Kam bez dětí? Do královského města Kadaň! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam bez dětí? Do královského města Kadaň!

Oblíbený seriál Kam bez dětí aneb i rodiče potřebují chvilku pro sebe je zpět! Přijměte pozvání na dvanáct putování, na které jsme tentokrát děti nevzali.

Jak se blížila doba letních prázdnin, lépe řečeno odjezd našich potomků na dvoutýdenní tábor, začala jsem se intenzivněji přemýšlet, kde si ty dva víkendy bez dětí co nejlíp užijeme. Protože rádi poznáváme nová místa, rozhodli jsme se navštívit královské město Kadaň, o kterém jsem slyšela nadšeně vyprávět své přátele.

Vzhledem k té skvělé možnosti strávit zde i noc, jsem s nadšením vybrala ubytování v hotelu Split přímo u řeky Ohře, abychom mohli romantický večer strávit příjemným posezením na terase a ráno nazout běžecké boty a po nově vybudované nábřežní promenádě se vydat až do centra tohoto starobylého městečka, aniž bychom se museli vyhýbat autům na silnici.

Vyráželi jsme z Prahy a musím se přiznat, že cesta autobusem ústeckým krajem ve mně zanechávala jisté pochybnosti o výběru lokality a při pohledu na všechny ty monumentální uhelné elektrárny jsem už dost netrpělivě vyhlížela alespoň náznaky tolik očekávaného Kadaňského hradu a jeho nejdelšího městského opevnění v Čechách. Po příjezdu se naštěstí moje obavy rozplynuly a po vstupu na nádherné náměstí plné úžasných zrekonstruovaných unikátních staveb jsem si byla jistá, že Kadaň získala svůj titul Historické město roku právem a my si tenhle výlet skvěle užijeme.

Obejít starobylé náměstí a dát si výbornou kávu v jedné z útulných místních kaváren už takřka vnímám jako svou cestovatelskou povinnost, ale to co nás nadchlo, byla 55metrů dlouhá Katova ulička, která svými 66 centimetry na šířku originálně spojuje centrum města s katovnou, jež je součástí celého hradebního komplexu. Hrad samotný byl postaven na okraji skalnatého srázu přímo nad řekou Ohří a kolem něj vede moc hezká procházková trasa po městském hradebním okruhu, odkud jsme sešli dolů k řece na nábřeží, jehož dominantu tvoří unikátní replika Staroměstského orloje. Po výborném obědě v nenápadné hospůdce se zahrádkou jsme pokračovali podél vody až do Františkánského kláštera, který nabízí hned tři prohlídkové okruhy. Původně jsme chtěli navštívit i jeho muzejní expozici, ale nechali jsme se zmámit slavnostmi piva, které probíhaly v nádherném prostranství Klášterního vinohradu. Posilněni několika druhy po domácku vařených piv malých soukromých pivovarů jsme si užívali pohled do nádherně upravených francouzských zahrad a vinic a nechali se unášet příjemnou atmosférou tohoto historického místa. V tu chvíli jsem si znovu uvědomila, že Česko je země romantických příběhů, které je zkrátka potřeba někdy vychutnat i bez přítomnosti našich capartů, jen ve dvou.

 

Další inspiraci můžete také čerpat na webovém portále Kudyznudy.cz.  

 

Radka Slavíčková

 

24. 9. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře