Kam na výlet v nejteplejších dnech? Do Roudnice nad Labem! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam na výlet v nejteplejších dnech? Do Roudnice nad Labem!

Do Roudnice nad Labem nás nezavála náhoda, ale přátelé, kteří bydlí nedaleko. Vydali jsme se za nimi na setkání jednu krásnou sobotu.

Roudnice nad Labem leží celkem nedaleko Prahy a musím říct, že i já jsem jí dlouho opomíjela. Nebylo proč tam jezdit. Jak já byla bláhová! Už po příjezdu na parkoviště nedaleko centra jsem věděla, že to byla chyba. Taková krása! Hned jak jsem se vysoukala z auta, uviděla jsem krásné věže kostela Narození Panny Marie.

Naši známí na místě ještě nebyli, a tak jsme se vydali k Labi na promenádu. Pepík byl nadšený, když viděl, že všude kolem promenády jezdí spousta vlaků, on je prostě miluje. Jen co jsme prošli pod mostem, abychom se přiblížili k Labi, uviděli jsme krásnou cyklostezku určenou i k procházkám. Vše bylo dokonale čisté, od Labe, přes molo až po chodníky. Kousek od nás dokonce kotvil obří parník!

Sedli jsme si na kraj promenády, rozbalili svačinu a kochali se místní přírodní scenérií. Jen co přijeli naši známí s malým miminkem, vydali jsme se na procházku do centra Roudnice. Od jedné naší příbuzné jsme věděli, že se v centru nachází cukrárna Dortletka, která je známá pro svůj vynikající kávový zákusek se stejně okouzlujícím jménem. Zastávka byla jasná, sladká a dlouhá. Zpucovali jsme několik dortíků, zmrzlin a vše jsme zapili vynikající domácí limonádou. Pepík se v mezičase vyřádil na hřišti, které má cukrárna ukryté na dvorku.

Naši známí se od nás odpojili, na miminko bylo velké horko a tak se vydali domů. My jsme pokračovali na nádvoří Lobkowiczkého zámku a do zámeckého parku. Poté, co jsme si v rychlosti prohlédli areál, nás čekala další dominanta Roudnice – věž Hláska. Na tu jsme se těšili nejvíce. Lístky na věž si musíte zakoupit v informačním centru na náměstí, odkud vede krásná stezka podél staré Roudnice přímo k věži. Z té je naprosto dokonalý pohled na město a na celé Podřipsko.

Bylo vedro a přece jen, město je město. Kolem druhé hodiny jsme návstěvu města vzdali i my a přemýšleli jsme, kam se jet zchladit. Okolí pro nás bylo naprosto neznámé a jen náhodou jsme narazili na lidi, kteří nás poslali na jedno z nejhezčích přírodních koupališť, které jsem kdy navštívila – Přírodní koupaliště Roudnice nad Labem.

Při příjezdu k této obří pískovně jsem nevěřila, že se dá někde v přírodě koupat s takovým krásným výhledem, zadarmo a skoro o samotě. Parkoviště bylo sice plné, ale „jezer“ je tam vedle sebe několik. Stín poskytovaly vzrostlé stromy, písek na hraní byl všude okolo a voda byla neuvěřitelně čistá. Dokonalost! Okamžitě jsme vběhli do vody a nevylezli jsme z ní několik hodin :)

Prostě a jednoduše, výlet byl dokonalý a v horkých dnech naprosto perfektní – procházka, piknik, zmrzlina, Dortletka, koupání v čisté neošetřené vodě. Co chtít víc?

 

Pro Kamsdětmi.com Milada Kubátová

2. 8. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře