Kam s dětmi o nadcházejícím dušičkovém víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi o nadcházejícím dušičkovém víkendu

Někdo slaví Halloween, někdo Dušičky. Každopádně i nadcházející víkend bude plný strašidel a zajímavých akcí. A my pro vás máme výpis těch nejzajímavějších.

 

Praha a Střední Čechy

Duše a dušičky v Oboře Hvězda

Městská část Praha 6 vás srdečně zve na akci DUŠE A DUŠIČKY, která se uskuteční v sobotu 3. listopadu v Oboře Hvězda. Těšit se můžete na Halloweenský workshop, strašidelnou stezku, zábavné soutěže a hry o zajímavé ceny. Malý i velký návštěvník může přijít v masce.

 

Ach ty můj deníčku - rodinná výtvarná dílna k projekt #DATAMAZE / Datové bludiště 

Možná své děti ještě chráníte před digitální technikou a internetem, ale pochopit stinnou stránku „věci“ je dobré včas. Všichni jsme součástí digitálního světa, ať už pasivně, nebo aktivně – někde v hloubi internetu píšeme svůj paralelní deníček. Pojďme ho na chvíli vytáhnout, zhmotnit a zvlášť pro vaše děti.

 

 

Velký halloweenský rej v Toboze

Sobota plná čarodějnic, duchů, dýní, netopýrů a jiné havěti! Přijďte s námi vařit lektvary, chytat myši, vyrobit si kouzelnické artefakty nebo jen tak řádit v našem skvělém strašidelném parku. Nebude chybět malování na obličej a strašidelný fotokoutek. Těšit se můžete na soutěže a čarodějnickou tombolu.

 

 Svatohubertské troubení v Malé Chuchli

Koncert myslivecké hudby k příležitosti oslav svátku svatého Huberta, patrona lovců a myslivců. Začátkem listopadu slaví svůj svátek svatý Hubert, patron všech lovců a myslivců, a právě na jeho počest se v zookoutku v Malé Chuchli rozezní lovecké fanfáry, které zahájí komentovaný koncert mysliveckých trubačů. Melodické zvuky lesnic a borlic doprovázené šuměním padajícího listí vás provedou světem myslivosti, jejíž tradice se řadí mezi nehmotné statky kulturního dědictví České republiky.

 

día de muertos– mexické dušičky

„Den mrtvých" je jednou z nejzakořeněnějších slavností v mexické kultuře. Vychutnejte si tento výjimečný zážitek v Náprstkově muzeu. Objevte jednu z mexických tradic, která byla zapsána na Seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO. Potěšte své smysly hudbou mariachi a ochutnejte mexické pokrmy a nápoje. Děti se zabaví aktivitami ve tvůrčích dílničkách nebo mexickou loterií.

 

Hubertova jízda v ZOOparku Zelčín

V Zooparku v Zelčíně nedaleko Mělníka, kde si děti mohou prohlédnout hospodářská zvířata opravdu zblízka, zajezdit si na koních a nebo se vyřádit na hřišti, bude v sobotu připraven bohatý program pro celou rodinu. Čeká vás slavnostní nástup, hon na lišku, jízdy zručnosti a odpolední soud. To vše předvedeno na místních koních!

 

Ústecký a Liberecký kraj

Čerti z Rakouska postraší Jablonec

Show rakouských čertů míří do Jablonce nad Nisou a to již tento pátek! Démonické bytosti postraší každého hříšníka a nebudou chybět ani nůše na nezbedné děti. Odpolední show bude patřit hlavně dětem, u večerní show se zapotí i dospělí.

 

Na zámku straší

Páteční večer na zámku v Benešově nad Ploučnící bude patřit strašidlům. Pro děti je připravena strašidelná stezka, plno soutěží a úkolů a hlavně spousty nadpřirozených bytostí, které vás budou provázet celým večerem.

 

Strašidelná ZOO Ústí nad Labem

Přijďte strávit sobotní strašidelné odpoledne do ZOO v Ústí nad Labem. Tak jako každý rok na návštěvníky čeká celá řada soutěží, her a zábavy. Nebudou chybět kostýmy a netradiční masky, dlabání dýní nebo lampiónový průvod.

 

Kdo se bojí

Dům děti a mládeže Osek pořádá v sobotu strašidelnou stezku pro děti. Těšit se můžete na tématické soutěže, které vás provedou celým městem. Poté si návštěvníci mohou vypustit lampión přání a také se zúčastnit lampiónového průvodu.

 

Pardubický a Královehradecký kraj         

Strašidelný Leťák

Přijďte se bát do Leťáku! Pro děti bude připravena stezka odvahy a proběhne i strašidelné promítání. Můžete si posedět u ohně, opéct špekáček nebo dát si teplé nápoje...

           

Dům pod Jasanem - tkalcovské muzeum

Chcete ukázat dětem, jak to tenkrát bylo? Pojďte jim ukázat stará řemesla - keramiku, tkaní, předení nebo drátování či košíkářství. Dokonce si můžete vyrobit svůj vlastní výrobek.

            

Skalní útvar Soví hrádek

Seskupení skal těsně pod vrcholem vrchu Signál nad osadou Řeřišný u Machova láká k netradiční podzimní procházce. Pozoruhodná je na tomto místě určitá ponurost, zřejmá zejména pokud se přichází ve směru od Pánova kříže a Junácké vyhlídky. Nebojte, bát se nebudete.

          

Farma Wenet

Když už výlet na Broumovsko, pak by bylo škoda minout zvířátka na farmě Wenet. Čekají na Vás prohlídky, když je hezké počasí, můžete relaxovat venku, odkud je na zvířátka hezký pohled. Pokud budete chtít, můžete si i opéct buřty.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Strašidelný rej v Plzni

Také letos pořádá Plzeňský kraj zábavné odpoledne pro děti, tentokrát je to Strašidelný rej - sjedou se duchové, strašidla, čarodějky a další bytosti z různých končin a zpříjemní dětem první listopadovou neděli. Bude se soutěžit, tvarovat z balónků, malovat na obličej a diskotačit.

 

Halloweenská party aneb strašidelný rej v Muzeu strašidel

Přijďte v masce oslavit Halloween do Muzea strašidel. Těšit se můžete na módní přehlídku strašidel, soutěže a hry, hudbu a strašidelný rej. Kdo dokáže sestřelit čarodějnici klobouk nebo ulovit dobrůtku z jejího koštěte? Která čarodějnice nebo strašidlo tančí nejdivočeji?

 

Sněhurka na ledě v Karlových Varech

V zemi zdejší muzikál na ledě nejkrásnější - Sněhurka na ledě - vás okouzlí v Karlových Varech. Užijte si v  sobotu pohádkový příběh na ledě s kouzelnou atmosférou, živým orchestrem a hvězdným obsazením.

 

Sněhová královna

Známý pohádkový příběh Sněhová královna H.Ch.Andersena se odehraje v chebsko-karlovarské koprodukci v neděli v Západočeském divadlu v Chebu. Přijďte seznámit děti s příběhem chlapce Kaje a dívky Gerdy, která se svého kamaráda pokusí zachránit z moci Sněhové královny a střepů kouzelného zrcadla. 

 

Jižní Čechy

Strašidelná ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou

Přijďte se bááát do zoo Ohrada u Hluboké nad Vltavou 3. listopadu. V nasvícené části areálu ZOO potkáte několik čarodějnic, s některými z nic vás čeká pohádkové čtení. Přijďte ve strašidelných kostýmech a nezapomeňte si doma lampión. Celá akce bude ukončena lampiónovým průvodem, který nás vyvede mimo zoo. Na děti čekají strašidelné dílny a malování na obličej, budou si také moct vypustit svůj lampion přání.

 

Halloween v ZOO Tábor

Nejděsivější noc v roce si můžete užít také v ZOO Tábor. Během dne na vás čekají halloweenská komentovaná krmení zvířat a dlabání dýní. Po setmění se můžete těšit na speciální noční prohlídku zoo. Bát se je dovoleno!

 

Vysočina

Běh noční Třebíčí

V sobotu máte možnost poznat Třebíč jinak. Přijďte se proběhnout nádhernou noční židovskou čtvrtí a jejím okolím. Svou účastí také podpoříte nevidomého Ondru v jeho snaze probojovat se na paralympiádu v Tokiu.

 

Uspávání strašidel

Hrad Ledeč na Sázavou zve všechny malé i větší děti na podzimní putování, na kterém děti mohou navštívit strašidla, potkat rytíře a zavítat do krčmy.

 

Jihomoravský kraj

Podzimní minerál Tišnov

První listopadový víkend se můžete v Tišnově těšit na tradiční mineralogickou burzu. Přijeďte se i vy podívat na přírodou vytvořené minerály, zkameněliny a vše, co z nich lze vyrobit. Těšit se mohou i na zkameněliny, mořské korály, mušle a škeble různých živočichů a dalších přírodnin. Pro děti je také připraven doplňující, zábavně vzdělávací program.

 

Pohyblivý svět Brno

Jedna z největších událostí spojených s Legem v ČR se o víkendu uskuteční v Brně, v budově Cyrilometodějského gymnázia. Čeká vás zábava pro malé i velké, pro děti i rodiče, zkrátka pro všechny. Můžete se těšit na spoustu zábavy s Lego kostkami v herním koutku, na vystavené modely všech možných tvarů i velikostí.

 

Zlínský kraj

Stezka odvahy Halloweeneským lesem 

V sobotu se ve Zlíně na Jižních Svazích koná již desátý ročník oblíbené stezky odvahy halloweenským lesem. Setkáte se s nemrtvými, projdete si pekelným bludištěm a novinkou bude stínové divadlo. Těšit se můžete i na opékání špekáčků, dílničky a malování na obličej.

 

Dušičkový pochod Napoleonských vojsk

Bystřice pod Hostýnem vás v sobotu zve na dušičkový pochod Napoleonských vojsk. V obci Lipová proběhne ukázka vojenského života, bitevní ukázka a ukázka uniforem. V 15 hodin pak vojska přejdou na náměstí v Bystřici pod Hostýnem.

 

Moravskoslezský kraj

Čokoládový festival

Zveme vás na Čokoládový festival, který se koná po celý víkend na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Akce je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Těšit se můžete na bohatý program po celý den, výstavu historie čokolády, vaření s čokoládou a stánkový  prodej.

 

Čiperkové v Ostravě

Přijeďte do Domu kultury města Ostravy na velice oblíbené Čiperky. Čiperkové zpívají písničky, které baví děti, rodiče, babičky i dědy. Zpívají dětské písničky  jak z vlastní tvorby, tak převzaté skladby. Na svých vystoupeních po celé republice učí malé diváky říkánky a také je učí tancovat.

 

 

 

Olomoucký kraj

Olomoucká výstava ježků bělobřichých

První olomoucká výstava ježků bělobřichých je tady. Již tuto sobotu spousta vystavovatelů ze všech koutů republiky představí své ježaté domácí mazlíčky, africké bělobřiché ježky. Ti se od v Česku známých západních ježků liší hlavně tím, že jsou menší, mají bílé břicho a bodliny zbarvené do černa, tmavě hněda, ale i do úplně bílé či velmi světle meruňkové barvy.

 

Cirkus Jo-Joo

Cirkus bude! Od čtvrtku do neděle se v Olomouci můžete přijít pobavit do cirkusu JO-JOO, který Vám představí svůj program s názvem Stroj času. Těšit se můžete na výpravnou show plnou artistů, akrobatů, komiků, výcviku zvířat a spoustu dalšího.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi nejen o víkendu najdete na www.kamsdetmi.com

 

 


31. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře