BRICK BY BRICK: Učení hrou, učení s radostí a úsměvem dětí na tváři | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

BRICK BY BRICK: Učení hrou, učení s radostí a úsměvem dětí na tváři

                                  ¨

Tématem tohoto článku je netradiční vzdělávání dětí systémem, který k nám dostal z Ameriky, prostřednictvím center kreativního vzdělávacího BRICK BY BRICK.

 

                                  

Kroužky uvádí formou hry děti do světa někdy příliš ne moc oblíbených předmětů, jakými jsou matematika, technika, strojírenství a přírodní vědy. To vše za pomocí LEGA. Díky tomuto systému se u dětí přirozenou formou rozvíjí praktické dovednosti v technických oborech.

Dětem se v průběhu každé lekce věnují speciálně vyškolení lektoři, kteří děti motivují, pomáhají jim, učí je kooperaci s ostatními. Lektor na začátku hodiny nejprve objasní téma a následně si děti staví a zároveň si vše osvojují přímo v praxi. Na závěr si svůj model mohou vyzkoušet. Tento proces je pro děti velmi přirozený a děti takovouto zážitkovou formou získávají reálnou zkušenost.

                                       

Ke každému tématu jsou sestavené přesné instrukce a vlastní modelové plány, které byly navrženy ve spolupráci s inženýry a pedagogy v USA, a jsou tématicky laděné tak, aby děti zaujaly. Aktivity u dětí rozproudí bohatou představivost a budují jejich sebevědomí. Dítě tak na své úrovni objevuje a poznává, nachází zájem a přibližuje se k reálnému životu a stejně tak nachází teoretické a izolované poznatky. Je známo, že se děti lehčeji učí hrou, a proto si u této metody vše osvojují skrz zážitek, a tím se zároveň rozvíjí celá osobnost dítěte.

Dle zkušeností ze zahraničí se jedná o vysoce efektivní styl výuky. Nemalou měrou pak přispívá tento styl k osvojení pozitivního vztahu k „neatraktivním“ předmětům již v brzkém věku a leckdy i předpoví následný směr, kterým se dítě vydá.

                                       

Výuka Brick by Brick je rozdělena do dvou základních programů a těmi jsou:

  • Program pro nejmenší (3-5 let)
  • Program pro větší děti (6-12 let)

Ke každému tématu jsou sestavené přesné instrukce a vlastní modelové plány, které byly navrženy ve spolupráci s inženýry a pedagogy v USA, a jsou tématicky laděné tak, aby děti zaujaly.

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že jsem zažila, s jakou chutí a radostí děti plní zadaná témata a jak se jim lektoři věnují po celou dobu lekce. Jak děti povzbuzují, pomáhají jim překonávat pod jejich dozorem s lehkostí zdánlivě těžké úkoly apod., až nakonec dospějí k radostnému konci a užívají si s nabitým sebevědomím své výtvory a mezi sebou se porovnávají, ale přítom všichni působí velmi kontaktně.

Pokud tedy váháte, kam dát své dítě, tak jsou programy Brick by Brick výbornou volbou, se kterou určitě nešlápnete „vedle“. Výuka probíhá od září do června a o prázdninách můžete využít možnosti příměstských táborů, které centrum také nabízí.

9. 9. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře