Jak jsem ušetřila čas pro rodinu s Kolonial.cz | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jak jsem ušetřila čas pro rodinu s Kolonial.cz

V poslední době na mě ze všech stran útočí kampaň potravinového e-shopu Kolonial.cz s heslem „Račte vyzkoušeti pohodlný nákup online a ušetřete čas pro rodinu“. Z plakátu se na mě směje fešák v zástěře, kterému se dle prvorepublikové tradice říká příručí. Po bližším zkoumání zjišťuji, že tenhle fešák mi můj nákup přiveze zdarma a nyní dostanu dokonce dvacetiprocentní slevu. No a vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce a budu potřebovat několik kil mouky, cukru, spoustu vajec a dalších potravin, se kterými se mi nechce tahat, rozhodla jsem se tedy nákup na Kolonial.cz vyzkoušet a toho fešáka si „objednat“ :-).

Samozřejmě nebylo cílem nákupu seznámit se s příručím (i když je mi jasné, že vás zajímá, zda opravdu přijel ten „Kluk z plakátu“…), ale chtěla jsem překonat svůj možná trochu konzervativní postoj k nakupování potravin přes internet a vyvrátit nebo možná potvrdit některé mýty, které jsou s ním spojené. No a v neposlední řadě jsem samozřejmě chtěla získat onen čas pro rodinu, který je v rámci kampaně slibován.

Nákupu na Kolonial.cz jsem věnovala slabou čtvrthodinku. Nabídka je logicky řazena, vyhledávání intuitivní. Myslím, že příště mi bude nákup trvat ještě o něco méně. V nabídce je kromě potravin i sekce Děti, Drogerie a Mazlíčci. Zaujala mě i záložka Farmářské potraviny, a tematické sekce Vánoční pečení či Mikulášské dobroty. Jediné, co jsem nenašla a s čím si neporadil ani vyhledávací systém, byly noky, u nás velmi oblíbené jídlo. Při zadání českého výrazu mi bylo nabídnuto jakési víno Terre del Noce, u gnocchi jsem zas skončila u jakési kočičí pochoutky J. Ale nevadí, řekla jsem si, jeden nezdar mě nezlomí.

Určitě se nyní ptáte, jak je to na Kolonial.cz s cenami. Opominu-li fakt, že do Vánoc nakupujete s příjemnou 20% slevou, ceny jsou, řekla bych, standardní. Upozorňuji, že nejsem ten typ, co chodí nakupovat potraviny se slevovým letáčkem v ruce, a neřeknu vám z hlavy, kolik stojí aktuálně kilo citrónů nebo velká Šumava. Při nákupu jsem se ale letmo podívala na cenovou hladinu konkurenčního e-shopu a nenašla výrazné rozdíly.  Jasně, že můžete mít v krámě za rohem zrovna levnější brambory a v jiném krámě za druhým rohem zase banány ve slevě, ale online nákup má právě tu výhodu, že za žádné rohy běhat nemusíte a můžete jít místo toho s dětmi na hřiště nebo na některou z akcí, kterou najdete na našem portále. Takže ano, možná byste jinde ušetřili pár korun, ale není ten ušetřený čas cennější?

Co se týče termínu doručení, vybrala jsem si sobotu (tedy druhý den po objednání)  10-12 hod. Jako maminka bych ocenila, kdyby mohl nákup dorazit již mezi 8-10 hod., tak abych z dovezených potravin stihla udělat sobotní oběd. V současné době je doprava zdarma, což rozhodně potěší, minimální nákup 500Kč není u rodiny žádná překážka. Do potvrzovací smsky mi přišel čas doručení 10:52-11:12 a přesně v 11:00 byl fešák u dveří. No…bohužel to nebyl ten Kluk u plakátu, snad příště. Pan příručí mi ochotně donesl nákup do druhého patra, omluvil se za jednu chybějící položku a byl stylový. Stejně jako jsou webové stránky Kolonial.cz a celá kampaň. Jako plus beru i to, že nákup byl ve velkých papírových taškách.   

Další velké téma, které vás jistě napadá, je kvalita ovoce a zeleniny. Tady jsem byla tedy opravdu zvědavá, co dorazí. Kolonial.cz se totiž pyšní tím, že ovoce a zeleninu (stejně jako jiné čerstvé potraviny) neskladuje, ale nakupuje u dodavatelů až na základě online objednávky. Ovoce a zelenina by tedy měla být mnohem čerstvější.  A jak to bylo v praxi? Kořenová zelenina naprosto bez problémů, každý druh důkladně zabalen do (prodyšných – viděla jsem to poprvé v životě, ale opravdu je to tak) sáčků. Brambory přišly velmi malinké, omylem jsem si objednala grenaille, ale vypadají kvalitně. Citróny a jablka v pořádku, jen mandarinky bych si možná některé vybrala jiné. Suma sumárum – dávám chvalitebně, ale panuje spokojenost.  

Za sebe dávám tedy Kolonial.cz palec nahoru. Kolonial.cz možná nedisponuje tak velkým sortimentem jako konkurence, ale mně se moc líbí styl, na který sází, líbí se mi vstřícnost i příjemná komunikace. Tady se zákazník necítí jako jeden z davu, tady se cítí výjimečně. Pro maminky z Prahy, velké části středních Čech a Plzeňska, kam Kolonial.cz nákupy dováží, to může být prima služba, která ušetří hodně času.

A není nic lepšího než ten ušetřený čas věnovat těm, kdo si to nejvíce zaslouží…

 

Vendula Dittrichová

 

Co vy a potravinové e-shopy? Zkusili jste, používáte? Jaké máte zkušenosti? A chtěli byste vyzkoušet služby Kolonial.cz? Již zítra startuje soutěž o vouchery na testování v rámci našeho projektu Testováno maminkami, tak se určitě přihlaste.

30. 11. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře