Když nemůžeme za kulturou… | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Když nemůžeme za kulturou…

Nastalá situace se dotkne téměř každé profese. I my v týmu Kam s dětmi si lámeme hlavu s tím, zda nás ten vir nesloží. Jenže, nesedíme hlavou v dlaních a snažíme se vám všem dávat tipy na to, co s dětmi doma, jaké chytré apky k učení lze stáhnout, co a jak lze tvořit. Věříme, že vám naše tipy a články přijdou vhod a že se zas brzy budeme moci vrátit k našemu oblíbenému tématu kam s dětmi. A nyní tedy otvíráme téma kultury, na kterou nyní nemůžeme vyrazit, ale která vyráží k nám.

Mnoho umělců a kulturních institucí se rozhodlo přijít k nám do obýváku prostřednictvím internetu. Některé se hodí i pro děti, jiné si pusťte večer, až děti ulehnou a vy budete mít už trochu ponorku… A určitě je těch tipů mnohem a mnohem víc, tak klidně pište pod článek nebo na FB a můžeme postupně aktualizovat a doplňovat. Díky moc a naše heslo zní: Makáme na tom! Kamsdětmi.com!

Houslový virtuos Pavel Šporcl už má za sebou několik koncertů z obýváku, zpětně si ten první můžete poslouchnout (prohlédnout) ZDE. Další koncert je naplánován na 20.3. a bude věnován hasičům. 

Svou zprávu světu předal i Andrea Bocelli. Na jeho příspěvek, kdy se svou dcerou Virginií nabádá k optimismu, se můžete podívat ZDE.

To Seal to světu řekl jak jinak než písní, ZDE. Připojili se postupně skoro všechny světové hudební hvězdy, například Norah Jones nebo Coldplay

Z českých interpretů se můžete s dětmi podívat třeba na Xindla X, který dělá podle playlistů fanoušků onlince koncert téměř každý den. To Jindra Polák z Jelenů zahrál již v pondělí 16.3., a to jak přes Facebook, tak přes Instagram. Kapela Wohnout věnuje každému městu, kde se musel zrušit koncert, krátký živák, takže pokud vy nebo i vaše děti jste jejich fanoušky, sledujte je ZDE. Přesuneme-li se na Ostravsko, pak Mirai už má svůj on-line koncert za sebou a můžete se na něj podívat ZDE. Richard Krajčo (Kryštof) spojil písničky s kytarou dokonce s předčítáním, link na video je ZDE. Kapela Zrní zveřejňuje své starší lifestreamy, ten od Labe v Hradci je ZDE.

Celou sérii koncertů pod hashtagem S hudbou jsme spolu připravila Coca-Cola. Veškeré informace a podrobnosti naleznete na soukromých profilech jednotlivých vystupujících a na Facebooku a Instagramu Coca-Coly.

Krásný hudební počin připravil český dirigent, skladatel a klavírista Jan Kučera, který na svém Facebooku připravuje hudební kvízy pro malé i velké. V jeho večerníčkovém díle si zkuste zasoutěžit ZDE

No ale nejen hudba se přesouvá k nám domů. Cirk La Putyka, jejíž domovská scéna je v Jatkách 78 už také jedno představení odehrála přes internet a další je proběhlo ve středu 18.3. Více info najdete ZDE.

Pokud jste nestihli úžasnou výstavu Petra Síse v DOXu, pak si ji můžete „projít“ díky videu spolu s autorem ZDE.

No a protože se nyní neuskuteční ani úžasný festival Struny dětem (náhradní termín je 6.-7.6.), přidáváme alespoň odkaz na ukázku z Pišlických příběhů, což je představení, na které se každoročně opravdu moc těšíme, i když ho vlastně umíme nazpaměť… Ivan Trojan čte veselé příběhy Pišliků a doplňuje ho řada excelentních muzikantů s písničkami, které si následně zpívá celý rok celá rodina. CD i knížku si můžete koupit ZDE, celou audioknihu stáhnout pak třeba ZDE.

I do kina můžete v rámci karantény "zajít". Aerofilms spustilo projekt Spolu doma v kině. Filmy online vypustili i organizátoři Českých lvů a to za symbolický poplatek 59Kč. 

Spoustu dalších tipů najdete také v této FB skupině Kultura online.

 

Další kulturní tipy budeme určitě přidávat a pokud máte nějaké vy, pište pod článek, na Facebook nebo Instagram. Předem díky.

Za portál Kam s dětmi vám kulturu do obýváku přinesla Vendula Dittrichová

16. 3. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře