Mikulášský víkend je tady! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mikulášský víkend je tady!

Je tady druhý adventní víkend a s ním i spousta mikulášský oslav. Mikuláš se svojí družinou přijde k vám domů určitě až v pondělí, ale o víkendu se toho bude dít hodně. Vybrali jsem pro vás ty nejzajímavější akce, kde se budete bavit celá rodina.

 

Mikuláš přiletí na Letiště Václava Havla

Oblíbené exkurze s Mikulášem, čerty a anděly se opět odehrají na Letišti Václava Havla už v pátek odpoledne od 15 hodin. Děti mají tentokrát vstup zdarma a bude pro ně připravená i další zábava na Terminálu 3. Na tuto akci je nutná rezervace předem.

Mikulášský parní vlak a Čertohráček

Celý víkend bude ze Smíchovského nádraží vyjíždět Mikulášský parní vlak a Čertohráček. Vlaky projedou postupně několik tras po pražských tratích a parní vlak se dostane i k hradu Karlštejn. V sobotu večer se oba vlaky setkají na Zličíně, kde se můžete těšit na velký ohňostroj. Na Smíchovském nádraží bude celý víkend připravený další doprovodný program.  

Mikulášské odpoledne ve Vozovně Střešovice

Populární postavičky v historické tramvaji, nadílka pod starobylými krovy střešovické vozovny a k tomu pestrý program pro celou rodinu, při kterém se rozhodně nebudete nudit. Přijďte si s dětmi vyzkoušet, jak snadno se dají vytvořit originální vánoční ozdoby, veselé vánoční kolíčky, magnetky nebo stále populární odznáčky a placky. Nejmenší návštěvníky jistě potěší pásmo pohádek loutkového divadélka.

Filmová nadílka na Barrandově

Zase trochu jiná, tentokrát filmová mikulášská nadílka, se odehraje na Barrandově. V sobotu bude v Barrandovských ateliérech připravený program plný zábavných úkolů. Na své si přijdou všichni, ale hlavně děti. Program je opravdu bohatý a věnovaný pohádce Anděl Páně 2. V rámci doprovodného programu se můžete vyfotit ve filmovém kostýmu nebo si něco vyrobit ve vánočních dílnách.

Čertovské jízdy na Řepařské drážce

Na Kolínské řepařské drážce budou přichystané Čertovské projížďky. Výletní vláčky budou taženy parní mašinkou. Můžete se těšit na tvoření a malování na obličej. Budou připraveny vytápěné vagony, občerstvení, řepánky, perníčky a pro děti hodné i zlobivé samozřejmě Mikulášská nadílka.

Mikulášská nadílka a zvonkový průvod na zámku Bechtold

Na zámku Bechtold nedaleko Říčan se uskuteční tradiční Mikulášská nadílka spojená se zvonkovým průvodem v zámeckém parku a vyháněním nezbedných čertíků z opravdového Pekla! 

Putování za Mikulášem v Zoo Ohrada

Jihočeská zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou vás všechny zve na akci Putování za Mikulášem, která uskuteční v sobotu. Těšit se můžete na Mikulášský průvod nebo otevření zámeckého pekla. Připravena bude i čertovská pohádka nebo velkolepá fire show.

Čerti a čertice na Starých Hradech

O víkendu  bude pro děti i dospělé připraven bohatý program na hradě a zámku Staré Hrady. Těšte se třeba na čtení z Velké knihy hříchů, ochutnávku čertovské medoviny a pekelně dobrých bonbónů nebo pekelné překvapení pro děti i dospělé!  S opravdovým čertem, čerticí nebo veselou princeznou pak můžete navštívit starohradské peklo v Zámeckém pohádkovém sklepení.

Plnou parou za Mikulášem v Pardubickém kraji

Mikulášské jízdy mají v Pardubickém kraji velmi dlouhou tradici. Vždyť letos vyjede mikulášský vlak z Letohradu do Dolní Lipky a zpět už po dvacáté osmé. Stane se tak v sobotu, kdy se Mikuláš s andělem a čerty vydá na cestu z Letohradu. Od den později jsou jízdy plánovány na trati Choceň – Vysoké Mýto – Litomyšl.

Čertovský rej v Zoo Děčín

Děčínská zoo se opět po roce promění v peklo. Tradiční mikulášská nadílka pod názvem Čertovský rej v zoo čeká návštěvníky v sobotu. Děti se mohou těšit na cestu peklem plnou pekelných bytostí, které je zasvětí do čertovského řemesla a mnoho další zábavy.

Tradiční Mikuláš v Pohádkové vesničce

Přijďte se podívat jak se čertům na Podlesíčku v Pohádkové vesničce daří a jak andělé s Mikulášem hospodaří. Můžete se těšit na bohatý program. Připravená bude hraná pohádka o čertech, hrátky a soutěže s čerty nebo karneval s diskotékou a animačním programem.

Nebíčko a peklíčko na hradě Rabí

Přijďte oslavit svátek sv. Mikuláše v sobotu na hrad Rabí. V nebi plném andílků si pohrajete a zasoutěžíte v několika andělských zastaveních. U nebeské brány pak můžete pošeptat do ucha sv. Mikuláši svá tajná vánoční přání. Pro malé i velké zlobivce je připraveno začouzené peklíčko v hradním sklepení.

Mikulášským parním vlakem na valašský jarmek

Tradiční a hojně vyhledávaný Valašský mikulášský jarmek se letos koná v sobotu. I v tomto roce můžete využít pro cestu do Valašských Klobouk historický vlak tažený parní lokomotivou Matějem. Ve vlaku nebude chybět Mikuláš a jeho družina.

Mikuláš na ledě ve Frýdku Místku

Vezměte  své ratolesti a vnoučata a užijte si s nimi dopoledne na hale Polárka s Mikulášem, čerty a anděly. Těšit se můžete na výtvarný kroužek, pohádkové písničky, sladké dárečky a spoustu zábavy.

Mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan

Mikulášským parním vlakem se můžete svézt z brněnského hlavního nádraží do Oslavan, kde budou na zámku pro děti připraveny čertovské úkoly. Lákadly jsou i tradiční jarmark nebo výstava betlémů. Ve stanici Oslavany bude vlak očekávat koňský povoz, který cestující z vlaku doprovodí na oslavanský zámek.

Divadlo navštíví Mikuláš

I v letošním roce zavítá do divadla Mikuláš se svojí družinou, aby hodné děti podaroval a zlobivé pokáral. Setkat se s ním a samozřejmě i andělem a čertem můžete v Janáčkově divadle po legendárním Louskáčkovi, v Mahenově divadle po skončení představení Malá vánoční povídka aneb Jak jsem se ztratil.

 

Další spoustu nejen mikulášský tipů najdete na www.kamsdetmi.com.

30. 11. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře