Nechte se zavést k Prácheňské perle | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nechte se zavést k Prácheňské perle

Putování za Prácheňskou perlou. To je nové překvapení pro návštěvníky Strakonicka, Vodňanska, Protivínska a Volyňska. Zcela nový produkt z dílny místní destinační společnosti, který je hravým průvodcem na trase z Protivína do Volyně, ocení především rodiny s dětmi. Společníky na cestách Prácheňskem jim budou rusalka Blanička a vodník Otík.

Životodárná tekutina i základní atribut letní dovolenkové turistiky, se prolíná i projektem Putování za Prácheňskou perlou. Perla je navíc připomínkou čistého životního prostředí. Otava je totiž jedním z mála toků v Česku, kde dosud žije vzácná a přísně chráněná perlorodka říční. A pak je tu příběh: V řekách Blanici a Otavě a také v mnoha rybnících na území Prácheňska pobývají pohádkové perlorodky. Tajemné vodní bytosti jsou na ně hrdé a pečlivě je ochraňují a střeží. Na starost je dostává vždy ta nejpečlivější z rusalek. Protože místní mají rádi svůj půvabný kraj a těší je, když jej přicházejí anebo přijíždějí poznávat návštěvníci odjinud, dostaly rusalky za úkol roznášet perly pohádkové perlorodky tam, kde si je zájemci budou moci opatřit, a ještě k tomu poznají zajímavé turistické cíle.
                                           

Průvodci na cestě po Prácheňsku a pohádkovými příběhy o zajímavých místech regionu jsou rusalka Blanička od řeky Blanice a otavský vodník Otík. Stačí navštívit alespoň čtyři z mnoha zážitkových cílů na území Prácheňska a sbírat na putovní kartičku razítka. Při návštěvě čtvrtého cíle získají návštěvníci kromě razítka i poklad v podobě jedinečné Prácheňské perly a sady květin, kterými si mohou svou kartu s rusalkou či vodníkem dozdobit a vytvořit si tak originální suvenýr z cest.
Za nás bychom určitě doporučili například tyto zážitkové cíle:
 a mnoho dalších krásných lokalit.
                                              
                                             

Turistická oblast Prácheňsko se rozprostírá v severní části Jihočeského kraje, u hranice s krajem Plzeňským, a zahrnuje mikroregiony Strakonicko, Vodňansko, Protivínsko a Volyňsko. Celá turistická oblast se takřka prolíná s původním historickým územím Prácheňska, jednoho z historických krajů Království českého. Pojmenováno bylo podle někdejšího hradu Prácheň u Horažďovic. Dnes lze místo hradu prozkoumávat už jen jeho pozůstatky.

6. 9. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře