Kam s dětmi? Do školy!? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi? Do školy!?

Školy se zavřely 11.3., tedy před více než měsícem. V posledních dnech se hodně spekulovalo o tom, zda se v letošním školním roce školy ještě vůbec otevřou, jak se vyřeší přijímací zkoušky, maturity atd. Ještě včera (tedy 13.4.) to vypadalo, že se všechny děti vrátí do lavic až v září, dnes dostávají rodiče trochu jasnější představu o tom, co se bude dít. Nové informace mají však několik ALE a pokud se pandemická situace výrazně zhorší, zas se budou plány měnit.

Jako první se do vzdělávacího systému vrátí posledních ročníků vysokých škol. Od 20. dubna se budou smět stýkat ve skupinách maximálně pěti osob. Následovat bude druhá vlna 11. května. To se budou do lavic vracet žáci posledních ročníků středních škol, konzervatoří a vyšších odborných škol, ale výhradně z důvodu přípravy na maturitní a závěrečné zkoušky a absolutoria. Stejné datum bude zásadní také pro individuální výuku na základních uměleckých školách a jazykových školách. No a 25. května přijdou na řadu žáci prvního stupně základních škol, a to formou školních skupin v maximálním počtu 15ti žáků. Pokud se epidemiologická situace nezhorší, v průběhu června se do škol dostanou nárazově i žáci druhého stupně základních škol, ale na klasickou výuku si budou muset všichni počkat až po letních prázdninách. Mateřské školy by mohly začít fungovat 25. května, zde je ale rozhodnutí na zřizovatelích.

Nutno dodat, že o nošení roušek v hodinách má rozhodnout vyučující a ve společných prostorách budou povinné.

Tak uvidíme, jak to nakonec celé dopadne. Držme si palce a buďme zdraví! 

 

Vaše redakci Kam s dětmi

14. 4. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře