Kam vyrazit s dětmi na rozsvícení vánočního stromu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam vyrazit s dětmi na rozsvícení vánočního stromu

Je před námi první adventní víkend a to je znamení, že se budou rozsvěcet vánoční stromečky po celé České republice. Spolu s tím bývá i spojený začátek vánočních trhů, vůně trdelníku, svařáku i punče. Takže pokud zrovna nemáte plán na tento víkend, tak určitě s dětmi vyrazte nasát tu krásnou vánoční atmosféru.

My jsme vám zde připravili přehled větších měst, kde se budou stromečky rozsvěcet. Tak si pojďte vybrat.

 

Praha a Střední Čechy

Praha - Pražský hrad

Přijďte společně s SOS dětské vesničky rozsvítit vánoční strom na Pražském hradě, kde také bude symbolicky zahájena 21. vánoční sbírka na podporu dětí v péči SOS dětských vesniček. Kromě Hudby Hradní stráže vystoupí Petr Kutheil a dětský pěvecký sbor Coro Piccolo.

 

Praha - Staroměstské náměstí

Rozsvícením monumentálního stromu na nejkrásnějším pražském náměstí odstartují také vánoční trhy, které naleznete – kromě Staroměstského náměstí také na Václavském náměstí a Náměstí Republiky. Jejich unikátní atmosféru, nádhernou výzdobu a bohatý sortiment nejlépe dokumentují četná mezinárodní ocenění v anketách o nejlepší vánoční trhy a adventní destinaci světa, které v posledních letech pravidelně získávají. Součástí denního provozu trhů je i bohatý tematický kulturní program, který se skládá ze stovek živých vystoupení hudebních, pěveckých i tanečních souborů.

 

Benátky nad Jizerou

Tvořivá kavárna La hlína srdečně zve do nových prostor na adventní odpoledne v rámci benáteckého adventu - rozsvícení vánočního stromu na Husově náměstí. Těšit se můžete na výborné domácí svařené víno, horké nápoje pro děti, babiččiny domácí koláče, slané občerstvení. Dále je připraven stánkový prodej keramiky, vánočních dekorací a výborných domácích marmelád a ovocných šťáv.

 

Poděbrady

V Poděbradech se chystá dokonce série rozsvícení vánočních stromů, a to po celý adventní víkend, navíc vše doprovázeno kulturním programem pro malé i velké. Ten největší strom se rozsvítí na náměstí poprvé v neděli 2. 12. Již v sobotu však můžete s dětmi navštívit vánoční jarmark a dílnu Velké Zboží.

 

 

 

Ústecký kraj

Ústí nad Labem - centrum města

Slavnostní zahájení Ústeckých Vánoc na Lidické náměstí tentokrát v pohádkovém vánočním duchu. A když se řeknou pohádky, pak nesmějí chybět pohádkové písničky a kdo jiný nám je přijde zazpívat než Jaroslav Uhlíř. Dále se můžete těšit na Velký pohádkový příběh, vítězku superstar Terezu Maškovou, Ústecké Bambini a hlavně na velkolepé rozsvícení vánočního stromku zakončené ohňostrojem.

 

Děčín

Přijďte se pobavit na Masarykovo náměstí a nasát vánoční atmosféru. Chybět nebude hudební program a skvělé jídlo.

 

Litoměřice

Pravá vánoční atmosféra vás uvítá při programu, který je připraven na rozsvícení vánočního stromu na Mírovém náměstí. Čeká vás den plný pohádek, zpěvu, zábavy a soutěží o ceny. Také zpívající andělé, koníci k projížďce i zvířátka k pomazlení. Nebude chybět ani občerstvení pro doladění pravé vánoční nálady.

 

Rozsvěcení proběhne také ve městech:

Žatec, ŠluknovRumburk nebo Lovosice

 

Liberecký kraj

Liberec - centrum

V rámci programu při rozsvěcení vánočního stromu vystoupí dětský pěvecký sbor Severáček a pěvecký sbor Ještěd. Po rozsvícení stromu zhlédnete živý „VORLOJ“. Máte se na co těšit.

 

Jablonec nad Nisou

Rozsvícení vánočního stromu proběhne jako již tradičně první adventní neděli. Stejně jako v loňském roce i letos zazpívá dětský pěvecký sbor Vrabčáci a hlavní hvězdou na jabloneckém adventním nebi pak bude Jan Smigmator, český král swingu. Pod stromem nebude chybět ani poštovní schránka na dopisy, kammohou děti vhodit svá přání pro Ježíška.

 

 

Rozsvěcení proběhne také ve městech: TurnovČeská Lípa nebo Semily

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Vrchlabí

Nenechte si se svými dětmi ujít tradiční vrchlabské rozsvícení vánočního stromu. Přijďte na náměstí TGM a do přilehlého parčíku u roubenky užít si předvánoční atmosféru. Mimo rozsvěcení vánočního stromu je na programu středověká hudba, divadlo Bramborové království, dětský sbor Liščata, adventní vytrubování trubačů Správy KRNAP a ohňový tanec.

 

Letohrad

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu se zahájením vánoční výstavy s betlémy Stanislava Vacka. Akce začne zahájením vánočního výstavy v budově městského muzea a pokračuje jarmarkem, vystoupením dětí MŠ. Vrcholem programu rozsvícení vánočního stromu pak bude i vystoupení Chantal Poullain se skupinou Chansons a samozřejmě ohňostroj.

 

Svitavy  

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne 2. prosince na náměstí Míru ve Svitavách. Na děti a jejich rodiče budou čekat na náměstí také Ježíškovi pošťáci a Ježíškova pošta. S dětmi si můžete napsat dopis Ježíškovi, který vám rád odepíše.  Dále vás čekají adventní trhy, vernisáž, výstava regionálních betlémů a hudební vystoupení.

 

Podobné akce na vás čekají také ve městech: Hradec Králové, JaroměřPolička nebo Pardubice

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Klatovy

Nenechte si ujít rozsvícení vánočního stromu. Přijďte společně s vašimi dětmi rozzářit klatovské náměstí. Přichystáno je třeba vystoupení pěveckého sboru Sněženky a Machři Masarykovy ZŠ.

 

Karlovy Vary

Vánoční trhy Karlovy Vary 2018 se konají ve Smetanových sadech před Alžbětinými lázněmi, a to od 1.12.2018 do 6.1.2019. Město Karlovy Vary pro vás připravilo bohatý program v podobě kulturních akcí, stánků s (nejen) vánočním zbožím, Ježíškovu tvořivou dílnu, soutěže a mnoho dalšího.

 

Plzeň

V neděli 2. prosince 2018, na první adventní neděli, společně rozsvítíme vánoční strom na náměstí Republiky v Plzni. Uvidíte a uslyšíte Třemošenský laskavý orchestr a pěvecký sbor Kvíčaly, dětský pěvecký sbor Mariella nebo folklorní soubor písní a tanců Jiskra. A pak to všechno vypukne. 

 

Rozsvěcení vánočních stromků proběhne také ve městech:

Cheb, Rokycany, Boží Dar nebo Zbiroh

 

Jižní Čechy

Třeboň

Než se letos už dvacátý šestý vánoční strom z dolnorakouského Schremsu rozsvítí, bude již od 10 hodin na náměstí program. V kočáru přijede pan poštmistr a přímo na náměstí otevře pobočku Ježíškovy pošty. Na podiu vystoupí například zpěváci z gymnázia, z 3. mateřské školy, z Jindřichova Hradce, zahrají žestě, flétny a bubínky, přijdou obrovští andělé na chůdách se kterými se můžete vydat na zvonkový průvod.

 

Strakonice

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Velkém náměstí Strakonice bude předcházet bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Těšit se můžete na hudební skupinu Štreka, poté bude následovat pohádka Vánoční příběh v podání LS Radost a videomappingový vánoční.  

 

Vysočina

Jihlava

Město Jihlava vás zve na rozsvícení vánočního stromu a vánoční výzdoby města, které doprovodí koncert Ewy Farne. Program začne speciálním vystoupením pro děti s Milanem Řezníčkem. Pro zahřátí budou na Masarykově náměstí po celou dobu plát ohně a téct svařené víno, punč nebo medovina. Pozvánku přijali také andělé v nadživotní velikosti. 

 

 

Třebíč

Slavnostní zahájení adventního času, rozsvícení vánočního stromu a odhalení betlému řezbáře Ivana Šmída. V programu vystoupí Trumpetový soubor ZUŠ Třebíč a Pěvecký sbor Okáček při MŠ Duha. 

 

Pelhřimov

Příjemné předvánoční zastavení u vánočního stromu s doprovodným programem, svátečním slovem pana starosty a pana vikáře.

 

Podobné akce na vás čekají také ve městech: Jaroměřice nad Rokytnou nebo Náměšť nad Oslavou


Jihomoravský kraj

Brno – Mahenovo divadlo

Advent můžete společně s námi zahájit v neděli 2. prosince, kdy budeme - po skončení představení Jak jsem se ztratil aneb MALÁ VÁNOČNÍ - v rámci mnohaleté tradice slavnostně rozsvícet vánoční strom před Mahenovým divadlem. Stane se tak za účasti zástupců činohry NdB, herců, hudebníků a dalších vzácných hostů. Přátelská atmosféra zaru­čena, občerstvení zajištěno. 

 

Boskovice

Adventní zjevení Anděla, tančícího na chůdách za zvuků rolniček, činelů a zvonků. Anděl s velkými křídly, který táhne obrovské sáně. Tato tanečně divadelní taškařice Vám dá na srozuměnou, že Vánoce už jsou na dveřích. Není také vyloučeno, že Andělé přivezou dary. Ve zjevení se objevují prvky pouličního, jarmarečního a loutkového divadla. Je v něm dávka černého humoru, lehkosti a nadhledu kočovných kumštýřů. 

 

Valtice

Zveme Vás na slavnostní rozzáření vánočního stromu na náměstí, spojené s jarmarkem a doprovodným programem. 

 

Znojmo

Přijďte nasát kouzelnou atmosféru příchodu Vánoc. Rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí proběhne na první adventní neděli odpoledne. Vystoupí Josef Vágner a dětský pěvecký sbor Libohlásek.

 

Rozsvěcení proběhne také v: Kunštátě nebo ZOO Brno

 

Zlínský kraj

Zlín

Adventní Zlín bude zahájen první adventní nedělí 2. 12. Chybět nebude hudba v podobě Ondry Havlíka jazz beat a čeká vás také zvonkový orchestr. Přineste si s sebou zvoneček, protože právě se zvonkovým orchestrem společně rozsvítíme vánoční strom.

 

Uherské Hradiště

Přijďte rozsvítit vánoční stromeček. Pro děti je připravena kouzelná vánoční show s Jirkou Hadašem a zahraje kapela AkuStyk. Vše bude samozřejmě doplněno o vánoční občerstvení.

 

Podobné akce na vás čekají také ve městech: Rožnov pod RadhoštěmDolní Bečva nebo Hulín

 

Moravskoslezský kraj

Ostrava - Náměstí SNP

Letos chceme kouzelnou adventní atmosféru posílit tím, že v rámci aktu rozsvícení stromu společně rozezvoníme celé náměstí. Proto vyzýváme všechny, kdo se na akci chystají, ať si s sebou přinesou zvoneček. Děti mohou navíc přinést dopis nebo obrázek Ježíškovi, za který dostanou slosovatelný kupón o předvánoční dárečky.

 

Ostrava - Masarykovo náměstí

Vánoční strom bude na Masarykově náměstí rozsvícen o první adventní neděli. Od 16 hodin vystoupí Ostravský dětský sbor ZUŠ E. Marhuly a poté, co se rozzáří strom, vystoupí Bára Basiková, kterou na pódiu vystřídá smíšený pěvecký soubor Chorus Ostrava.

 

Rozsvěcení proběhne také ve městech: Frýdek-Místek, Frenštát pod Radhoštěm nebo Karviná

 

Olomoucký kraj

Olomouc

Vánoční strom byl již minulý víkend v Olomouci rozsvícen, ale i tak bychom vás rádi pozvali na vánoční program, který je v Olomouci, na Horním náměstí, připraven. Po celou dobu adventu vás čeká pestrý hudební a divadelní program. Těšte se na Petra Vondráčka se skupinou Lokomotiva, skupinu Laura a její tygři, Petra Bendeho se skupinou, Debbie nebo Yvettu Blanarovičovou a mnoho dalších. Určitě přijde i Mikuláš se svými čerty a zpívat se budou koledy.

 

Jeseník

Tradiční rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí v Jeseníku. Připraven je drobný vánoční program, stánky i punč. Od 18:00 hodin pak proběhne slavnostní rozsvícení stromu.

 

Prostějov

Vánoční jarmark Město Prostějov připravilo opět krásné a tradiční vánoční trhy, které se budou konat na náměstí T. G. Masaryka. Na náměstí najdete 28 dřevěných stánků s velmi zajímavým vánočním sortimentem. Rovněž se můžete těšit na skvělou vánoční atmosféru, která je vždy spjata s těmito oblíbenými svátky. Čeká na vás Andělské rozsvícení vánočního stromu i s doprovodným programem, tak se na něj běžte podívat.

 

Rozsvěcení vánočních stromků proběhne také ve městech: PřerovŠumperk nebo Javorník

 

Mnoho dalších podobných akcích pak najdete na www.kamsdetmi.com

27. 11. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře