Kam bez dětí - na Praděd | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam bez dětí - na Praděd

Je tady další díl našeho seriálu Kam bez dětí aneb i rodiče potřebují chvilku pro sebe. Tentokrát si vyrazíme na Praděd. Česko je totiž země romantických příběhů.

Je před námi rozhodování. Na víkend jsme s manželem sami. Neuvěřitelné se stalo skutkem a syna si k sobě vzala babička. No, ale co budeme dělat? Vidina protančených tenisek, příchodu domů až k ránu a prospaného dalšího dne, se nám líbila. Návrat do bezdětných večerů a nocí? Jenže, nebyl by ten víkend trochu promarněný? Po dlouhém rozhodování, no dobře, zas tak dlouhé vlastně nebylo, jsme zvolili variantu „dospěláckého“ využití volného času. Romantický výlet zvítězil nad pohodlností a akcí typu „kavárenský povaleč“. Rozhodli jsme se, že se další den vydáme na Praděd. A dobře jsme udělali. Moc rádi vzpomínáme na samotný výlet i na moje „cestovní zavazadlo’’- kabelku!

Ráno jsme vyrazili autem do Karlovy Studánky, kde naše túra začala. Zaparkovali jsme na velkém parkovišti a rovnou si prošli město. Pokud vyrazíte na Praděd, určitě si najděte čas na procházku, dýchne tady na vás neuvěřitelně romantické prostředí i historie. A ve zdejším lázeňském pavilonu si můžete třeba natočit jeden z místních minerálních pramenů.

Na Praděd se můžete dostat pěšky po různě obtížných trasách nebo se svézt autobusem. My jsme si vybrali základní pěší trasu. Romantickou cestou, lemovanou malými vodopády proti proudu řeky Bílá Opava. V této části vás čeká strmější stoupání, ale díky krásné krajině kolem si větší zátěže téměř nevšimnete. Dostali jsme se tedy na náš první záchytný bod - na Ovčárnu. Od ní vede k rozhledně a vysílači asfaltová silnice. Po celou cestu na vrchol kroužíte kolem vysílače a téměř stále ho máte na očích. To je možná důvod, proč mi cesta přišla tak dlouhá. Cíl je v dohlednu, ale mně připadalo, že hrajeme hru „chodí Pešek okolo’’. Nicméně silnice nebyla nekonečná, jak se prve zdálo, a my se konečně dostali k cíli! Při tom nádherném výhledu byla ta dlouhá cesta zapomenuta. Opravdu to stálo za to.

V cíli se můžete samozřejmě občerstvit nebo si odpočinout. Co nesmíte určitě vynechat, je výstup na vyhlídku televizního vysílače

Zpět do Karlovy Studánky jsme chtěli jet alespoň část autobusem. Nestihli jsme ale poslední jízdu a tak jsme se vydali pěšky, ruku v ruce, po asfaltové silnici, která nás už za setmění zavedla k parkovišti. Pokud se vám nechce šlapat pěšky ani jet autobusem, můžete si půjčit koloběžku. Zpáteční cesta tak bude rychlejší a určitě zajímavější.  

Až se budete vy rozhodovat, jak naložíte s volným časem jen ve dvou, udělejte si výlet. Alespoň jednou za čas.

Další tipy na romantické výlety (nejen) ve dvou hledejte na portále Česko – země příběhů.

 

Za redakci Kam s dětmi maminka Vendula Kovářová

 


20. 10. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře