Kam s dětmi o dušičkovém víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi o dušičkovém víkendu

Trošku už nám přituhuje, ale nenechte se tím vyvést z míry. Zajímavých akcí, kam se s dětmi vydat je stále dost, stačí si jen umět vybrat. Čekají na vás divadýlka, lampionové průvody, dětské festivaly nebo výstavy.

 

Praha

Svatohubertské troubení v Malé Chuchli

Poslední podzimní tanec listí loučícího se se stromy v Chuchelském háji dokreslí zvuky lesnic a borlic. Přijďte si poslechnout působivé znělky, signály a skladby, které jsou nedílnou součástí českého lesnictví a myslivosti. Udělejte si výlet do přírody a užijte si příjemné chvilky ve společnosti zvířat a zábavy. Užijte si dvouhodinový koncert prolnutý tradicemi uprostřed zádumčivého podzimního lesa.

 

Chaloupka na vršku 

Pohádková výstava zavede děti i dospělé do světa oblíbeného večerníčku. Hrdinové z tohoto seriálu jsou součástí o dost větší rodiny pohádkových postav, které výtvarnice, scenáristka a režisérka Šárka Váchová vytvořila pro loutková divadla, televizi i animovaný film. V interaktivní části výstavy si děti budou moci vyzkoušet, jak se kdysi vařilo na starých kamnech či jak by jim slušelo oblečení nebo dřevěné nazouváky, které nosívaly děti na venkově na konci 19. století a rovněž loutkoví herci v oblíbeném večerníčku. Těšit se můžete také na promítání pohádek i tvořivou dílnu, kde si lze vyrobit vlastní plošnou pohyblivou loutku.

 

Středočeský kraj 

Výstava železničních modelů a kolejišť

Velká výstava železničních modelů a provozních kolejišť čeká všechny příznivce modelových vláčků a mašinek na výstavě Spolku železničních modelářů Pečky. Modeláři vám představí přes 50 provozních kolejišť všech modelových měřítek od nejmenšího po zahradní velikost. Na ploše 1500 m2 na Vás bude čekat několik desítek provozních modelů kolejišť a mnoho vitrín s dalšími modely a železniční tématikou. Mnoho modelů je vyráběných ručně. Aby dojem z kolejišť byl co nejvíce věrný s okolním životem, jsou na kolejištích desítky figurek lidí a zvířat a dalších detailů.

 

Světýlkový průvod v Kounicích

Přijďte v tajemný dušičkový podvečer zapálit svíčku za své blízké. Společně utvoříme již tradiční světýlkový průvod a projdeme lesem až ke kapličce. S sebou lampion, či jiné světýlko, oblečení do přírody a hlavně odvahu!

 

Ústecký kraj 

Město na dvou pahorcích

Výstava Město na dvou pahorcích. 800 let od počátku města Litoměřic nás zavede do hlubin historie, kdy před více než tisíci lety vznikl nad řekou Labe kastelánský hrad patřící mezi nejvýznamnější přemyslovská sídla v zemi. Aby byla výstava zajímavá i pro děti, je v ní začleněn dětský koutek, který dětem historii přiblíží prostřednictvím krátkých textů s obrázky a herních aktivit. Při nich si budou moci postavit hrad, otisknout starou městskou pečeť, zahrát pexeso s náměty ze života středověkého člověka, odhalit tajemství tzv. Levínského kocoura i vzácné dlaždice, kterou objevili archeologové, nebo si třeba jen vybarvovat obrázek středověkého města.

 

Minidiskotéka s Míšou Růžičkovou 

Oblíbená Míša Růžičková tentokrát zavítá do Bíliny, aby potěšila děti svými písničkami s veselými texty a chytlavými melodiemi, které vaše děti jistě nenechají v klidu a brzy se celý sál promění v jednu velkou minidiskotéku. A pozor! Vzhledem k uplynulému Halloweenu, pro Vás Míša bude mít připravených několik strašidelných překvapení!

 

Liberecký kraj 

Pohádka o Raškovi

Bez velikých zázraků dosáhl až do mraků... Zážitkové představení na motivy slavné Pohádky o Raškovi z pera Oty Pavla. Představení se odehrává v neobvyklém prostoru malé nezastřešené arény. Diváci si uvnitř mohou připadat, jako kdyby se právě ocitli na tribunách okolo doskočiště pod skokanským můstkem, kdesi vysoko v horách. Právě hory a skokanské můstky totiž vytvářejí hlavní kulisy zasněžené pohádky o malém klukovi, který chtěl vylézt na vysoký kopec a potom ještě výš a ještě dál… Hraje se ve Studiu NDL s omezeným počtem míst!

 

Lampionový průvod v Turnově

Zveme malé i velké na tradiční podzimní akci. Průvod se sejde opět v letním kině pod plátnem a zakončen bude na stejném místě. Vezměte celou rodinu a lampion kupovaný nebo klidně doma vyrobený a pomozte nám vytvořit dlouhý průvod světel!

 

Královehradecký kraj

Dětský filmový festival Malé oči

První listopadový víkend zavítá do kina opět nálož filmů, workshopů a jiných legrací pro malé oči a velké dobrodruhy.

 

Loutkové divadlo O Luciáškovi

Pro malé i velké návštěvníky našeho centra jsme si připravili jsme pravidelný program v podobě loutkového divadla. Na klasickou loutkovou pohádku O Luciáškovi v podání Loutkového divadla Kozlík se můžete těšit již 2. listopadu.

 

Pardubický kraj

Strašidla a loupežníci

Zbrusu nová autorská pohádka plná vtipů, nepovedených kouzel a písniček napsaná přímo na tělo začínajících herců. Na Hradě Nehradě je všechno nějak zamotané. Žijí tu strašidla, ale ta vůbec nestraší. Spíš se jen tak válí a hádají se, co bude k večeři. Pod hradem v lese pak žije zase tlupa loupežníků, která ovšem nikdy nikoho neoloupí. Jediný, kdo tu má zjevně rozum, je Anička, loupežnická dcerka. Do toho všeho sem přichází Hejkal, kterého nikde nechtějí. A pak se banda loupežníků rozhodne přepadnout hrad a najít záhadný poklad ze staré věštby...

 

Superhrdinové aneb Legendy a pověsti v Pardubicích

Představte si, že superhrdinové se občas sejdou v Pardubicích na čaji a povídají si legendy o svých předchůdcích. Třeba Aquaman má nejraději příběh o Jonášovi. V Pardubicích na pověsti a legendy narazíte na každém kroku. Na procházku historickým centrem děti a rodiče doprovodí dávní i současní, skuteční i smyšlení hrdinové. Budou vám vyprávět příběhy, které se staly, a ty, o kterých to s jistotou říci nemůžeme.

 

Karlovarský kraj

Svatohubertské odpoledne na hradě Seeberg

V sobotu se koná Svatohubertské odpoledne na hradě Seeberg a to v rámci výstavy "Umění lovu: od obživy ke kratochvíli".  Přijďte seznámit děti s uměním a významem lovu. Čekají Vás komentované prohlídky s ukázkou historických loveckých zbraní, lovecká kynologie, sokolníci, dětské dílny, dětská střelnice a samozřejmě občerstvení.

 

Cestovatelský festival Caminos

Chcete procestovat celý svět během tří dnů? Pak se určitě vydejte do Karlových Varů na Cestovatelský festival Caminos, který nabízí širokou přehlídku vyprávění a promítání o exotických i blízkých zemích všech kontinentů. Caminos chce návštěvníky zaujmout výpravami do různých koutů světa a vytrhnout je tak alespoň na jeden podzimní víkend z jejich běžných životních rytmů. Zavede vás na místa silného slunce, ale i ostrého chladu, na místa opuštěná i zabydlená, na místa již objevená, ale i ta pro mnohé ukrytá.

 

Plzeňský kraj

Mušketýři v Plzni

Pojďte se s námi vrátit zpět v čase - do doby 17. století Vás přenesou mušketýři, šermíři, dělostřelci i plzeňští měšťané. Generál protestantských vojsk hrabě Petr Ernst von Mansfeld bude opět dobývat město Plzeň stejně, jako v roce 1618. Toto se stane v Proluce v Křižíkových sadech - první dobývání propukne o druhé hodině po poledni a druhé pak o páté hodině podvečerní. Mezi bitvami zahraje své písně potulný minnesänger Petr z Wolfenberka (Petr Merxbauer ze Strašlivé Podívané).

 

Odpoledne s Městskou policií

Během odpoledního programu vás městská policie seznámí s prací psovodů, podíváte se na odchytové vozidlo na zvířata a vyzkoušíte si třeba i jízdu na segway. Nebudou chybět ani soutěže pro děti a prezentace Městské policie.

 

Jižní Čechy

Divadlo U dvou kašparů v Třeboni

Divadelní festival Pohádková Třeboň se pomalu chýlí ke svému konci, tak si pojďte s dětmi užít jedno z posledních loutkových představení. Dva kašpaři Bobo a Jojo mají mezi sebou pořád nějaké "třenice". Ale protože jsou dobří přátelé, vždycky se usmíří. Loutkovo-klaunské představení pro malé, větší i největší diváky. Každý si najde to své, ale především tu není nouze o legraci. 

 

Safari s nadpřirozenými bytostmi 

Safari Park ožije nadpřirozenými bytostmi. Po dvě odpoledne - v sobotu i v neděli – si můžete užít safari park plný strašidel. Čeká Vás také bohatý doprovodný program, jako je například tvořivá dílna pro děti, výroba strašáků a dýni a strašidelné malování na obličej. Pomůcky na tvoření je možné koupit na místě. Vyzkoušet a užít si samozřejmě můžete i Off road jízdy po Safari.

 

Vysočina

Festival Malý svět

V sobotu se v Novém Městě na Moravě koná festival pro celou rodinu, Festival Malý svět. Těšit se můžete na tržiště s výtvarnými dílnami, spoustu tvoření, hraní, úžasné divadlo fyziky, laserové bludiště, loutkové představení a spoustu dalšího.

 

Legiovlak Pelhřimov

Nádraží v Pelhřimově je další zastávkou legionářského vlaku. Od úterý do neděle si s dětmi můžete prohlédnout Legiovlak složený ze 14 zrekonstruovaných vagonů, kterými se desetitisíce legionářů přepravily po Transsibiřské magistrále. Ve všech vozech si můžete prohédnout rekonstrukce vybavení, dobové stejnokroje, ale i originální exponáty.

 

Jihomoravský kraj

Dětský filmový festival Malé oči

V sobotu do brněnského kina Scala opět zavítá festival MALÉ OČI. Vydejte se s dětmi na pořádný, i když jednodenní filmový výlet. Děti se mohou kromě filmů těšit i na animační a zvukovou dílnu, prohlídku kina s pásmem animovaných pohádek a spoustu dalšího.

 

Minerál Tišnov

O víkendu se v Tišnově koná tradiční mineralogická burza. Čeká vás nezapomenutelný zážitek z neuvěřitelné záplavy minerálů, kamenů a ojedinělých výrobků. Ve spolupráci s Ústavem geologických věd je pro děti připraven zábavně vzdělávací program. Děti se mohou zábavnou formou dozvědět, jaké horniny a minerály se používají v běžném životě či jak vypadají zkameněliny. Jistě je zaujmou i mořské korály, mušle a škeble různých živočichů a dalších přírodnin.

 

Zlínský kraj

Společenský život hmyzu

Muzeum Kroměřížska zve malé i velké návštěvníky nahlédnout do úžasného světa miniaturních, avšak o to zajímavějších tvorů. Prostřednictvím exponátů, modelů termitiště a mraveniště výstava přibližuje témata týkající se sociálního života hmyzu. Součástí výstavy jsou rovněž doprovodné activity pro děti všech věkových skupin. Třešničkou na dortu jsou insektária s živým hmyzem.

 

Výstava Czech Made western

Vydejte se do Zlína na výstavu věnovanou fenoménu Divokého západu. Dozvíte se něco o jezdeckém sportu a rodeu, chovu koní. Výstava je pro celou rodinu! Na děti čeká spoustu zábavných zastavení, herna, čítárna a mnohem víc.

 

Moravskoslezský kraj 

Fantastická čokoládová ZOO v Ostravě

Od pátku do neděle zveme milovníky sladkostí a hlavně čokolády do Ostravy na Čokoládový festival. Součástí akce je letos poprvé také velká atrakce – jedinečná výstava Fantastická čokoládová zoo. Dvacet soch zvířat vytvořených z čokolády nalezne místo v malé džungli. U každého zvířete bude umístěn informační panel a chybět nebudou ani zvukové efekty, takže se budete cítit jako v opravdové zoologické zahradě.  Na festivalu můžete spoustu dobrot ochutnat nebo se přiučit vaření s čokoládou.

 

Giganti doby ledové

Již v pátek se můžete přijít do ostravského Trojhalí podívat na to, jak skutečně vypadal Yetti nebo mamut. Výstava Giganti doby ledové přiblíží návštěvníkům minulost starou 10 000 let. V plné kráse a životní velikosti bude představeno 18 vyhynulých tvorů ze všech koutů světa a nově i 5 koster, které byly vytvořeny v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky. Výstava dává jedinečnou možnost zhlédnout zvířata zblízka, uvědomit si jejich ohromující velikost a seznámit se s jejich opravdovou podobou a způsobem života. 

 

Olomoucký kraj 

Mezinárodní výstava LEGO modelů Svět kostek Olomouc

LEGO nadšenci, zbystřete! Členové komunity Kostky.org připravili v Olomouci na tento víkend již pátou LEGO výstavu Svět kostek. Těšit se můžete na stovky modelů z miliónů kostek, které přiveze přes 50 českých a 20 zahraničních vystavovatelů z Rakouska, Polska, Maďarska a Francie. Obdivovat můžete LEGO modely malé i velké, statické, pohyblivé nebo svítící. Některé vlaky a auta budete mít možnost sami ovládat. I letos na návštěvníky čekají herní koutky s více jak sto tisíci kostkami na volné stavění. Během výstavy bude probíhat soutěž o nejlepší model. Pokud se svým hlasem zapojíte, můžete vyhrát krásné stavebnice. 

 

Kreativní dílničky pro děti

Každý měsíc jsou ve Zlaté Bráně v Prostějově pro děti připraveny kreativní dílničky, během kterých malí výtvarníci mohou rozvíjet své malířské umění. Tuto sobotu zní podtitul dílniček „Malujeme prstíky“. Děti si vytvořený výrobek mohou na památku odnést domů.

 

Mnoho jiných zajímavých tipů kam s dětmi hledejte na našem webu www.kamsdetmi.com

30. 10. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře