Kouzelný svět plný fantazie na interaktivní výstavě Malý princ | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kouzelný svět plný fantazie na interaktivní výstavě Malý princ

Interaktivní výstava Malý princ Elišky Podzimkové v Moravském zemském muzeu v Brně otevírá kouzelný svět plný fantazie 

Magický les ozářený velkým měsícem, mech, lávové kameny, pod nohama užaslých návštěvníků se plazí jazyky voňavé mlhy… Jedinečný svět plný fantazie na interaktivní výstavě Malý princ Elišky Podzimkové je v Moravském zemském muzeu přístupný do 5. března. Světově uznávaná multimediální umělkyně speciálně pro Brno připravila v premiéře nové kreativní stanoviště, kde si každý může dotvořit jednu z Eliščiných fotografií, a mnoho dalšího.

Interaktivní výstavě s rozšířenou realitou Malý princ, která se od listopadu do začátku března zabydlela v Dietrichsteinském paláci MZM na Zelném trhu v centru Brna, dominují obrázky z nového vydání legendární klasiky Antoina de Saint-Exupéryho.  Eliška Podzimková je připravovala na Islandu a jak je pro její tvorbu typické, jde o kombinované fotografie s ilustracemi. A stejně jako v Eliščině knize, tak i obrazy na výstavě pro každého diváka magicky ožijí. Návštěvníci si mohou do svých tabletů nebo telefonů zdarma nainstalovat aplikaci Artivive, díky níž se v na první pohled statických obrazech začne odehrávat příběh. Kouzlo!

Cílem výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který působí nejen na oči, ale i další lidské smysly. Nabízí návštěvníkům možnost opustit každodenní realitu a alespoň na chvíli se vrátit do dětství,“ říká Eliška Podzimková.

Unikátním spojením dokonale zvládnutého kreslířského řemesla, fotografie, moderních technologií a nespoutané představivosti Eliška vytvořila tajemný intimní prostor, který umožní návštěvníkům ponořit se do hlubin vlastní fantazie a odnést si nebývale intenzivní zážitek. Součástí výstavy jsou interaktivní instalace. Odvážlivci mohou třeba vnořit ruce do obrovského mechového vejce, najít a ohmatat ukryté zvířátko a následně jej zkusit nakreslit.  Nebo se ve starém stanu zaposlouchat do audioknihy Malý princ a k tomu vytvořit stínohru s loutkami pro diváky vně stanu.

 

20. 2. 2023



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře