Pojďte si dát nášup našich víkendových tipů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pojďte si dát nášup našich víkendových tipů

Přinášíme vám nápady a tipy kam můžete s dětmi o víkendu vyrazit. Tak kam se od nás necháte pozvat tentokrát? A v neděli pak nezapomeňte oslavit Mezinárodní den žen.

 

Praha

S ufonkem mezi hvězdami - Praha

Přijďte s dětmi na zábavný a akční naučný program, který je běžně uváděn jen pro školy. Program pro nejmenší návštěvníky, kteří se v jeho průběhu formou her a pohybových aktivit poprvé seznámí s objekty blízkého i vzdáleného vesmíru to vše pod vedením odborného lektora a přizpůsobené dětem ve věku 5 až 9 let. Kapacita programu je omezena, doporučujeme rezervaci.

 

Středočeský kraj

Tajemství zaniklých řemesel – Brandýs nad Labem

Festival Tajemství zaniklých řemesel přivítá na brandýském zámku téměř stovku řemeslníků a umělců, předvádějících skoro 60 řemesel a řemeslných technik, uvidíte, ucítíte a budete mít možnost ochutnávky historických jídel, vařených jak v polní, tak i v černé zámecké kuchyni. V zámeckém divadle uvidíte množství oděvních řemeslných technik, od předení na vřetánku a kolovratu, až po naalbilding, karetkování, či tkaní.

   

Výstava železničních modelů - Pečky

Na ploše 1500 m2 pro vás modeláři z Peček připravili několik desítek provozních modelů kolejišť a mnoho vitrín s dalšími modely a železniční tématikou. Můžete obdivovat miniaturní vlaky v měřítku „T“, které se pohybují po kolejích, které jsou od sebe vzdálené pouhé 3 mm a lokomotiva je dlouhá asi 5 cm. Uvidíte ostatní měřítka Z, N, TT, H0 i modely zahradních železnic. Jsou tu i funkční modely tzv. „zubaček“.

   

Jarní prázdniny v ZOOparku - Zájezd

Po dobu jarních prázdnin na vás čeká zábavný a naučný kvíz napříč celým zooparkem Zájezd. A zapojit se může celá rodina. Za vyplněný kvíz pak na pokladně získáte malý dárek. Kromě kvízu se můžete těšit také na setkání s chameleony, kterých je tu opravdu mnoho druhů.

 

Ústecký kraj

Fenomén Igráček – zámek Šluknov

Šluknovský zámek přivítá putovní výstavu s názvem Fenomén Igráček. Doprovodný program bude tvořit Igráčkova dílnička, ve které si děti vytvoří vlastní design z bílého Igráčka. Výstava obsahuje také ukázku původních Igráčků ze 70. a 80. let 20. století s původními krabičkami.

 

Komentovaná prohlídka výstavy SEVA – Teplice

Autor výstavy SEVA s velkou hernou pro děti na teplické zámku, Ing. arch. Petr Šimr, Ph. D., pohovoří o zajímavostech kolem stavebnice SEVA, vysvětlí, jak se stal stavitelem a sběratelem, a prozradí, jaké další nevystavené kousky tvoří jeho sbírku nebo hodlá přihlásit k zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Přijďte si hrát a dozvědět se, co se jinde nedozvíte!

 

Liberecký kraj

Luminiscence – Cesta světla – Turnov

Výstava s názvem Luminiscence – cesta světla vás zaujme jak svým obsahem, tak neobvyklými prostory, ve kterých se nachází. Výstava je zasazena do historického sklepení turnovského muzea a seznamuje návštěvníka přístupnou formou, doplněnou o mnoho názorných exponátů, s jevem luminiscence, tedy světélkováním obvykle pevných nebo kapalných látek. Dozvíte se, anebo přímo uvidíte, že schopnost světélkovat mají některé minerály, živočichové, rostliny, ale i syntetické materiály či peníze.

 

Tajemná Indonésie – Liberec

Nenechte si ujít největší výstavu svého druhu: Tajemná Indonésie – tamtamy času. Objevte tajemství Nové Guineje, Indonésie, Pacifiku i Šalamounových ostrovů. O své zkušenosti z cest se též podělí známí cestovatelé jako Miloslav Stingl nebo dvojice Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund. Výstava je vhodná jak pro dospělé, tak i pro dětské návštěvníky. Přijďte si užít atmosféru zapomenutého světa.

 

Pardubický kraj

Probuzení Ježibaby ze zimního spánku - Ráby

Pokud jste ještě nebyli v Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou, je nejvyšší čas se tam vypravit. Právě o tomto víkendu totiž Perníková chaloupka a Muzeum perníku zahajují svoji 17. sezónu – a u té velké slávy byste neměli chybět. A protože zdejší Ježibaba nejí děti, ale má ráda masíčko z prasátka, můžete se těšit i na vepřové hody.

 

Neseď doma – Svitavy

Úžasná akce v centrální tělocvičně SVČ Tramtáryje - 10 různých nafukovacích atrakcí pro malé i velké děti. Nejen skákací hrady, ale také třeba obří koule známé z Drtivé porážky – to je záruka odpoledne plného pohybu.

 

Královéhradecký kraj 

Krása (v) pravěku – Všestary

Víte, jak se lidé v pravěku starali o svůj zevnějšek? Ne? Tak se běžte v sobotu podívat do všestarského archeoparku. Můžete si tam vyzkoušet pravěké oděvy a vyfotit se v nich, naučíte se vytvářet pravěké účesy a seznámíte se s pravěkými šperky. Nejmenší děti se zabaví v dětské herně. 

 

Trampolínková párty – Náchod

Trampolínková párty pro kluky a holky od 6 do 13 let proběhne v sobotu ve Středisku volného času Déčko. A co vás čeká? Dvě hodiny veselého skákání a cvičení, super hudba i drobné občerstvení. Protože trávit svůj volný čas s kamarády je mnohem lepší než u mobilu.

 

Karlovarský kraj

Štístko a Poupěnka - Ať žijí pohádky! – Sokolov

Vydejte se Štístkem a Poupěnkou společně do pohádkového lesa. Děti tam pomohou Karkulce, aby jí nesežral vlk, a také potkají Jeníčka a Mařenku na cestě k perníkové chaloupce. Naučí se hodiny s písničkou Tik ťak i Kouzelná slůvka s pyšnou princeznou. Udrží tajemství s písničkou Šušušu a spatří, jak drzou, nevychovanou Káču navštíví čert v písničce Čert a Káča. Společně se všichni naučí zdravě papat se superhrdinou Mňamáčkem. Zazní taneční hity Hejbni kostrou a Jájájá, ale nebudou chybět ani známé, osvědčené písničky.

 

Masopust Královské Poříčí

Přijďte nasát nezaměnitelnou atmosféru tradičních masopustných rejů na Statek Bernard. Jako vždy započne celá akce masopustním průvodem od zámečku v Královském Poříčí směrem na Statek Bernard. Nebude chybět stylové občerstvení a volba krále masopustu (také Vy se zúčastněte soutěže se svou maskou)! Přijďte nasát nezaměnitelnou atmosféru tradičních masopustních rejů, čeká Vás kulturní program - muzika, divadlo, vystoupení dětí z místní Mateřské školy, tentokrát na téma tradičních řemesel. Jste zváni i na jedinečné zabíjačkové hody!

   

 

Plzeňský kraj

Velká karnevalová show - Plzeň

Už devátým rokem chystá Městský obvod Plzeň 3 pro své nejmenší obyvatele maškarní bál. Velkou karnevalovou show přivezou oblíbení hrdinové Fešák Píno a Bóňa Bon Bóňa, tentokrát však s úplně novou posilou Fofrmenem. Návštěvníci se mohou během dvouhodinové show těšit na písničky, soutěže, zábavu a samozřejmě spoustu dárků.

 

Maškarní bál ve Spáleném Poříčí

Sokol Spálené Poříčí vás zve v sobotu na Dětský maškarní bál. Děti se mohou těšit na odpoledne plné zábavy, soutěží i tance. Součástí akce je i představení oblíbené Culinky.

 

Jihočeský kraj

Dačické kejklování - Dačice

Tradiční krajská postupová přehlídka amatérského činoherního a hudebního divadla v Dačicích. Děti jistě potěší veselý pohádkový příběh Vodníci v řečici.

 

Dětský karneval – Týn nad Vltavou

MCKV a MěDDM Týn nad Vltavou srdečně zvou rodiny s dětmi na Dětský karneval do Sokolovny. Tentokrát nás čeká téma podmořský svět!

 

Vysočina

Klauniáda aneb dětský karneval – Třebíč

Soutěže, hry pro děti, bohatá tombola. Občerstvení zajištěno… Prostě nudit se určitě nebudete.

 

Pejsek a kočička vaří dort - Chotěboř

Divadelní pohádka v podání Divadla Úsměv Ludmily Frištenské. Maňáskové a loutkové divadlo. Našeho kašpárka a maňáskové divadlo znají děti již dvou generací. Ke klasickému maňáskovému divadlu jsme nedávno přidali také divadlo loutkové a každá divadelní skupina má svůj výběr pohádek, které každý rok mění, aby děti divadlo bavilo a vzdělávalo.

 

Jihomoravský kraj

Karneval na ledě – Kuřim

"Zima" se blíží pomalu do svého závěru a jaro je za dveřmi. Vytáhněte proto masky a vyrazte se svými dětmi si zabruslit v maskách k nám na zimní stadion na KARNEVAL NA LEDĚ a přivítat tak jaro! V průběhu bruslení vystoupí HB KRASO se svým vystoupením na ledě. Občerstvení bude zajištěno pro všechny návštěvníky v prostorách šaten. Pro návštěvníky v maskách bude přichystána sladká odměna.

 

PRODÍTĚ 2020 - Brno

Veletrh PRODÍTĚ je nejvýznamnější oborovou kontraktačně–prodejní prezentací v České republice. Novinky svého sortimentu pravidelně představují přední dodavatelé dětského zboží na českém trhu. Součástí veletrhu je atraktivní doprovodný program pro veřejnost. Nově rozvíjená témata: Hračky, hry a modely nejenom pro děti. Zdravá výživa, bioprodukty, kosmetika pro děti. Móda pro děti a maminky. Cestování rodin s malými dětmi. Volnočasové aktivity. Finanční produkty pro děti

 

Zlínský kraj

Tajemství duhy – Valašské Meziříčí

Program pro rodiny s dětmi. V programu seznámíme děti i rodiče zábavnou a hravou formou se světlem kolem nás. Nejprve si krátce povíme o vlastnostech světla a způsobech jeho vzniku. Následně si společně sestavíme přístroj umožňující nahlédnout za oponu duhy a nahlédneme do světa barev trochu jiným způsobem. Objevíme spektrální čáry různých světelných zdrojů, jako jsou úsporné nebo LED žárovky. Prozkoumáme světlo vyzářené různými plyny (vodík, hélium, dusík), sloučeninami i kovem. Vyzkoušíme, co udělá sůl v plamenu svíčky. Na závěr pro vás chystáme překvapení v podobě pohledu do vnitřní struktury pevné látky.

 

Otrokovická beseda – Výtvarné dílničky – Velikonoční dekorace - Otrokovice

Výtvarné dílničky, tvořivé workshopy, kreativní nápady a inspirace, materiál a pomůcky s výstavní slevou, handmade výrobky, ukázky výtvarných technik nebo seznámení s novinkami na trhu, to vše najdete na prodejní výstavě .Bude možno si nakoupit z hojného množství materiálu a pomůcek pro tvoření např. korálky a komponenty, látky, galanterii, bavlněnou přízi, šnůry nebo špagáty, šicí nebo vyšívací stroje, umělecké i hobby štětce a fixy, razítka, jehlice, nůžky no prostě vše co srdce žádá.Čekají na Vás jedinečné handmade výrobky – vyšívané plstěné nebo drátované šperky, originální dřevěná fotoalba, háčkované a šité hračky, vonné soli nebo nespočet různých druhů svíček, osobitá přáníčka, barevná keramika a jiné.

 

Moravskoslezský kraj 

Logické hry a hlavolamy - Chotěbuz

Přijďte si procvičit mozkové závity! V Muzeu Těšínska v Chotěbuzi budou v sobotu k vidění a hlavně k vyzkoušení logické hry, zábavné hlavolamy, rébusy a hádanky. Muzeum se nachází v Archeoparku, v jehož blízkosti je Rybí dům. A ten rozhodně také stojí za návštěvu, děti určitě zaujmou zejména obří akvária.

 

Ozdob si svůj cupcake - Ostrava

Centrum Pant je komunitní centrum, kde si můžete dát dobrotu nejen ve stylové kavárně, ale součástí je taky knihkupectví. V Pantu se koná spousta pestrých akcí a na jednu z nich můžete přihlásit děti tuto sobotu. Dětská dílnička Ozdob si svůj cupcake je určena dětem od 4 let a malí cukráři budou vyrábět jedlé i nejedlé dekorace. Ozdobený dortík mohou děti v neděli věnovat třeba mamince nebo babičce.

 

Olomoucký kraj

Zahájení nové návštěvnické sezóny na hradě Šternberk - Šternberk

Brány hradu Šternberk se znovu otevřou již tuto sobotu a návštěvnická sezóna 2020 tak bude zahájena. Připraveny budou masopustní ochutnávky. Na výběr budou dva návštěvnické okruhy. Druhý okruh „Od kuchyně po půdu“ bude speciálně v nabídce pro tento den. A jelikož se jedná o zahájení sezóny, všechny prohlídky budou zakončeny v Liechtensteinské kuchyni. Některé pokrmy budou v rámci prohlídek zdarma, jiné si mohou návštěvníci zakoupit. Vše bude připraveno dle tradičních receptů.

 

Tvořivá Olomouc – Jaro 2020

Výstava plná tvořivých nápadů – to je kreativní veletrh Tvořivá Olomouc. Cílem události je seznámit veřejnost s novými trendy ve tvoření. V rámci výstavy bude představeno široké spektrum materiálů, nástrojů a nářadí pro tvoření. Chybět nebudou ani ukázky, jak s nabízenými materiály pracovat. Děti (a nejen ty) si mohou něco pěkného vyrobit v kreativních dílnách či workshopech.

 

Další zábavné tipy kam s dětmi určitě najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

 

 

4. 3. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře