NA NÁVŠTĚVĚ U PANENEK v Letohrádku Mitrovských | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

NA NÁVŠTĚVĚ U PANENEK v Letohrádku Mitrovských

V Letohrádku Mitrovských v Brně se v sobotu otevřela nová výstava s názvem Na návštěvě u panenek - výstava unikátních historických domečků a pokojíčků. 

Na výstavě uvidíte ukázky historických domečků a pokojíčků pro panenky od 80. let 19. století až po domeček pro Barbie. Tři desítky exponátů jsou zapůjčeny ze sbírky manželů Pecháčkových z Rychnova nad Kněžnou. Tato kolekce vyniká nejen stářím, ale i množstvím detailních doplňků, kterými jsou domečky a salónky pro panenky zařízeny.

„Propracované miniaturní nábytkové kusy, dekorativní tapetky, zmenšení domácí mazlíčci, malé cínové či porcelánové nádobíčko, ve kterém se dá vařit na elektrickém sporáku a jiné detaily zaujmou každého pozorného návštěvníka“, dodává pan Lukas, správce letohrádku. Na výstavě nechybí ani kupecké krámky, ukázky malých školních tříd a pro kluky například zmenšené autogaráže nebo koňské stáje.

Navštivte romantickou výstavu v Letohrádku Mitrovských a udělejte si výlet do světa dětí z minulých 2 století, zažijte zajímavou exkurzi mapující proměny bytových interiérů za posledních více než 100 let. Domečky budou k vidění až do 30.6.2019.

Za redakci kamsdetmi.com Vendula Kolaříková 

5. 5. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře