Kam s dětmi o prvním květnovém víkendu? Vybírejte z našich tipů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi o prvním květnovém víkendu? Vybírejte z našich tipů

Kam s dětmi o prvním květnovém víkendu? A co v úterý? Pokud si stále lámete hlavu, určitě se vám budou hodit naše tipy. Opět jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější akce z celé republiky. Mnohem víc nápadů, kam vyrazit s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com.

 

Parním vlakem do Lužné u Rakovníka

První květnový víkend se v železničním muzeu ČD v Lužné u Rakovníka koná parní víkend. V sobotu i v neděli odjíždí v 8:54 hod. z pražského hlavního nádraží parní vlak. Na zpáteční jízdu do Prahy se parní vlak vydá v 16:00 hod.

Zmrzlinový festival ve Žlutých lázních

Přijďte si vychutnat zmrzlinu tradiční i netradiční. Zdolejte zmrzlinový rekord, užijte si kapely nebo beach volejbal. Pro prcky budou připraveny dílničky a všelijaká plážová dovádění.

Trnkova zahrada na zámku Ctěnice

Interaktivní výstava Trnkova Zahrada vycházející z pohádkové knihy Jiřího Trnky Zahrada uvede hlavně děti do zapomenuté zahrady plné tajemných zákoutí a neobvyklých rekvizit. Uvidí tady Štěkafon, unikátní hudebním nástrojem, díky kterému může parta psů vyštěkat oblíbenou melodii. Na Kočkodromu si zase můžou zahrát s nevrlým kocourem na babu – na tříkolkách! A potom je tu i Prstochod, Velrybárium, Slonograf, Trpaskop, houpací psi a venkovní prolézačka.

Cukrářské slavnosti v Kutné Hoře

Čekat na vás bude sladká ochutnávková stezka, projděte se krásným historickým centrem Kutné Hory a ochutnáte sladké speciality od místních pekařů, cukrářů a výrobců čokolády. Připravena bude i stopavací soutěž nebo jarmark. Děti se mohou těšit na obří bubliny a nebude chybět ani hudba.

Den záchranářů v Kolíně

Opět se můžete těšit na přehlídku integrovaného záchranného systému. Odpolední program se soustředí na Kmochově ostrově, nebude chybět policejní vrtulník, policejní dron, psovodi, jízdní a poříční policie, hry pro děti, balónky, nafukovací skákací hřiště a skluzavka v podobě hasičského auta, policejní hra "Po stopách pachatele", dětské hrátky v pěně a další.

Lodě na Labi a Labiáda v Nymburku

Labe v Nymburku bude již pošesté plné lodí malých, velkých, tradičních i netradičních. A na programu je toho opravdu hodně. Připraveny budou plavby lodí Král Jiří, výletní lodí Blanice nebo výletními jachtami. Děti se můžou těšit i na pohádku. Podruhé bude součástí bohatého programu také Labidiáda. Jízda netradičních a vtipný plavidel.

Parní víkend v Lužné u Rakovníka

První květnový víkend se v železničním muzeu ČD v Lužné u Rakovníka koná parní víkend. Během dne se můžete také svézt parním vlakem nebo úzkorozchodnou parní lomotivou. Připravena bude i  výstava železničních modelů a celodenní provoz modelových kolejišť. Z Prahy bude vypravený speciální parní vlak.

Železnice dětem v Jindřichově Hradci

Na první květnovou sobotu připravily Jindřichohradecké úzkokolejky v prostoru nádraží pestrý program. Na děti spoustu her a soutěží, dva skákací hrady, zájemci se mohou svézt na drezínách, zahradním modelovém kolejišti nebo na velbloudovi!

Slavnosti svobody v Plzni

Neobyčejnou slavnostní atmosféru s všudypřítomnými americkými vlajkami a dobovými uniformami, historickými vozidly a mnoha kulturními akcemi zažijete pouze v Plzni. Na programu je toho opravdu hodně.

Oživený hrad Kašperk

Královský hrad Kašperk na celý víkend doslova ožije. Na nádvoří hradu Kašperk oživí řemesla a dovednosti z časů dávno minulých. Šermíři a střelci představí různé zbraně, otevře se středověká kovárna a uvidíte výcvik bojových koní mezi hradbami. Návštěvníci se mohou všeho aktivně zúčastnit a zažít tak středověk z bezprostřední blízkosti. Tentokrát  budou připravené i speciální dětské prohlídky zaměřené na dovednosti malého Karla IV. a jeho budoucí manželky Blanky z Valois.

Průvod Karla IV. a zahájení sezony v Karlových Varech

K zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech tradičně patří průvod Karla IV. Nebude chybět ani ukázka lovu dravých ptáků u letního kina a historické ležení ve Smetanových sadech. V parku u Alžbětinských lázní budou připraveny dobové atrakce – historický kolotoč, jízda na sudech, lukostřelba. Atrakce pro děti budou v sobotu i v neděli zdarma.

S pohádkou okolo Řípu

Pokud chcete s dětmi při procházce lesem zažít nějaké to dobrodružství či legraci přijeďte na úpatí hory Říp. Na akci S pohádkou okolo Řípu se na 3 km trase potkáte s pohádkovými bytosti, budete plnit úkoly a na konci bude samozřejmě čekat odměna. Připravena bude třeba i výtvarná dílna a občerstvení.

Putování za dračím princem na zámku Hrubý Rohozec

Zábavný den na krásném zámku Hrubý Rohozec u Turnova bude bavit celou rodinu. Připravena bude třeba střelba z luku, příprava na boj s drakem, dračí svatba, kreativní dílničky, malování na obličej nebo dětské prohlídky zámku zdarma.

Dračí slavnosti v Trutnově

Trutnov je od nepaměti spojen s bájným drakem, vždyť se mu již v minulosti říkalo město draka nebo dračí město. Pro děti bude nachystána celodenní hra „Cesta za pokladem“, jejíž součástí bude obří labyrint. Ti nejmenší návštěvníci se budou moci povozit na ponících a bude pro ně otevřena i divadelní scéna u bývalé věznice. Vrcholem dopoledního programu bude mohutný průvod s draky.

Hořická pouť

Tradiční hořická pouť s atrakcemi a všemi možnými lákadly zláká hlavně pro děti. Jako vždy se můžete těšit na spousty atrakcí od kolotočů, autodráh, houpacích lodiček, labutí až po lahodné občerstvení nejen v podobě výborného jídla, ale také chutných nápojů.

Hradní májový jarmark na Svojanově

Hrad Svojanov opět ožije rukodělným umem. Páni svého řemesla zde předvedou, co umějí, nabídnou své výrobky. Nebude chybět ani hudba a tanec. Nachystaný je rovněž bohatý doprovodný program na hlavním nádvoří.

Slavnosti perníku v Pardubicích

Pardubický zámek o svátečním úterý provoní tradiční Slavnosti perníku. Z bohatého programu si jistě vybere každý, vítány jsou zejména rodiny s dětmi.

Celorepublikové létaní s draky v Jihlavě

Všichni zájemci o létaní s draky by si neměli nechat ujít  výroční 10. celorepublikový sraz - společné létání nejen s akrobatickými draky, ale i jinými. Přijďte si zalétat, podělit se o své zkušenosti a nebo získat nové.

Den s hasiči v Brně

Den plný různých soutěží, za které si odnesete i nějakou malou cenu. Možnost vyzkoušet si zásahový hasičský oděv. Seznámit se s hasičskou technikou, včetně prohlídky hasičského vozidla. A mnohem víc  se dozvíte na Přemyslově náměstí v Brně – Slatině.

Břeclav dětem

I když Den dětí se slaví až na začátku června, v Břeclavi se bude slavit už tuto sobotu.  Pro děti budou připraveny soutěže, skákací hrady nebo diskotéka. Těšit se můžou i na traktory, nákladní auta, policejní vozy, hasičskou techniku, na stanovištích budou plnit různé úkoly a to není zdaleka všechno.

2. 5. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře