Kam s dětmi v Brně za vláčky? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi v Brně za vláčky?

Je tu někdo, kdo má rád vlaky? Pak si určitě přečtěte, kam s dětmi na vláčky v Brně.

Zahradní železnice v Obřanech

Souprava, jejíž stavba byla zahájena v roce 1990 povozí 6 dětí do věku 10 let, nebo, jak píše sám majitel železnice, jednu manželku neurčitého věku. Jedná se o železnici na zahradě před rodinným domem. V provozu jsou: parní souprava, dvouvozový motorák, dieselová lokomotiva, zubačka, drezína a brejlovec.

Zahradní železnice Pod Mniší horou

Zahrada se nachází v Brně - Bystrci poblíž zoologické zahrady. Železnice je modelem úzkokolejných železnic, které se vyskytují nejen na území České republiky, ale i v blízkém či vzdálenějším zahraničí. Po kolejích zahradní železnice jezdí modely ČSD, ČD, DR, DB, Máv, Boržavské dráhy a mnoho dalších. Nechybí ani drážní objekty jako výpravní budovy, skladiště, výhybkářská stanoviště nebo čekárny a jsou postaveny podle skutečných předloh drážních objektů úzkokolejných drah.

Vláček u Olympie

Nástup a výstup cestujících, kteří se vydají na 1500m dlouhou trať probíhá na hlavním nádraží, které je zmenšeninou skutečných drážních budov z přelomu 18. a 19. století. Uvidíte zde výpravní budovu, dílny, a depo s točnou a rotundou, které byly běžnou součástí starých nádraží. K divácky nejatraktivnějším modelům bezesporu patří modely parních lokomotiv, ve kterých se opravdu topí uhlím a které představují přesné funkční zmenšeniny jejich skutečných předloh. Jízda trvá cca 13 minut.

Modelový svět

Obří kolejiště, které má zhruba půl kilometru kolejí, čtyřiceti vláčků a 140 výhybek. Kromě toho zde uvidíte cca 1500 postaviček. Kolejiště je zajímavé scénkami z běžného života, které maketa zachycuje. Na jednom místě dělníci staví u železniční tratě dům, na druhém spěchají záchranáři k nehodě, na dalším pak září lunapark. V Modelové světě najdete i potemnělou místnost, kde se budete moci podívat, jak vypadá noční provoz kolejiště. Nejmenší děti zde určitě potěší dřevěné kolejiště s mašinkou Tomášem.

Restaurace Výtopna

Zážitková restaurace v centru Brna, ve které vás obslouží modelové vláčky. Čeká vás tu 400 metrů kolejí, 3 padající mosty a 6 mašinek. Pro děti bude určitě zajímavé vybrat si jídlo z jídelního lístku, který je zpracován formou omalovánek.

 

Pro redakci Kam s dětmi Vendula Kovářová 

18. 7. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře