I o tomto víkendu vás budeme lákat ven | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

I o tomto víkendu vás budeme lákat ven

Máme tady nový rok a s ním zajímavé akce pro děti i rodiče. Pojďte vybírat, kam se o tomto víkendu vydáte. Připravili jsme pro vás přehled z celé republiky.

 

Praha

Povídání pro zvídavé děti – Planetárium Praha

Proč se střídá noc a den? Proč mění Měsíc na obloze svůj tvar? Co jsou souhvězdí? Kolik hvězd vidíme na obloze a co je to mléčná dráha? Co vše patří do Sluneční soustavy? Proč se během roku střídají roční období a kdy začínají? Na všechny tyto otázky si děti odpoví společně s lektory planetária při komentované projekci digitálním planetáriem na kopuli hlavního sálu planetária. První seznámení s nejdůležitějšími objekty na obloze je vhodné pro děti od 5 let a na webu planetária si můžete stáhnout pracovní listy jako brožuru.

 

Středočeský kraj

Zavírání Vánoc – Chvalský zámek

Nenechte si ujít tradiční zavírání Vánoc na Chvalském zámku spojené s průvodem tří králů v doprovodu velbloudů, a to v neděli 12. ledna. Průvod tří králů se vydá ulicí Na Chvalské tvrzi až na zámek. V kočárovně se tři králové pokloní Svaté rodině a společně setrvají v živém obrazu. Zazpívají dětské pěvecké sbory Pramínek a Beránci. Interaktivní výstava Dřevo, dřívko, dřevíčko i Jihočeské betlémy budou otevřeny po celý den. 

 

Strašidelná výstava – Dobrovice

Dobrovická muzea vás zvou na strašidelnou výstavu plnou pohádkových bytostí. Pojďte se s dětmi krásně bát! Můžete si domluvit i exkurzi cukrovaru, je však potřeba termín objednat dopředu.

 

Veletrh Náš chovatel – Lysá nad Labem

Půl druhého tisíce holubů, více než tisícovku králíků obřích i zakrslých plemen, ale i plemena se zvláštní strukturou srsti a stovky vodní a hrabavé drůbeže. To vše a mnohem více najdete na 15. výstavě Náš chovatel na výstavišti v Lysé nad Labem. Laická veřejnost ocení poradenství pro začínající chovatele, expozici exotického ptactva nebo celostátní trh zvířat a divácky velmi oblíbený Lednový pohár v králičím hopu.

 

Ústecký kraj

Zámecké imaginárium – Litvínov

V sobotu máte poslední možnost navštívit Imaginárium Divadla bratří Formanů a jejich přátel v Litvínovském muzeu. Jedinečná interaktivní výstava okouzlila řadu evropských měst. Pohádkový svět postaviček, loutek a hejblátek uchvátí a vtáhne do svého snového světa nejen děti. K ničemu zde nepotřebujete návod a na téměř vše je dovoleno sahat, kroutit s tím nebo točit. 

L.O.L. Winter Disco Show – Teplice

Obchodní centrum Olympia Teplice zve rodiny s dětmi v neděli na lední winter disco show s panenkami L.O.L. Těšit se můžete na krasobruslařské vystoupení v kostýmech panenek L.O.L., soutěže na ledu, lední diskotéku nebo L.O.L. fotokoutek.

 

Liberecký kraj 

Vlk – Náš staronový soused – Liberec

V sobotu dopoledne máte poslední možnost navštívit v Liberci putovní výstavu, která představí život vlka, jež má své místo v přírodě i kultuře. Vlk byl přirozenou součástí naší krajiny až do konce 19. století. Po více než sto letech se k nám přirozeně navrací a jeho přítomnost budí vášně. Pro některé krásná a uctívaná šelma, pro jiné nenáviděný a lstivý tvor. Srdečně vás zveme na výstavu, která přibližuje život a chování těchto vysoce inteligentních zvířat. Seznamte se s naším staronovým sousedem.

 

Lotrando a Zubejda –  Česká Lípa

Jiráskovo divadlo v České Lípě uvede hranou pohádku Lotrando a Zubejda. Divadelní pohádka pro celou rodinu podle oblíbeného filmové předlohy přinese zábavu dětem každého věku  a zazní v ní písničky populárního dua Svěrák a Smoljak.

 

Královéhradecký kraj 

Dobrodružná hra Napříč Vrchlabím – Vrchlabí

Jak si s dětmi zpestřit pobyt na horách? Zkuste dobrodružnou hru, při které objevíte i dosud nepoznaná zákoutí města Vrchlabí a budete řešit neobvyklé úkoly. Starší děti mohou vytvořit dvou- až tříčlenné týmy a jít samy, děti do devíti let si hru nejlépe užijí společně s rodiči. Tak to zkuste, pro vítěze jsou připraveny i ceny!

 

Dětský karneval – Hradec Králové

A je to tady – začalo období karnevalů! Ten první pořádá v Hradci Králové DDM Barák, a to v tělocvičně V Lipkách. Na děti samozřejmě čeká spousta soutěží, workshopů i tanců. Chybět nebude ani soutěž o nejkrásnější masku. Tak za co letos půjdete?

 

Pardubický kraj 

Tříkrálový průvod – Ústí nad Orlicí

Společně se třemi králi a jejich velbloudy vyrazí k malému Ježíškovi i bubeníci, ponocný, děti z pěveckého sboru a děti z tříkrálové sbírky. Do průvodu se můžete zapojit i vy! Stačí se správně obléct a v neděli 12. ledna v 15:00 hodin dorazit k ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí. Průvod městem skončí u kostela Nanebevzetí panny Marie, kde proběhne tříkrálový koncert.

 

Výtvarná soutěž „Draci a dráčci nejen v pohádkách“ – Hlinsko

Už za měsíc končí v dětské knihovně v Hlinsku výtvarná soutěž, tak pokud jste se ještě nezapojili, je nejvyšší čas! Namalujte, či vytvořte svého oblíbeného draka z pohádky, fantasy příběhu, báje… Soutěží se podle věkových kategorií a zúčastnit se mohou nejen jednotlivci, ale i kolektivy se skupinovými výtvory. Tvořit je možno z jakýchkoliv materiálů.

 

Karlovarský kraj

O princezně, Luciášovi a makových buchtách - Cheb

Klasická, romantická pohádka o princezně Albertině, která by se ráda vdávala, o čertovi Luciášovi, vrchním správci pekelného nepořádku, který si hledá nevěstu a o tom, co se všechno stane, když se spolu setkají vás čeká v Západočeském divadle v Chebu. Zvítězí peklo a nebo láska? Veselá pohádka s písničkami v sobě ukrývá ponaučení o tom, že odvaha, malý čin a laskavá mysl, spolu s vírou v kouzelné proměny, umí dělat opravdové zázraky.

 

Když je v pekle neděle – Karlovy Vary

Pohádka o dvou malých čertech, kteří zlobí stejně jako malé děti a taky by pořád nejraději koukali na televizi. Zvlášť proto, že jejich maminka je čertí televizní hlasatelka. A když v neděli zůstanou sami doma, protože televize vysílá i o svátcích a maminka musí do práce, koukají na televizi od rána do večera. A tak jim nezbývá, než se zabavit pohádkou, kterou si zahrají sami. Protože jsou to ale čertí děti, samozřejmě něco provedou.

 

Plzeňský kraj

Zakleté pírko - Plzeň

Kino Beseda v Plzni vám přináší novou pohádku Zdeňka Trošky Zakleté pírko. Pohádka vypráví příběh odvážné dívky- Aninky, která se vydá do světa vysvobodit zakletého prince. Je to pohádka o lásce a dobrém srdci, které pomohou překonat protivenství. A o tom, že být dobrý je jednou z největších hodnot, které v životě máme.

 

Tvůrčí dílny pro děti - Plzeň

Výstavní síň „13“ a výstavní síň Masné krámy v Plzni si připravili Tvůrčí dílny pro děti v rámci aktuálních výstav jak v Masných krámech "Sobě ke cti, umění ke slávě. Sbírky a sběratelé 1600–1960", tak ve Výstavní síni 13 "Pietro Nobile: Neoklasicismus mezi technikou a krásou". Přijďte si zpestřit sobotní odpoledne.

 

Jihočeský kraj

Jak postavit sněhuláka – Strakonice

Pásmo pohádek pro nejmenší ve strakonickém kině Oko přinese více než hodinu klasických kreslených pohádek jako je Kubula a Kuba Kubikula ve Vařečkách a Hrncích, Jak se chtěl zajíček klouzat, Kamenná tetka, Ondra a sněžný drak, Čarovné lyže a Jak postavit sněhuláka.

 

O líných strašidlech – České Budějovice

Ve starém zpustlém mlýně žije Hastrmanka s Ježibabou. Celé dny a noci tráví zlomyslným pošťuchováním. Jednoho dne se do mlýna vypráví kurážná Anička, aby tu objevila zázračný poklad. Přijďte do divadla U kapličky zjistit, jak to všechno dopadne a co je ten zázračný poklad. Muzikálová pohádka pro celou rodinu.

 

Vysočina

O Perníčkovi - Jihlava

Rodinný muzikál, který má spád, vtipné dialogy, zábavné situace, skvělá hudební čísla a využívá interakci s dětským publikem.

 

Veřejné bruslení – Žďár nad Sázavou

Co budeme dělat v sobotu a co teprve v neděli? Rychle pohledejte doma lední brusle a hurá na led. SPORTIS, příspěvková organizace, Vás i vaši celou rodinu zve na veřejné bruslení na zimní stadion na Bouchalkách ve Žďáru nad Sázavou.

 

Jihomoravský kraj

Paní Zima na zámku Miroslav - Brno

Rodinný program v zámeckém parku. Přišla za námi Paní Zima a pro všechny děti v parku nachystala mrazivé úkoly. Abychom však neumrzli na konci se ohřejeme u ohně. Paní Zima vzkazuje s sebou teplé oblečení a párky.

 

Bláznivé závody ve sjezdu Vol. 2 - Blansko

Bláznivé závody ve sjezdu na čemkoliv, druhý ročník. V minulém roce i přes trable s nedostatkem sněhu závody proběhly, a je pomalu na čase začít se chystat na druhý ročník. Jak se ukázalo, v jednoduchosti je krása, takže proč nezkusit závodní sjezd na oblíbeném kopci na přehradě v Blansku třeba v hrnci, nebo na krabici od banánů s lyžemi? Limity nejsou žádné a už se těšíme, co uvidíme.

 

Zlínský kraj

Káťa a Škubánek - Bojkovice

Poeticky laděná pohádka o flekatém pejskovi Škubánkovi a jeho roztomilé paničce Kátě v podání divadla Věž! Těšit se můžete na zápas v boxu, výlet do zoologické zahrady anebo třeba na oslavu Škubánkových narozenin! Mimo to se také bude konat velká školní výstava, ve které se bude soutěžit o nejlepší sádrovou sochu! Zpovzdálí to všechno bude pozorovat všudypřítomný a nenapravitelný kocour Luciáš, který Škubánka nemá rád, a tak se mu všemožnými způsoby bude snažit uškodit, až se mu to nakonec vymstí.

 

Noční lednové deskohraní - Holešov

Přespání v TYMY s bohatým programem plným deskových her, sportovních a kolektivních her. Deskové hry: Lovci noci, Times Up, Mondo, Duch, Živé sochy, Cink!, Ubongo… S sebou nezapomeňte večeři na pátek, spací pytel, karimatku, přezůvky do tělocvičny, věci na spaní, hygienické potřeby.

 

Moravskoslezský kraj 

Pejsci dětem – zážitkový program aneb daruj radost - Ostrava

Máte doma milovníka pejsků? Rádi byste jeho lásku ke zvířatům podporovali a zároveň mu udělali radost? V Ostravě je v neděli připraven speciální program, během kterého uvidíte spoustu pejsků, kteří dětem ukážou opravdové psí kusy!:-) Na akci Pejsci dětem se můžete těšit na dogdancing, agility, rozcvičku dětí podle pejska a spoustu dalšího. Kromě interaktivních her s pejsky se děti dozví i něco užitečného. Každé dítě dostane na památku malou pozornost. U všech aktivit si můžete děti také vyfotit.

 

Pohádkový karneval - Ostrava

Snad každé dítě má svou oblíbenou pohádkovou postavičku a v neděli se za ni bude moci převléct na Pohádkovém karnevalu! Veselý a hravý karneval plný písniček a aktivního zapojení dětí se bude konat v klubu Akord. Karnevalem provází Zdeněk Kačor s členy souboru Nahodile.

 

Olomoucký kraj

Terezka a kouzelné autíčko + výtvarné dílničky - Olomouc

Divadlo Tramtarie v sobotu zve na představení Terezka a kouzelné autíčko. Na jaký příběh se s dětmi můžete těšit? Malé Terezce se stane hrozná věc! Ztratí se na školkovém výletě. A co hůř, ztratí se spolu se svou největší nekamarádkou Emou. Ale co teď? Jak se dostanou včas do školky, když už je autobus pryč? Ještě že nakonec objeví kouzelné žluté autíčko, které se umí zvětšovat. A tak holky sednou za duhový volant a vyrazí na cestu, během které zažijí nejedno veselé dobrodružství. Po představení je přichystán fotokoutek a výtvarné dílničky. Divadlo je vhodné pro děti od 3 let.

 

O pejskovi a kočičce - Olomouc

Také druhý tip z Olomouckého kraje je divadelní.:-) Kdo by neznal pohádku Josefa Čapka O pejskovi a kočičce? Klasickou pohádku o třech jednáních můžete zhlédnout v neděli v Kašpárkově říši v Olomouci.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi nejen na začátku roku najdete samozřejmě na našem webu www.kamsdetmi.com

8. 1. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře