Spejbl oslavil 100. narozeniny aneb novinky z divadla | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Spejbl oslavil 100. narozeniny aneb novinky z divadla

Divadlo Spejbla a Hurvínka stihlo ještě před uzavřením premiéru nové hry HOTEL SPEJBL. Ve spolupráci se Supraphonem se uskutečnil online křest nové vinylové desky LP Ať žije Spejbl! S Hurvínkem a Spejblem se mohou diváci potkat jak na webových stránkách divadla, tak již brzy také online.

 

ZAŽEŇ NUDU S HURVÍNKEM, LOUTKY TOTIŽ NESTŮŇOU

Na webových stránkách Divadla S+H v rubrice „Bavte se s námi“ najdou děti, které nyní tráví doma většinu svého času, účinnou zbraň v boji proti nudě ve formě zábavy i poučení. Mohou se zde dozvědět něco o divadle, vyrazit s Hurvínkem do přírody, něco si namalovat nebo omalovat, zkrátka se jim nabízí plná stránka videí, obrázků a textů. Stránka tak nabízí kontakt mezi dětmi a divadlem i v době, kdy divadlo nemůže hrát. Navíc tam také najdou záznam z představení „Hurvínek v Hajanech“. Stejně jako při jarní pauze tam postupně budou přibývat pracovní záznamy některých představení Divadla S+H.

Sledovat záznam mohou rodiče s dětmi na: https://www.spejbl-hurvinek.

                                       

PAN SPEJBL O SVÉ „DÁRKY“ KE 100. NAROZENINÁM NEPŘIŠEL

PREMIÉRA NOVÉ HRY HOTEL SPEJBL

Na počátku října divadlo uvedlo premiéru hry pro dospělé „HOTEL SPEJBL“, kterou dostal pan Spejbl ke svým 100. narozeninám. Alespoň touto formou jsme mohli oslavit významné jubileum pana Spejbla a spolu s ním seznámit diváky s podivnými „nocležníky“ tohoto hotelu. S+H nás provedli spletitými zákoutími lidské duše a v duchu „omnia vincit amor“ přinesli i potřebnou naději. Na představení spolupracují light-designéři i umělci věnující se sound-animaci. Hra vychází z původního projektu Robina Krále a Jana Lstibůrka Blázinec, na němž se hudebně podílely osobnosti, jakými jsou Jiří Suchý, Marek Eben, Tomáš Hanák, Ewa Farna, Iva Pazderková ad. Kdo nestihl první představení, nemusí zoufat, hru HOTEL SPEJBL uvede divadlo znovu po svém otevření.

 

LP „AŤ ŽIJE SPEJBL!“ POKŘTIL HEREC IGOR OROZOVIČ

Unikátní LP deska Ať žije Spejbl právě vyšla po dlouhých devětadvaceti letech u Supraphonu u příležitosti 100. výročí pana Spejbla. Kompilace Ať žije Spejbl obsahuje nejzajímavější archivní nahrávky, které jsou doplněné úplnými novinkami a jedním vzácným objevem. Všichni tři historičtí interpreti slavného „taťuldy“, tedy Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek, jsou tu debutově doplněni tím nejaktuálnějším představitelem obou postav Ondřejem Lážnovským. Báječný Kirschnerův monolog O lásce z roku 1980 vychází poprvé v češtině. Protože se bohužel ze známých důvodů nemohl konat běžný křest, rozhodli se protagonisté pro křest speciální. Před kamery pozvali jako osvědčeného kmotra herce Národního divadla Igora Orozoviče, který již na jaře online křtil CD, a navíc složil oslavnou píseň „Mám doma 3 Spejbly“. Jak CD, tak nové LP jsou v prodeji i online, jejich koupí určitě uděláte radost nejen pod letošním vánočním stromečkem, ale rozzářit úsměv svým dětem či dospělým můžete již nyní.

 

 

 

 

29. 10. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře