MEDVÍDEK PADDINGTON – představujeme nový rodinný film | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

MEDVÍDEK PADDINGTON – představujeme nový rodinný film

Paddington - příběhy medvídka z nejtemnějšího Peru

Jedna z nejoblíbenějších britských dětských postaviček ožívá v celovečerním filmu pro celou rodinu, který si rozhodně nemůžete tyto Vánoce nechat ujít. Premiéra už 25. prosince!

Neobyčejně vtipný příběh vypráví příhody osiřelého medvídka z nejtemnějšího Peru, který miluje vše britské a proto přicestuje vlakem na nádraží Paddington v Londýně, aby tady našel nový domov. Sám a ztracen na velkém nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Když ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme, zdá se, že se vše v dobré obrátilo. Ale jen do té doby, než si ho všimne ředitelka místního muzea, která by z něj nejradši udělala vycpaný exponát.

Kde se medvídek v červeném klobouku a modrém kabátku objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos, až se rodina Brownových někdy nestačí divit. Svým úsměvem a upřímným srdcem si ale nakonec získá srdce všech a pomůže jim uvědomit si, jak důležité je někam patřit.

Předlohou k filmu byla populární knižní série o příhodách roztomilého medvídka, která poprvé vyšla v roce 1958. Tu začal psát Michael Bond poté, co našel skutečně o Vánocích opušteného medvídka v regále jednoho londýnskeho obchodu, a protože mu medvídka bylo líto, vzal ho jako dárek své ženě Brendě. A jelikož žili v v té době se ženou nedaleko nádraží Paddington, dostal jméno podle známého nádraží v Londýně. Bond o něm záhy začal psát různé příběhy a nakonec se celá knižní série stala jednou z nejoblíbenějších ve Velké Británii a postupně se rozšířila i do dalších krajin. Do dnešní doby vyšlo víc než dvacet dílů, které byly přeloženy do více než třiceti jazyků. V českém překladu vyšly první dva díly pod názvem Medvídek Paddington (2010) a Paddington se zabydluje (2011).

Pokud vás vyprávění o Paddingtonovi zaujalo a chtěli byste se “seznámit”, doporučujeme trailer k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=EUyGhMyC3s0 nebo facebookové stránky: https://www.facebook.com/medvidekpaddington .

Za zmínku určitě stojí, že kromě medvídka ve filmu hrají i Nicole Kidman, slavná oscarová herečka, Hugh Bonneville, českým divákům povědomý např. ze seriálu Panství Downton nebo Jim Broadbent, známý britský divadelní, filmový a televizní herec.

Paddington, režie a scénář: Paul King, hrají: Nicole Kidman, Sally Hawkings, Hugh Bonneville, Jim Broadbent, Peter Capaldi, premiéra: 25. prosince 2014.

 

15. 12. 2014



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře