Kouzelní skřítci Šíma a Lupi vás zvou na oslavu! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kouzelní skřítci Šíma a Lupi vás zvou na oslavu!

Průvodci dětskými koncerty PKF – Prague Philharmonia v Rudolfinu – kouzelní skřítci Šíma a Lupi – oslaví v sezoně 2017-2018 již páté narozeniny! 

Přijďte s nimi slavit a ochutnat řadu hudebních dobrot.

PKF – Prague Philharmonia uvádí koncerty pro děti: Hudba v nás a kolem nás.

 

Zvou Vás Šíma a Lupi osobně.


Letos již popáté budete dělat dětem průvodce na koncertech v Rudolfinu. Těšíte se, skřítci?

Šíma: Ano, moc. I když si s klasickou hudbou hrajeme dlouho, tak nás vždycky překvapí, kolik toho naši malí kamarádi o hudbě vědí, jak umí tancovat a hlavně, jak si s námi vždy s radosti zazpívají.
Lupi:
Těším se moc na děti i jejich rodiče, prarodiče, praprarodiče, prapraprarodiče … Na tu slavnostní atmosféru, která v Rudolfinu panuje, na setkání s muzikanty, s panem dirigentem …

 

A na co se těšíte nejvíc?

Šíma: Na každém koncertě je to pro nás úplně jiné. Jediné, co zůstává, je naše oblíbená písnička. Ale nejvíc zábavné jsou rytmické hry a také, když se k nám někdo z obecenstva přidá a hraje si na pódiu s námi. Vidíte, nesmím zapomenout ani ty zajímavé postřehy, které nám děti říkají k některým skladbám. To se toho nového člověk pak doví, ó jééé...

Lupi: Nejvíc asi na to, jak nám děti pomohou objevovat nové poznatky o hudbě.

 

A když už je vám pět, jste velcí skřítci, nebo malí skřítci?

Šíma: My nestárneme, jsme prostě skřítci. Když jsme se před pěti lety po dlouhém spánku ve varhanách Rudolfina probudili, byli jsme překvapeni, že ani děti nestárnou. V každé době jsou holky a kluci hraví a zvídaví.

 

Co všechno už jste se s orchestrem PKF – Prague Philharmonia na koncertech naučili?

Lupi: Spoustu! Dozvěděli jsme se hodně o českých a světových skladatelích. V této sezoně nás čeká výprava za poznáním, s čím vším je hudba spojena a co vše dokáže ve vás lidech i v nás skřítcích vyvolat. Například v nejbližším koncertu nás čekají emoce. Tak trochu tuším, co to je. S dětmi ale na to určitě přijdeme a hodně se při tom zasmějeme.

A hrajete taky na nějaké nástroje?

Šíma: Ano, já mám velmi důležitý nástroj, vyluzuje nádherný zvonivý zvuk – triangl. A také moc rád zpívám písničky. Někdy je to Mozartova nebo Bizetova árie, jindy třeba pěkná píseň od Bohuslava Martinů. Ale zpátky k trianglu. Trochu mě zaskočilo, že na něj umějí hrát i děti. Nakonec jsem byl ale rád, protože skladbu W. A. Mozarta v minulé sezoně zahráli děti z publika na pódiu tak bravurně, že bych to sám nesvedl.

 

A zkusili jste si někdy i takové vzácné nástroje, jako harfu, nebo hoboj?

Lupi: Já moc ne, ale někdy jsou jednotliví hráči PKF – Prague Philharmonia tak laskaví a nechají děti, aby si mohli také něco zkusit na jejich nástroje. To byste koukali, jak to dětem jde!

Na dětských koncertech PKF – Prague Philharmonia se ale nemusí tiše a poslušně sedět a poslouchat. Co všechno s Vámi na takových koncertech mohou děti dělat?

Lupi: Třeba tančit, zpívat, dirigovat, hrát, ...

Šíma: Kdepak, sedět jako pecky, to by byla škoda. Naopak! Tancujeme, vytleskáváme rytmus, zpíváme, hádáme hudební hádanky, pochodujeme a užijeme si s dětmi hodně psiny. Dokonce jsme společně jednou i plavali!

 

Takže děti, které přijdou na koncert, se s Vámi můžou skamarádit?

Šíma: No jistě! Všechno děláme společně. Něco se od dětí naučíme my s Lupi, něco zase děti od nás a spolu nás to baví nejvíc.
Lupi: Ano, budeme moc rádi.

 

A bude tedy oslava Vašich pátých narozenin?

Lupi: Nevíme, to je prý překvapení!

Šíma: Ale doufáme, že ano. Moc se na ni s Lupi těšíme. Když máte 5 let, tak to už umíte hodně věcí. A to my s dětmi tedy umíme. To si určitě žádá oslavu. Jak ale bude vypadat a kdo nám popřeje, to je zatím tajemství. Něco vám ale prozradím… čeká nás něco mooooooooc dobrého a sladkého.

Pozvání dětí do sezony, ve které skřítci Šíma a Lupi slaví páté narozeniny:

Šíma a Lupi: Tuto sezonu nás čeká opět hodně her a legrace. Vypravíme se za hudbou domů i do ciziny, do přírody a za poznáním, s čím vším je spojena a co všechno pěkného nám může navodit a přiblížit.

 

Interaktivní a zábavná forma koncertů zaujme všechny malé i větší děti.

Šíma a Lupi je tentokráte seznámí s dalšími zajímavými tématy světa hudby: jak hudba dokáže ovlivnit naši náladu, čím se inspiruje v přírodě, jaká je naše hudba domácí – česká a jak se skladatelé dokážou inspirovat dalekými, cizími zeměmi.

Tradičně čtyři setkání v sezoně nabídnou pestrý výběr skladeb či jejich ukázek od různých skladatelů, jež zazní v překvapivých souvislostech a s veselým vyprávěním skřítků i dirigentů. Letos se za dirigentským pultem mohou děti rozhodně těšit na mladé a zábavné kamarády! Třeba na Jiřího Rožně nebo venezuelského dirigenta Ilyiche Rivase.

Více najdete na www.pkf.cz/pkf-detem/koncerty-pro-deti-d-e/


5. 10. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře