Jak přírodně na léčbu opruzenin u dětí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jak přírodně na léčbu opruzenin u dětí

Také Vás trápí pohled na malé děti, které pláčou a mají puchýře takové, že vypadají skoro jako popáleniny? I já jsem nějaký čas na svou dceru takto beznadějně koukala, chodila k doktorům a radila se, jen abych jí pomohla a ona mohla spát a neplakala. Jenže, ani rady a mastičky od doktorů (Sudocrem, Calcium Panthetonicum aj.) nezabíraly, přibývaly probdělé noci, proplakané dny a nervozita na obou stranách.

Protože jsem ovšem založením spíše alternativní člověk, začala jsem pátrat, které bylinky by mohly pomoci. Potřebovala jsem něco, co by pokožku hydratovalo a pak něco, co by hydrataci v pokožce udrželo i přesto, že se dítě do plen vyčůrá či vykaká.

První a jasnou volbou pro mne byl měsíček lékařský. Vynikající vlastnosti měsíčku lékařského jsou známy již od pradávna. Je významný především svými regeneračními účinky. A to bylo přesně to, co jsem potřebovala. Citlivou, popraskanou a jinak problematickou pokožku pomáhá zklidňovat, udržuje ji ve zdravé kondici a blahodárně působí proti jejímu podráždění. Vhodný je na kůži po zhojených jizvách, popáleninách, pomáhá při otocích po námaze, v oblasti křečových žil a bércových vředů, omrzlin, hemeroidů. Zakoupila jsem tedy v obchodě měsíčkový olej.

 

 Levandulová voda má protizánětlivé účinky a může se topicky použít na zklidnění kožních zánětů. Upokojuje podrážděnou pokožku a zmírňuje její zarudnutí. Její antiseptické a protizánětlivé vlastnosti pomáhají při prevenci a léčbě akné. Samozřejmě, levandule má daleko větší rozsah léčebných účinků, ale pro mou potřebu mi stačilo toto.

Konečně jsem měla obojí. Jak vodu, která velmi postiženou pokožku dítěte zvlhčila a zároveň ochladila a uklidnila, tak také měsíčkový olej, který dokázal hydrataci v pokožce zadržet.

Samozřejmě jsem se snažila pokožku větrat, co nejvíce to šlo. Nicméně dítě bylo ještě malé, takže to šlo jen po chvilkách, kdy vykonalo svou potřebu a nějaký čas nemuselo mít plíny.

Světe, div se. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Po méně, než čtrnácti dnech bylo po všem a dítě mělo opět nádhernou pokožku. Ovšem, vyžaduje to opravdu pravidelnost, protože dětská moč je docela agresivní. Nicméně, za klidný spánek, úsměv dítěte (místo proplakaných dnů) a krásnou zdravou pokožku, to určitě stojí :-)

S pozdravem a případným přáním úspěsné léčby,

Monika

1. 11. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře