Muzeum Lennonovy zdi v Praze otevřelo na víkendový provoz | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum Lennonovy zdi v Praze otevřelo na víkendový provoz

Muzeum Lennonovy zdi v Praze otevřelo na víkendový provoz. Čeká vás zajímavá i zábavná výstava za vstupné dobrovolné!

Každý pátek a víkend otevírá dveře veřejnosti dlouho připravované muzeum Lennonovy zdi v Praze The Lennon Wall Story. V suterénu pod barem Napa v Prokopské 8 čeká expozice o historii Lennonovy zdi – a ne jen tak ledajaká, podobně jako nebyla právě ani rozmanitá minulost tohoto památného místa a symbolu na pražské Malé Straně.

Desítky dobových fotografií významných i neznámých autorů, nový krátký dokumentární film o historii Lennonovy zdi vytvořený speciálně pro muzeu i mnoho interaktivních prvků včetně zdi k malování – to vše a více vás čeká v novém muzeu The Lennon Wall Story. Návštěvu si naplánujte na kterýkoliv pátek po 15. hodině, sobotu či neděli od 11 do 20 hodin. Do muzea vede cesta od Lennonovy zdi přes Maltézské náměstí nebo od Malostranského náměstí, v obou případech 2 minuty chůze.

           

V příjemně chladných suterénních prostorách baru Napa, který muzeum spoluprovozuje, budete moct strávit čas o některém z letních víkendů ve stylové atmosféře a zároveň se dozvíte mnoho o nesmírně zajímavé historii Lennonovy zdi. Ta je krásným příkladem mládežnického vzdoru proti komunistickému režimu v 80. letech v Československu a symbolem míru, lásky i boje za svobodu, který se zachoval až do dnešních dnů a inspiruje i jiné fenomény v zahraničí jako Lennonovy zdi v Hong Kongu.

          

Že nejde o nezábavnou výstavu, potvrzuje nejen samotné téma, kterým se The Lennon Wall Story zabývá, ale i pestrá náplň muzea. Kromě informačních panelů vás při návštěvě čeká i zážitek u 30minutového dokumentárního filmu, a v němž uvidíte dobové fotografie, audiovizuální materiály a hlavně výpovědi pamětníků, kteří si právě s Lennonovou zdí spojují nezapomenutelné okamžiky i své životní příběhy.

Dále uvidíte třeba kamennou desku věnovanou Johnu Lennonovi s tajemným původem, budete moct přidat nápis či obrázek na zeď sloužící i jako fotostěna nebo vzkaz třeba pro Johna Lennona na křídovou tabuli – dokud ho nepřekryjí další! Tak to totiž chodívalo i na samotné Lennonově zdi, která leží od muzea pouhé 3 minuty chůze. Návštěvu samotné památky i muzea je tedy snadné spojit. Díky interaktivitě si ji užijí i děti, pro které jsou primárně určeny třeba omalovánky.

Nedílnou součástí muzea je i kavárna, kterou mohou návštěvníci využít.

                                 

Autorkou myšlenky i realizace muzea je Eva Ticháková, dlouholetá nadšenkyně do Beatles, novodobé historie, hudby i barev.

 

24. 8. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře