – zpívání, dobré jídlo a pití a dokonce i ukázky řezbářství, včetně dřevořezby motorovou pilou. Přijďte se podívat!

 

Karlovarský kraj

Výroba dřevěných ptačích krmítek

Hroznatova akademie tepelského kláštera Vás srdečně zve na dílnu Výroba dřevěných ptačích krmítek, která zde bude v sobotu probíhat. Procvičíte si nejen svoji manuální zručnost, ale navíc podáte „pomocnou ruku“ našemu přezimujícímu ptactvu, aby si v zimním čase mělo kde na chvíli odpočinout a dopřát si vydatné hostiny.

 

Zimní prohlídky zámku Valeč

Přichází zima a mohlo by se zdát, že se k zimnímu spánku uloží i všechny památky, ale není tomu tak. Na prohlídku vás zve například barokní zámek Valeč na úpatí Doupovských hor. Spolu se vstupenkou si v Informačním centru Prádelna můžete půjčit průvodcovský text a s ním si sami s dětmi procházet zámek libovolně dlouhou dobu a bez obav, že byste rušili další návštěvníky. A jedno speciální doporučení: V nočních hodinách vám zapůjčí k prohlídce i lucerny, což je zážitek, který děti určitě ocení.

 

Plzeňský kraj

Noc divadel Plzeň

Noc divadel prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě  a nabízí nevšední zážitky, jako jsou například workshopy pro děti i dospělé, prohlídky divadelních zákulisí, diskuze s herci, scénografy a režiséry a další formáty divadelních setkání, které v běžném programu nenajdete. Letošní plzeňskou Nocí divadel s podtitulem Divadlo a svoboda vás opět provedou sami místní umělci, kteří vám umožní nahlédnout do tajemných zákoutí obou divadelních budov Divadla J. K. Tyla v Plzni, Cirkulária Žongléros Ansámblu a Nové Akropolis. Nová Akropolis si připravila i maňáskové divadlo pro děti mladší šesti let ­ - Tři zlaté vlasy děda Vševěda.

 

Svatý Martin na Radyni

Nechte se unést chutí svatomartinských specialit, ochutnejte svatomartinská vína a poznejte legendu o sv. Martinovi v malebném prostředí pod Radyní! Děti se mohou těšit na soutěže v dobovém táboře sv. Martina a jeho družiny nebo na Podzimní tvoření v Centru služeb pro turisty. Mimořádně proběhnou i komentované prohlídky hradu Radyně.

 

Jihočeský kraj

Pohádka Zuna v domě u beránka

Autorská loutková pohádka „ZUNA“, inspirovaná několika kouzelnými příběhy z různých části světa, vypráví o síle našich nejhlubších přání, o tom, co dokáže napáchat chamtivost a nevraživost mezi lidmi, ale hlavně o malé holčičce, která se musí vydat na cestu… Proč? A co byste dělali Vy, kdybyste byli posledním člověkem ve vesnici, který ještě nepropadl smutku a může tak zachránit všechny sousedy před utonutím v slzách? Tak honem, slaná voda stoupá, cesta je dlouhá a na přemýšlení není čas.

 

Papírové království a za barokem – Sladovna Písek

Sladovna Písek otevřela nové výstavy! A na co, že se můžete těšit? Ve druhém patře galerie vyrostlo barokní městečko. Návštěvníci se přenesou do časů dávno minulých a budou objevovat tehdejší povolání, architekturu a spoustu dalšího. A jak jinak by se výstava mohla jmenovat než Za barokem? Příznivcům papíru a papírových modelů bude určena druhá výstava. Netradiční, protože ve Sladovně bude po hodně dlouhé době něco, na co si nepůjde sáhnout. K vidění totiž budou křehké papírové modely pana architekta Richarda Vyškovského a modely z časopisu ABC. Ale aby to nebylo pouze o koukání, součástí papírové expozice bude velká kartonová dílna, kde se naopak vyřádí úplně každý. Budou se stavět hrady i jiné objekty, bude se bojovat, tvořit i bořit.

 

Vysočina

PRŮVOD KRAMPUS ČERTŮ V JIHLAVĚ

Průvod čertů, démonů a pekelných bytostí. A ten si přece nemůžete nechat ujít. Čeká vás i pohádka a ohnivá show. 

 

SVATOMARTINSKÁ JÍZDA městemTřešť

Po oba dny zábavné atrakce a stánkový prodej na náměstí T. G. Masaryka. Průvod vychází od kostela sv. Martina na zimní stadión. Na „zimáku“ bude připravený program se Svatomartinskou legendou nebo ohnivou show.

 

Jihomoravský kraj

UPÍŘÍ STEZKA 2019

Již 9. ročník Upíří stezky se blíží. Neopakovatelný zážitek, ze kterého vás bude dlouho mrazit v zádech. Zombíci a vlkodlaci se na vás chystají! Odvážíte se vkročit do temného lesa i tentokrát? Nebo jste o stezce zatím jen slyšeli a vydáváte se na ni poprvé? V každém případě nezapomeňte dobré boty, funkční baterku a pořádnou dávku odvahy.

 

Lampionový průvod Židenicemi v Brně

Start letošního lampiónové průvodu bude opět před radnicí Židenic a cíl na Bzukotu. Kdo by si rád vyrobil vlastní lampión, můžete se k nám přidat v společenském centru Karas. Na lampiónové dílničky se je nutné se registrovat. Pro každou skupinku je kapacita 10 přihlášených, abychom měli dostatečný prostor na výrobu.  

 

Zlínský kraj

Lampionový průvod a ohňostroj

V předvečer Dne boje za svobodu a demokracii vystoupí na pódiu před Otrokovickou Besedou známá zlínská kapela CESTUJÍCÍ HUDBA a jako host Magda Malaníková s doprovodem Mirky Soukalové, která živě zazpívá Modlitbu Marty Kubišové. Po průvodu oblohu rozzáří za doprovodu hudby, nádherný ohňostroj.

 

FESTIVAL STAVEBNIC 2019

Dvoudenní festival stavebnic se uskuteční o víkendu v Baťově institutu ve Zlíně. Letos akci čeká opět velký prostor celého přízemního patra budovy. Návštěvníci si budou stavět se stavebnicemi z plastu, papíru, magnetu, kovu, keramiky, skla, dřeva a dalších zajímavých materiálů. Festival stavebnic se letos zaměří zejména na stavebnice ze dřeva.

 

Moravskoslezský kraj 

SametOVA

Multižánrový program pro všechny generace v originálním prostoru na Masarykově náměstí. Společný projekt téměř 30 ostravských institucí a statutárního města Ostrava.

 

Kreativ podzim

Nejoblíbenější kreativní víkend je po půl roce opět tady – od pátku do neděle v Ostravě vypukne Kreativ podzim. Vystavovatelé nabídnou návštěvníkům to nejlepší ze své tvorby. Bude se drátovat, malovat, šít, plstit, brousit a všelijak tvořit. Na výstavě si budete moci zakoupit korálky, látky, galanterii, bavlněnou přízi, šňůry nebo špagáty, originální knoflíky, skleněné kamínky, barvy, floristické potřeby
a mnoho dalších materiálů. Chybět nebudou ani pomůcky, například šicí nebo vyšívací stroje, malířské stojany, umělecké hobby nebo fixy, razítka a spousta dalšího. V rámci Kreativu bude také probíhat doprovodný projekt Quilt, jehož součástí je kreativní soutěž na téma „Květy“.

 

Martinský trh na zámku

Svátek svatého Martina můžete oslavit na zámku v Bílovci, kde se v neděli koná Martinský trh. Na nádvoří bude připraveno lahodné občerstvení, k vidění budou tradiční řemesla, kovářská dílna, rukodělné výrobky a spousta dalších lákadel. Zdarma bude otevřeno Muzeum Bílovec, v jehož sklepení se zabydleli skřítci picmochové, kteří se dětem určitě zalíbí. V Základní umělecké škole bude umístěna kreativní dílna. Hudební doprovod zajistí kapela Banda del Caffé.

 

Olomoucký kraj

Noc divadel 2019 v Olomouci

Třetí listopadová sobota patří po celé republice Noci divadel. Divadla nabídnou netradiční programy, jako jsou noční prohlídky, divadelní dílny, tematické diskuse a přednášky nebo výstavy. Divadelní program návštěvníky čeká v Moravském divadle Olomouc, v Divadle na cucky či v Divadle Tramtarie. Program si připravili také studenti Univerzity Palackého, Hudebně-dramatické studio při MDO, Kabaretní scéna Nabalkoně a Muzeum umění Olomouc. Děti se mohou těšit na speciální představení v rámci akce Noc divadel dětem, a to divadelní hru Já, ty a to.

 

Aquatera Olomouc

Na výstavišti Flora Olomouc se v neděli koná pravidelná chovatelská burza pro širokou veřejnost. Na burze budou k zakoupení akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího. 

 

Další spoustu tipů kam s dětmi můžete samozřejmě najít na našem webu www.kamsdetmi.com

 


13. 11. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře