VELI – KORO – NOČNÍ AKTIVITY ANEB VELIKONOCE DOMA | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

VELI – KORO – NOČNÍ AKTIVITY ANEB VELIKONOCE DOMA

Letošní Velikonoce budou jiné. Poprvé nepojedeme za babičkami, ale zůstaneme v Praze. Poprvé nenavštívíme nikoho z přátel ani nepřijdou žádní koledníci. To ale neznamená, že si je nemůžeme užít a mít se hezky. Spolu, jako rodina. Mám pro vás pár tipů, co byste mohli s dětmi o svátcích zkusit. Na další vaše nápady se budu těšit.

 

Vaječný slalom

Určitě jste jako děti tuhle legraci zažili. Stačí lžíce a vejce. Já připravím pár natvrdo, ale odvážné povahy, můžou jít do čerstvých vajec. Plánuji je s dětmi i ozdobit, třeba na malá kuřátka nebo zajíčky.

Pro jistotu: vejce si dáte na lžíci a na povel vyběhněte. Lžíce se drží pouze jednou rukou a při běhu se nesmí přidržovat. Ten, kdo přiběhne s celým vajíčkem na lžíci má bod. Počet opakování je na vás, podle počtu dětí a věku. Našemu batoleti, Teovi, dáme jen samotné vajíčko. Soutěžit by měli i dospělí, ale na složitější dráze, ať je větší legrace. (Zn. víno nutné).

 

Lov zajíčků

Klasika ze zahraničí, kterou asi znáte. Jasně, lépe se loví na zahradě nebo v přírodě, co to ale letos připravit doma? Večer, až půjdou děti spát, ukryjte vajíčka, dobroty nebo věci na tvoření po bytě. Některé ať vykukují, jiné, ať jsou pořádně schované. Ráno rozdejte misky a lov začíná. Starší mohou sbírat třeba podle barvy, tvaru nebo druhu cukrovinky. Mladší – co najdou, berou.

Příběh, že vše ztratil velikonoční zajíček a potřebuje od dětí pomoct, je fajn pohádkový bonus.

 

Zkrášlovací procedura pro holky i vajíčka

Nevím, jak vy, ale karanténa se na nás začíná podepisovat. Hlavně kluci mají přerostlé vlasy a já už moc neřeším make-up. Pod rouškou také není proč. Ale co se zase dát pořádně do kupy?!

Děvčata si mohou zamotat copy a ozdobit je pentlemi. Vzít si šaty nebo sukni. Můžete se namalovat barvami na obličej – u nás vede zajíc a motýl. A jarně si ozdobte i nehty. A až vás omrzí barvení vajíček známými způsoby, můžete je nabarvit také pomocí laků. Je to jednoduché. Štětce dětem do ruky a jedeme.

                                                 

Do vody pokojové teploty nakapejte laky různých barev. Pomocí párátka je zlehka promíchejte. Vyfouknuté vejce na špejli ponořte polovinou do vody a podržte, aby se lak přichytil. Nechte chvíli zaschnout a opakujte s druhou polovinou. Malé děti mohou vajíčka na špejli zdobit přímo lakem – díky štětečku je to jednoduché.

 

Velikonoční tvoření

Je toho plný internet. My si třeba uděláme zajíčka a kuřátko z ruličky od toaletního papíru. A ze špuntů od vína dělám razítka, která děti využívají na dekorace. Hezký video návod zde. Kamarádka Zuzka mi také poslala hezké zápichy a zajíce na vytištění. Tady jsou:

                                                                   

                                                        

 

Jarní výzdoba

Zapojte celou rodinu do sbírání různých větviček, květin a oblázků. Zdobení pak může začít. Větvičky ve váze doplňte vajíčky na stuze nebo mašlemi. Oblázky namalujte.

                                                     

Už jste vyseli velikonoční osení? U nás tedy bylo všude po balkóně a bytě, ale kupodivu jsme něco zasadili a roste.
Každopádně dnes ráno našel Tedík lopatku na písek a jeden košík se rozhodl v obyváku přesadit… To chceš. 

 

Trochu vzdělání po vší té legraci

Víte, že národní parky nabízí své výukové materiály zdarma ke stažení?

Pro předškoláky mají jeden hezký na stránkách Krkonoškého národního parku. Skoro 100 stran luštění a hádání se zvířátky. Nelu to baví, a navíc to má skoro 100 stran. Ou jeee.

Rychlé luštění je ke stažení také ZDE. A pokud nemáte doma tiskárnu pusťte jim na webu Déčka, sekci Velikonoce. Parádní stránka plná kvízů, úkolů a pohádek.

 

A jeden rychlo tip na Zaječí kapelu. Nasaďte králičí čelenky, vytáhněte hrnce, pokličky, vařečky a zpíváme. „Hody, hody, doprovody…“. Ať z toho něco mají i sousedi. 

 

Pro Kam s dětmi
neposedka.cz
(maminka Aneta s dětmi)

10. 4. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře