Jižní Čechy zvou k podzimním víkendovým návštěvám | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jižní Čechy zvou k podzimním víkendovým návštěvám

Díky dotovanému ubytování a návštěvnickým slevám letos strávily tisíce tuzemských hostů letní dovolenou na jihu Čech levněji, než bývalo obvyklé. Projekt Jihočeského kraje Léto v jižních Čechách, jehož cílem bylo zmírnění dopadů koronavirové pandemie na segment cestovního ruchu, bude pokračovat. Jeho podzimní verzi schválili ve čtvrtek 24. září jihočeští zastupitelé na svém posledním zasedání v právě končícím volebním období.

 

 

„Princip zůstává v podstatě stejný. Stejná je i výše podpory. Zkracuje se ale minimální počet nocí, které zde musí hosté strávit, aby slevu na ubytování získali. Ze tří na dvě. To umožní návštěvníkům regionu čerpat ubytovací slevy už při klasickém víkendovém pobytu,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek. Zastupitelé současně navýšili kompenzační limit pro jednotlivé hotely a penziony o 70 tisíc korun, což umožnilo vrátit se do nabídky i zhruba třem desítkám poskytovatelů ubytování, kteří již maximální hranice krajské podpory dosáhli.

Součástí projektu jsou i 50% slevy na návštěvu některé z dvanácti krajem zřizovaných kulturních organizací, mezi něž patří například Jihočeská zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou, Jihočeské muzeum či Alšova jihočeská galerie, a až 70% slevy soukromých zřizovatelů různých aktivit v regionu. „Za zásadní považujeme dotované ubytování, a to především v penzionech a hotelech v místech s malou koncentrací lidí, tedy v lokalitách, které jsou i v současné době nepříznivě se vyvíjející koronavirové pandemie velmi bezpečné,“ zdůraznil Polášek.

Od spuštění podpory jihočeských hotelů a penzionů v pondělí 15. června dosud vydal systém celkem asi 10 tisíc návštěvnických voucherů a podpořil přibližně 40 tisíc přenocování. V ubytovacích zařízeních zapojených do projektu Léto v jižních Čechách, nyní Podzim v jižních Čechách, nebyl přitom dosud zjištěn jediný případ covidové nákazy. Jihočeský kraj je navíc stále jedním ze tří krajů s nejnižším celkovým výskytem onemocnění v ČR v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.

 

 

Odpočinek na jihu Čech je levný a bezpečný

„Jižní Čechy jsou čistým, bezpečným a vlídným regionem s unikátní přírodou, památkami, architekturou, kulturou a kvalitními službami. Cestovní ruch je tak přirozeně významným odvětvím ekonomiky kraje a v současné době v důsledku koronavirové krize také jednou z jejích nejpostiženějších oblastí. Hlavním cílem projektu je proto udržení zaměstnanosti v oblasti turismu a jeho systematická podpora. Vítám proto pokračování projektu, protože turistická sezona na jihu Čech s létem nekončí,“ konstatovala hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

 O slevový voucher mohou znovu žádat i ti, kteří ho využili už v létě. Podzimní vouchery bude možné objednávat od 9. října a slevy lze čerpat až do konce listopadu. Posledním termínem, kdy to bude možné, je sobota 28. a neděle 29. listopadu.

Proces rezervace ubytování a získání slev je jednoduchý. Po vstupu na portál www.podzim.jiznicechy.cz klikne zájemce na tlačítko “Chci svůj voucher”, vyplní potřebné údaje a do e-mailu mu následně přijde kód, s nímž si na webu vybere jedno z nabízených ubytování. Pak se obrátí přímo na konkrétního ubytovatele a on-line, e-mailem či telefonicky mu oznámí, že má tento slevový voucher a nahlásí jeho kód. Po e-mailem potvrzené rezervaci s daným kódem se lze ubytovat a čerpat slevu.

„Podzimní projekt je koncipován jako finanční motivace pro volbu jižních Čech jako místa pro klasický rodinný víkendový pobyt, podzimní prodloužený víkend nebo týdenní dovolenou. Základní podmínky jsou dvě: nejvýše šest osob ubytovaných nejméně na dvě a maximálně sedm nocí. Pak bude poskytnuta 30% sleva na ubytování, maximálně 300 korun na osobu a noc. Ubytovat se lze samozřejmě i na více nocí, ale dotováno jich bude návštěvníkovi pouze sedm,“ doplnila vedoucí oddělení domácího cestovního ruchu JCCR Klára Kaštylová.

 

                                     

1. 10. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře