Poradíme vám kam se s dětmi vydat o novoročním víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poradíme vám kam se s dětmi vydat o novoročním víkendu

Věříme, že jste konec roku náležitě oslavili. Tak sundejte teplé ponožky, pyžama a pojďte si užít společných chvil s dětmi pěkně venku, za dveřmi vašeho domu. Zajímavých tipů máme dost a rovnou z celé republiky.

 

Praha

Cosmos Discovery – Praha – Výstaviště Holešovice

Velkolepá výstava, která vznikla ve spolupráci s americkou NASA, vás provede historií pilotovaných kosmických letů od jejích počátků až po současné a plánované mise. Celou výstavou vás zábavnou formou provede audioguide, který dostanete zdarma u vstupu (pro děti dětská verze). Každý návštěvník dostane také Space Card – Kartu reálného kosmonauta se jménem a životním příběhem. V interaktivním Cosmocampu si vyzkoušíte náročný výcvik kosmonautů i nejmodernější 3D technologie. Pro děti je připravena Dobrodružná stezka, pro studenty jsou navíc ke stažení na webu výstavy Pracovní listy a kvíz.  

 

Průvod Tří králů - Praha

Tříkrálový průvod je oslavou svátku Tří králů. Z Malostranského náměstí se vydá průvod se Třemi králi na velbloudech přes Karlův most na Staroměstské náměstí, kde zazní Rybova Česká mše vánoční. Průvod doprovázený bubeníky a trubači projde historickým centrem Prahy a svou pouť zakončí na pódiu na Staroměstském náměstí. Tam se Tři králové pokloní malému Ježíškovi a předají mu své dary: zlato, kadidlo a myrhu.

 

Středočeský kraj 

Kuchyňky a pokojíčky – Zámek Roztoky

Více než 50 sestav pokojíčků, kuchyněk a domečků z období od konce 19. století do 80. let 20. století můžete zhlédnout na výstavě Kuchyňky a pokojíčky aneb jak bydlely panenky – na Roztockém zámku.. Představeny budou jak samostatné domečky pro panenky, tak vlastní interiéry pokojíků a kuchyněk, v neposlední řadě také drobné žánrové sestavy jako „posezení v zahradě“ či „velké prádlo“. Nechybí ani výtvarná dílna.

 

Jiří Trnka – V zahradách imaginace – Kutná Hora

Rozsáhlá výstava vzdává hold významnému výtvarníkovi a světoznámému tvůrci animovaných filmů Jiřímu Trnkovi, od jehož úmrtí loni uběhlo padesát let. Multimediální projekt představuje mimo jiné i dosud nevystavené exponáty, například restaurované loutky z Trnkova velkofilmu Sen noci svatojánské, nebo některé unikátní dřevěné plastiky. Adaptace původní Trnkovy knížky pro děti Zahrada 2 přináší řadu audiovizuálních projekcí a interaktivních prvků, kde si děti užijí spoustu hravé zábavy.

 

Ústecký kraj

Svět kostiček – Červený hrádek u Jirkova

Světově unikátní, expozičně – herní výstava Svět kostiček® z české stavebnice SEVA®. Nabídne  expozici vlastní tvorby autora a patrona projektu putovních výstav Svět kostiček® Petra Šimra a výběr továrních sad této stavebnice. V dětské herně se představí kostičky z dalších stavebnic českých značek BLOK, Mosaic Color, Disco a Seva. Výstava nabídne také velkou dětskou hernu o pěti herních zónách s kostičkami Seva®, BLOK®, Mosaic Maxi, Combi Car a Disco. Na pokladně zámku si budou moci návštěvníci zakoupit nové stavebnice a SEVA® dílky.

 

Jánošík  - Legenda o hrdinství - Most 

Dobrodružná pohádka o neohroženém hrdinovi, který se dovedl postavit na stranu spravedlnosti s nasazením vlastního života. Příběh o odvaze, lásce, kouzlech, zradě, přátelství, ale i trestu, který následuje po špatných činech. Připravte se na opravdového hrdinu! Loutky krásné jako oči Jánošikovi milé! Hudba ostrá jako sekerka! A humoru jako hrachu!

 

Liberecký kraj 

Bedřichovský Night Light Marathon

První závod seriálu SkiTour je tu! I přes ne zcela ideální podmínky se pojedou všechny závody, takže samozřejmě i ty dětské a i rodinná desítka! 

Hned v prvním závodě sezony se děti mohou těšit na netradiční běh na lyžích s čelovkami, kterými si budou svítit na trasu Bedřichovského Night Light Marathonu. Závod startuje v sobotu 4. ledna 2018 v 16:30, ale již od 15:00 bude otevřen Hervis ski park, kde si děti vyzkouší různé běžkařské dovednosti. Větší děti mohou vyrazit do stopy ještě v 19:10 večer, kdy startuje rodinný závod na 10km.

 

Pohádka do dlaně - Liberec

Veršovaná pohádka o koloběhu ročních dob v přírodě je vlastně živým snem jednoho užaslého člověka, před kterým náhle začnou defilovat personifikované roční doby. A jak všichni dobře vědí, každé období je úplně jiné. Paní Zima je třeskutá a pěkně od rány, deštivé Jaro je osobnost o poznání citlivější, horké Léto se umí pěkně rozpálit, zatímco malíř Podzim pořád lítá s hlavou někde v oblacích... Roční doby spolu postupně svádějí souboj o nadvládu nad světem, ale ať dělají, co dělají, ten boj má stejně vždycky dopředu známý výsledek. Určeno divákům od 5 let.

 

Tříkrálový průvod – Semily

Tradiční průvod tříkrálových koledníků z Komenského na Riegrovo náměstí, kde bude připraven krátký kulturní program a malé občerstvení letos připadl na neděli 5. ledna. Pokračovat můžete do kina Jitřenka, kde bude pro rodiny s dětmi připraveno divadelní představení Pohádka ptačí, jako poděkování za koledu a koledníkům za jejich ochotu. Vystoupí Divadlo Puk, vstupné: dobrovolné.

 

Královéhradecký kraj 

Nedělní ateliér/Deníček na nový rok – Hradec Králové

Každou neděli na vás v Labyrintu Divadla Drak čeká tvůrčí program pro rodiny, vždy na jiné téma. Je určen pro děti od 5 let a jejich doprovod, který rád stříhá a pomáhá s vyráběním. Tentokrát si vytvoříte svůj vlastní deník, abyste si měli kam zaznamenávat vše, co v následujícím roce zažijete.  Součástí workshopů je i vstup do aktuálních výstav a Dračí laboratoře.

 

Zaloňovská desítka 2020 - Zaloňov

Co takhle začít nový rok aktivně a zároveň přispět na dobrou věc? Běh, jehož výtěžek je věnován dětem z Dětského domova v Jaroměři, vede převážně lesem a také skrz Braunův betlém. A nebojte se, závod má i kratší variantu, takže určitě není jen pro zkušené běžce.

 

Pardubický kraj 

Pozorování noční oblohy – Pardubice

Hvězdárna barona Artura Krause v Pardubicích je součástí Domu dětí a mládeže. Představuje astronomii široké veřejnosti, jsou zde astronomické kroužky pro děti a studenty. V pátek se tam můžete vydat i vy s rodinou, a to na večerní pozorování oblohy za účasti zkušených astronomů. Tak schválně, kolik souhvězdí poznáte?

 

Z reality do pohádky – Staré Hradiště

Už jste s rodinou vyzkoušeli nějakou únikovou hru?  Ve Starém Hradišti u Pardubic si ji můžete užít dokonce již s tříletými dětmi. Na 60 minut se přenesete do světa, kde vládnou moudří králové, překrásné princezny bloumají po zahradách a princové se nezaleknou žádného draka ani čarodějnice. A že nakonec všechno dobře dopadne, o tom není pochyb, jste přece v pohádce.

 

Karlovarský kraj

Muzikohrátky se zvířátky – Ostrov nad Ohří

V Ostrově nad Ohří pro vás připravilo divadlo "Hnedle Vedle"  Písničkové představení o zvířátkách. S legrací a písničkami se podíváme na český dvorek, do lesa a k rybníčku. Je až neuvěřitelné, kolik je složeno písniček o zvířatech. Je jich tolik, že je ani kamarád Tom nemůže všechny zazpívat.

 

Výstava LEONARDO – Cesta do tvořivé mysli renesančního génia Leonarda da Vinci – Karlovy Vary

Interaktivní výstava Leonardo dává dětským i dospělým návštěvníkům příležitost hravě se seznámit s vynálezy, uměním a vědeckou prací tohoto renesančního génia. Na výstavě je možné si zkusit reprodukovat Leonardovy nákresy, manipulovat modely vynálezů, včetně mechanického křídla a různých mechanických strojů, stavět geometrické struktury, hrát si ve velkém modelu Leonardova slavného vojenského tanku, zatočit Vitruviánským mužem, postavit Leonardův přenosný most, sestavit anatomické modely, nebo digitálně upravovat a promítat obrazy Mony Lisy.

 

Plzeňský kraj

Dětské lednové prohlídky na zámku Zbiroh

Nevíte kam s dětmi po vánocích? Navštivte s nimi v lednu zámek Zbiroh! Zámek nabízí prohlídky zámecké expozice zaměřené na dětské návštěvníky s možností zapůjčení pohádkových kostýmů. V průběhu prohlídky budou děti odpovídat na soutěžní otázky a na závěr obdrží malou odměnu. Nenechte si ujít tento skvělý zážitek pro celou rodinu!

 

Malostranská zimní pohádka - Plzeň

Zimní pohádka ze staré Prahy vypráví poetický příběh o přátelství za doprovodu krásných písniček.
O půlnoci na ulici ožijí tři sněhuláci, kteří se snaží vybojovat si mezi sebou místo. Nakonec je spřátelí ztracený pejsek, kterému společně pomohou najít cestu domů. Ale co se stane se sněhuláky v předjaří, když začne hřát sluníčko?

 

Jihočeský kraj

Pišlík – hračka, která se dědí - Prachatice

Designové dřevěné hračky, vyráběné ručně v Rychlebských horách mají své místo v dětských pokojích na třech kontinentech. Myšlenka je založena na dřevěné figurce - pišlíkovi, který ve svých "strojích" jezdí, létá, plave, potápí se, točí se na káče, prolézá bludiště, atd. Spojení nadčasového designu, vynikajícího zpracování a originálního marketingu dalo vzniknout značce, která během šesti let bleskově překročila hranice Česka. Přijďte se podívat na tento pozoruhodný příběh.

 

Kostýmovaná prohlídka Husitského muzea - Tábor

Husitské muzeum v Táboře si pro své návštěvníky přichystalo další komentovanou prohlídku. Těšit se můžete na zábavnou výpravu do středověkého podzemí za svitu luceren pro celou rodinu. Doporučujeme objednat dopředu, buď telefonicky, nebo e-mailem, kapacita prohlídky je omezená.

 

Vysočina

Přírodovědné centrum a planetárium – Havlíčkov Brod

Od pátku do neděle se můžete těšit na program planetária s filmy: Polaris, Slunce: Hvězda života a smrti, film ve 3D - Oceány: Naše modrá planeta nebo vás čeká pozorovnání dalekoholedem. V případě nepříznivého počasí je připraven náhradní program v planetáriu.

 

Zakleté pírko - Počátky

Nová pohádka Zdeňka Trošky vypráví příběh odvážné dívky, která se vydá do světa vysvobodit zakletého prince. Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí neustále sloužit. Jednohdne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit jeho prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milovaného.

 

Jihomoravský kraj

O červené karkulce - Brno

Host - Malé velké divadlo Radky Blatné. O ČERVENÉ KARKULCE. Maňásková pohádka pro malé i velké. Upravila a hraje: Radka Blatná. Výprava: Kamila Spěváková. 

 

Táborák – Brno

Lesy města Brna již třetím rokem v Řečkovicích v areálu U Mravence Lesíka pořádají Táborák v zimních měsících. Zváni jsou všichni sousedé z blízka i z daleka bez ohledu na věk. Táborák má posloužit nejen k poznání nových tváří, ale i k příjemně strávenému času nad ohýnkem. Pojďte se v zimě projít s cílem opéct si špekáček a dát si horký svařák do krásného lesního areálu. Špekáček bude možné si zakoupit na místě.

 

Zlínský kraj

Karneval pro děti – Slušovice

Karneval pro děti s Pavlem Novákem. Spousta her, písniček, soutěží, diskotéka, občerstvení a nekonečná zábava.

 

Z jeskyní Evropy na Divoký západ - Zlín

Pojďte cestovat časem! Podíváte se na vztah lidí ke koním a ke skotu od pravěku po současnost. Zjistíte, jak se z koně – služebníka stal společník člověka. Pokusíte se napodobit pravěké umění, vyzkoušíte si cejchování i kutí koně. Upletete si indiánské náramky a vyrobíme papírového koníka. A nejen to…

 

Moravskoslezský kraj 

Sobotní dílny GVUO pro rodiny s dětmi

Zimní počasí je ideální k tvoření a vyrábění. Velkou inspiraci pro rozvoj kreativity vašich dětí získáte v sobotních dílnách, které jsou organizovány v Galerii výtvarného umění v Ostravě. Dílny jsou určeny pro děti od 5 let a malí umělci si vyzkouší různé výtvarné techniky – budou kreslit, tvořit, bavit se a fantazírovat.

 

Pohádkový karneval s Hopsalínem

Karnevalové období začíná! Oblíbený maškarní ples pro děti s klaunem Hopsalínem se koná tuto neděli v kulturním domě v Hlučíně. 

 

Olomoucký kraj

Tříkrálová koleda – dozvuky folklorních Vánoc

V kostele Stětí sv. Jana Křtitele ve Velké Bystřici si můžete v neděli připomenout svátek Tří králů. K poslechu bude hrát domácí cimbálovka a Hanácký mužský sbor. Uslyšíte vánoční lidové písně i tradiční koledy z Hané, ale také z jiných oblastí.

Procházka hradem Sovinec

Nejrozsáhlejší moravský hradní komplex v Nízkém Jeseníku hrad Sovinec patří mezi oblíbená turistická místa. Již tuto sobotu Sovinec mimořádně otevře svou bránu všem, kteří nestihli poslední akci roku 2019 Vánoční mincování a rádi by zažili zimní atmosféru tohoto kouzelného místa.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

29. 12. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře