Kam s dětmi v říjnu na výlety? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi v říjnu na výlety?

Rádi byste vyrazili s dětmi do přírody, ale marně přemýšlíte kam? Tak se podívejte na naše tipy a nechte se inspirovat, protože říjen je na výlety přímo ideální.

 

Vrtbovská zahrada

Víte, že slaví již 300 let od svého založení? Najdete ji na svahu Petřína, kousek od třech dalších barokních zahrad – Vratislavskou, Schönbornskou a Lobkowickou. Patří mezi jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších barokních zahrad. Byla vybudována v letech 1715-1720 Janem Josefem hrabětem z Vrtby.

 

 

Drbákov – Albertovy skály

Vydat se můžete i do národní přírodní rezervace Drbákov – Albertovy skály, kde vede naučná stezka, která skalnatým územím prochází. Je dlouhá asi 7 km a její polovina vede skutečně vysokohorským terénem. Čekají vás ale krásné výhledy s několika krásnými skalními vyhlídkami na Vltavu. Po cestě potkáte celkem 11 informačních tabulí s historií a současností této lokality.

 

 

Tiské stěny

Obdivuhodné skalní útvary můžete obdivovat v Tiských stěnách na severu Čech. Najdete zde jedno z našich nejznámějších skalních měst. Vedou zde prohlídkové trasy a obě spojuje naučná stezka. Těšte se na úzké soutěsky, převisy i rokle, které nesou názvy jako Kuří nožky, Herkulovy sloupy, Kravín nebo Sťatý major.

 

 

Modlivý důl

Pískovcové a romantické skalnaté údolí s názvem Modlivý důl najdete u Svojkova, nedaleko Nového Boru. O místě se vypráví různé pověsti. Své jméno získal díky vyslyšeným modlitbám zbožných poutníků.

 

 

Vyhlídková věž Chalupská Štěpánka

Vyhlídková věž je stavbou solitérního charakteru na nezastavěném vrcholku nedaleko obce Zemětice na Plzeňsku. V současné době je ve výstavbě. Rozhledna svou podobou vychází ze starověkých, až středověkých stavebních postupů obranných věží.


 

Pozorovatelna Durch

Pozorovatelna Durch je hold výhledu krajinou, nejkrásnější zarámovaný obraz. Navrhl ji architekt Zdeněk Fránek jako „minimalistickou dřevěnou konstrukci s čistými detaily bez jakéhokoliv výrazného prvku". K realizaci došlo roku 2018.

 

Naučná stezka Archeopark Chotěbuz Podobora

Archeopark stojí na místě, kde před řadou století žili naši předkové, a dnes patří k nejvýznamnějším a nejlépe dokumentovaným archeologickým lokalitám v celé České republice. Archeopark je rekonstrukcí slovanského sídliště a to z období od poloviny 8. století až do 11. století.

 

Naučná stezka na rozhlednu Klucanina

Jděte po dětské naučné stezce až na Rozhlednu Klucanina. Stezka je určena pro menší i větší, a i s kočárkem se zde dostanete relativně dobře. Základem stezky je 5 interaktivních tabulí, které přibližují dětem i jejich rodičům stromy, keře, savce, ptáky, hmyz a další krásy přírody, které se vyskytují přímo na Klucanině.

6. 10. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře