Místa, kde si můžete nechat létat motýli kolem hlavy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Místa, kde si můžete nechat létat motýli kolem hlavy

Už jste někdy zažili, aby vám motýli létaly kolem hlavy? Jejich křehká krása je okouzlující a jejich barvy křídel nás nepřestanou fascinovat. Nechte se od nás pozvat na několik míst, kde vše můžete sledovat z bezprostřední blízkosti. A když budete mít štěstí, třeba vám jeden z nich přistane na rameni nebo na ruce. Ale POZOR!, dívejte se, sledujte, pozorujte, ale nesahejte na ně! Svým dotykem byste mohli z jejich křídel setřít pel, bez kterého nedokážou létat a zemřou.

Takže kam se za těmito krásnými tvory můžete vydat?

 

Papilonia – motýlí dům v Praze

Již jsme se o něm zmiňovali v naší fotoreportáži na Facebooku.

Přenesete se do oblasti slavného kambodžského chrámu Angkor Vat v deštném pralese. Nelekejte se, protože teplotu zde provozovatelé udržují na 30°C a relativní vlhkost na 80%. Právě zde najdete ty nejkrásnější motýlí druhy naší planety. Nezapomeňte si foťák. A pokud chcete zvýšit šanci, že si na vás nějaký motýl sedne, pak si vezměte výrazně barevné oblečení nebo použijte květinový parfém.

                                               

 

Motýlí dům Diana v Karlových Varech

Jde o celoročně otevřenou tropickou zahradu s živými exotickými motýly z celého světa. Létají tu krasavci s rozpětím křídel až 20 cm a samozřejmě můžete fotografovat a zdržet se tak dlouho, jak jen budete chtít.

                                    

 

Motýlárium ve Voticích

Jde o unikátní říši hmyzu s motýly typickými pro český kraj. Na ploše více jak tisíc metrů čtverečních motýlům vytvořili biotopy, které mají rádi – step, mokřad, květnatou louku i jezírko. Část motýlů v motýláriu zazimuje a ti, kteří odlétají na jih mají šanci se dostat ven, protože biotopy nejsou zasklené.

                                    

 

Motýlí dům v Brně

Exotická zahrada se stovkami živých motýlů. Najdete zde druhy ze všech koutů světa – např. z deštných pralesů Mexika, jižní Ameriky, jihovýchodní Asie, subsaharské Afriky či z Austrálie.

                                     


Motýlí dům – Schmetterlings Jonsdorf – Německo

Za motýli se ale můžete vydat i kousek za hranice České republiky, konkrétně do Německa. Pod heslem „Téměř v tropech“ byla totiž ve městečku Kurort Jonsdorf otevřena fascinující zoologická a botanická zvláštnost – Motýlí dům a dům plazů. Najdete zde třeba i 3 metry dlouhé mořské akvárium.

                                               

11. 8. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře