Podpořte s námi děti v dětských domovech | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Podpořte s námi děti v dětských domovech

Když jsem si zhruba před měsíce přečetla článek o tom, jak pandemická krize postihla dětské domovy, velmi mě to téma zaujalo. Z vychovatelů se přes noc stali i učitelé, ale dětem chyběly pomůcky na online vzdělávání a rázem se ocitly v ještě větší izolaci, než doposud.

Doma jsem se o tom začala bavit se svými dětmi, povídali jsme si o tom, proč vlastně dětské domovy existují, jak to v nich (asi) chodí a jaké životní osudy jsou s nimi spojené. Není to lehké téma, ale jak se ukázalo v několika předcházejících příspěvcích na našem Facebooku a Instagramu, je to téma, které by nemělo být dětem skryto a z mnoha Vašich příspěvků jsem cítila, že často i pomáháte či máte s dětskými domovi nějakou zkušenost.

V mediích se omílá hodně to, jak je ten home-schooling s home-officem makačka a já jsem toho živoucím důkazem. S vědomím, že 6500 dětí v České republice ale onen home-schooling prožívá bez toho nejpodstatnějšího - „home“, jsem ale mnohem pokornější.

Nadace Terezy Maxové se pomoci dětským domovům věnuje od roku 1996 a svou péči v době koronaviru ještě znásobila. Vědomí, že ohroženým dětem chybí nejen rodič, který by jim pomohl s učením, ale i technika pro online vyučování, nenechalo chladným dlouhodobého partnera nadace, společnost ING. Přispěla částkou 2,7 mil. Kč na nákup notebooků a ochranných pomůcek pro děti a na zajištění učitelů, kteří se jim budou věnovat. Díky tomu se může už 2 578 dětí bezpečně učit. Krásné gesto, se kterým se my obyčejní smrtelníci samozřejmě, nemůžeme rovnat. Na druhou stranu je ale možnost podpořit Nadaci Terezy Maxové i třeba DMS za pár korun, a to je určitě něco, s čím pomoct můžeme.

Tak pokud je vám tohle téma blízké a kromě třeba materiální pomoci, kterou do domovů posíláte v rámci školních sbírek, chcete pomoct i jinak, přikládám číslo účtu 1002721295/2700. (Do zprávy pro příjemce napište: „pomoc detem“.) Pod variabilním symbolem 202001 přispějete přímo na vzdělávání dětí v náhradní rodinné péči a dětských domovech.

A zde jsou čísla na DMS:

Jednorázová SMS v hodnotě 30, 60 nebo 90 Kč
Do zprávy na číslo 87 777 uveďte text:

DMS TEREZADETEM 30
DMS TEREZADETEM 60
DMS TEREZADETEM 90
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Nadace obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.

Dlouhodobá dárcovská SMS - dárci bude stržena každý měsíc zvolená částka 30, 60 nebo 90 Kč
Do zprávy na číslo 87 777 uveďte text:

DMS TRV TEREZADETEM 30
DMS TRV TEREZADETEM 60
DMS TRV TEREZADETEM 90
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč/měsíc. Nadace obdrží 29, 59 nebo 89 Kč/měsíc

Díky, že spolu s námi a s ING pomůžete dětem v dětských domovech, zejména nyní v této pro všechny složité situaci.


Vendula Dittrichová

 

18. 5. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře