I o druhém adventním víkendu pojďte s dětmi ven | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

I o druhém adventním víkendu pojďte s dětmi ven

Všude už voní Vánoce, svítí světýlka a děti se vás stále ptají, co budete dělat o víkendu? Pak se vám jistě budou hodit naše víkendové tipy na druhý adventní víkend. I ten totiž nabízí spoustu akcí, kde se rozhodně nebudete nudit a navíc si můžete užívat té krásné vánoční atmosféry.

 

Praha

Průvod Krampus čertů na Výstavišti Holešovice

Chcete vidět rohaté čerty s vidlemi a řetězy na vlastní oči? Průvod 75 Krampus čertů můžete letos poprvé zažít na Výstavišti! Krampus čerti jsou známí svými propracovanými maskami, jsou zahalení včetně obličeje v kožichu, přepásaní řetězem, ověšení kravskými zvonci a s kozími nebo beraními rohy.

 

Vánoční Bazááár 2019 

Předvánoční tradicí nejen pro občany Prahy 6 se stal Vánoční Bazááár, který již 7. rokem pořádá Nadační fond Šestý smysl ve spolupráci s Městskou částí Prahy 6. Letos můžete přispěním do dobročinné sbírky či nákupem na bazááárku pomoci nemocným dětem z Prahy 6, kterým budou z výtěžku zakoupena jejich vysněná vánoční přání. Předměty z dobročinné sbírky, která proběhla 30. listopadu a 1. prosince, budou nabízeny v rámci Vánočního Bazáááru s bohatým kulturním programem pro celé rodiny. Druhý adventní víkend budou v Kině Dlabačov připravena divadelní a hudební představení pro děti i dospělé, dětský koutek, kouzelník, promítání zajímavých filmů apod. Veškerý program je pro návštěvníky ZDARMA. Náš portál Kamsdětmi.com se rád k této akci připojuje a připravuje pro malé návštěvníky dětský koutek.

 

Středočeský kraj

Vánoce na zámku Stránov – Jizerní Vtelno

Chcete prožít pohádkový příběh zamilovaného kuchaře a kuchařky? Toto přání se vám lehce splní v komnatách vánočně vyzdobeného zámku Stránov, kde se již vše připravuje na Štědrý den. Do příprav se také zapojíme. Kuchařce pomůžeme s pečením cukroví a ochutnáme její nadýchanou vánočku. Pomůžeme ozdobit vánoční stromeček, dozvíme se, proč máme na stole adventní věnec a jaká tradiční jídla se podávají. Společně s knížetem a kněžnou zapálíme adventní svíčku, rozkrojíme jablíčko a zazpíváme si vánoční koledu. Zavítáme i do zámecké kaple, kde si s knězem při půlnoční mši připomeneme, proč Vánoce slavíme. S usměvavou služebnou si každý na památku vyrobí malý dárek. Tušíte, jak nakonec dopadne láskyplný příběh z kuchyně? Těší se na vás herci v dobových kostýmech, díky kterým na vás dýchne ta pravá vánoční atmosféra.

 

Vánoční trh na zámku Dobříš

Sváteční adventní atmosféru bez shonu a stresového vypětí můžete letos o druhém adventním víkendu nasát na zámku Dobříš. Historické nádvoří hostí v sobotu druhý Vánoční trh pod záštitou paní Livie Colloredo-Mannsfeldové. Na celý den obsadí zámecké nádvoří dvacet stánků, ve kterých si můžete koupit vánoční dárečky, jmelí, výrobky z keramiky či šperky. Na přání si také můžete nechat namalovat vlastní vánoční ozdobu. Chybět nebudou ani vánoční pochutiny. Vstupné na trh bude zdarma.

 

Ústecký kraj 

Vánoce ve skanzenu – Zubrnice

Zažijte chvíle klidu a pohody ve skanzenu v Zubrnicích. Po oba víkendové dny jsou otevřeny objekty na návsi.  Připomenete si adventní a vánoční zvyky, které byly běžné na přelomu 19. a 20. století. Čerstvě upečená vánočka v kachlovém sporáku provoní světničku a ochutnat můžete třeba muziku. Inspirovat se nechejte tradiční výzdobou mikulášskými čertíky, polazy, vrkoči, stromečkem ozdobeným jablíčky, oříšky a perníčky. Dětem zpestříme prohlídku úkoly na vánoční stezce, mohou si také v dílnách vyrobit malou drobnost.

 

Vánoční jarmark v Děčínském muzeu

Již po šesté se o druhém adventním víkendu sejdeme na muzejním nádvoří, abychom si společně užili správnou předvánoční atmosféru s nejrůznějšími dobrotami, pochutinami a tradičními nápoji. Chybět nebude v neděli vystoupení pěveckého uskupení SaH.

 

Liberecký kraj

Jírův betlém v Kryštofově údolí

Kryštofovo údolí – malebná obec na Liberecku zaujme především svými roubenkami. K návštěvě láká také v předvánočním čase. Již pošestnácté zde vyrostl rozměrný betlém vytvořený akademickým malířem Josefem Jírou. Betlém svítí až do 1. ledna. K vidění je přibližně do poloviny února. Josef Jíra se zabýval pohádkou Betléma celý svůj život.

 

Adventní prohlídky na hradě –Grabštejn

Letošní vánoční prohlídky vás zavedou především do časů posledních majitelů, hrabat Gallasů a Clam-Gallasů, kteří na grabštejnském panství působili od počátku 18. století do roku 1945. Na prohlídkách s kostýmovanými průvodci si můžete připomenout vánoční zvyky a obyčeje, prohlédnout vyzdobené interiéry a načerpat adventní atmosféru. Zážitek z prohlídky pak na nádvoří umocní adventní melodie (skupina Subulcus), rozveselí vás kejkle (kejklíř Martin) či vánoční představení. Hradní krčma bude otevřena po celou dobu prohlídek.

 

Pardubický kraj 

Advent na Choltickém zámku

Pokud jste ještě nebyli na zámku v Cholticích, zajeďte si tam v sobotu a zažijte pravý zámecký advent s jarmarkem, živým betlémem, tvořivými dílnami pro děti a koncertem v kapli. Navíc se můžete zúčastnit i kostýmované prohlídky vánočně vyzdobeného zámku. Zámek Choltice je ovšem pro návštěvu s rodinou vhodný kdykoliv – jeho II. prohlídkový okruh je určen právě dětem. Provede je Muzeem vodníků a Expozicí černého divadla.

 

Mikulášské rejdění pod Kuňkou

V Americe patří k Vánocům sobi, na Ranči pod Kuňkou zase koně a poníci. A tak vás na nedělním Mikulášském rejdění nečeká jen nadílka, ale také se povozíte na koni či na poníkovi. A nadělovat můžete i vy – na ranči žije spousta zvířátek, která vám budou vděčná za jablka, mrkev a jiné dobrůtky.

 

Královéhradecký kraj 

Čertovské experimenty v Hradci Králové

Bojíte se chemie, fyziky nebo biologie? Nahání vám hrůzu matematika? Na Univerzitě Hradec Králové vám ukážou, že přírodověda není žádné peklo, ani když ji učí čerti! Přijďte si do jejich laboratoří vyzkoušet chemické nebo fyzikální experimenty, zahledět se do mikroskopů nebo si prohlédnout zblízka hmyz.  Letos se setkáte nejen s oblíbenými přírodovědnými pokusy, ale i několika novinkami, jako je třeba programování robotů z Lega. Bude to pekelně dobrá akce!

 

Tradiční Vánoce - Hradec Králové

V Jiráskových sadech v centru Hradce Králové nasajete už tuto neděli vánoční atmosféru a také si připomenete tradice a zvyky našich praprababiček. Na cestě vás čeká 20 kostýmovaných postav, které jsou typické pro adventní období. Poznáte tak. sv. Lucii, sv. Ambrože, potkáte Mikuláše s čertem a andělem, Perchtu a mnoho dalších. Svou pouť ukončíte u tří králů a tradičního Betlému s živými zvířátky. Nebude chybět ani harmonikář s koledami a něco dobrého na zub i na zahřátí.

 

Karlovarský kraj

Krušnohorské vánoční trhy - hrad Loket

Srdečně vás zveme k příjemnému prožití adventního času na hrad Loket. Můžete se těšit na stará řemesla a zvyky, vážící se k regionu Krušných hor a Poohří. Vyzkoušejte si výrobu slaměných ozdob, nebo vonných františků. Pro mlsné jazýčky máme zdobení perníčků a pravou krušnohorskou kuchyni. Tu správnou atmosféru adventu, doplní flašinetář, koledy, krušnohorská folklórní muzika a tanec a divadelní kousky pro malé i velké. O pořádek se po oba dny budou svědomitě starat habartovští četníci. A v poslední řadě nebudou chybět ani pouliční divadlo či andělské rejdy.

 

Dobrodružný muzikál Sněhová královna - Cheb

Známý pohádkový příběh Sněhová královna H.Ch.Andersena v chebsko-karlovarské koprodukci bude o víkendu k vidění v Západočeském divadle v Chebu. Klasický pohádkový příběh chlapce Kaje a dívky Gerdy, která se svého kamaráda pokusí zachránit z moci Sněhové královny a střepů kouzelného zrcadla, které mu vznikly do srdce a do očí. Dobrodružné putování přes zahradu věčného léta i loupežnické doupě zavede Gerdu až do královnina ledového paláce...

 

Plzeňský kraj

Prodáváme nevěstu - Plzeň

Plzeňská opera DJKT připravila speciální krácenou inscenaci Prodané nevěsty pro dětského diváka, aby si k ní našli vztah i ti nejmenší a mohli se seznámit s touto národní českou operou, která provázela náš národ v dobách šťastných i v dobách zlých. Pomocí pěkné scény a kostýmů se pokusí vytvořit dojem vesnice, v níž se odehrává děj opery o Jeníkovi, který jen zdánlivě prodá svou nevěstu.

 

Vánoce na Rabí

Zpříjemněte si předvánoční čas a navštivte podvečerní prohlídky s neopakovatelnou atmosférou zimního hradu. Dozvíte se více o tom, jak dobu adventu a Vánoc trávili naši předci a poodhalíte také něco ze symboliky tohoto období. Během večera se můžete ohřát u jednoho z velkých ohňů na nádvoří a ochutnat svařené víno či čaj. Vánoční náladu podtrhne středověká hudba a koledy v podání plzeňské skupiny Gutta. Kapacita jednotlivých prohlídek je omezená, a proto doporučujeme rezervaci.

 

Jihočeský kraj

Adventní dny a trhy – Jindřichův Hradec

Novinkou letošního ročníku bude mimo jiné rozšíření tržiště na II. nádvoří. Program obou víkendových dnů nabídne hudební, taneční a divadelní vystoupení. Jistě nejen dětské návštěvníky potěší malý zvěřinec, výstava sokolnicky cvičených dravých ptáků nebo lukostřelba. V provozu bude opět 500 let stará Černá kuchyně. Své dovednosti předvedou umělečtí řezbáři, kováři, skláři a hrnčíři a v malých tvůrčích dílnách budou zájemci moci vyzkoušet svou vlastní zručnost.

 

Písecké betlémy – Písek

Od první adventní neděle až do Tří králů budou na několika místech v Písku k vidění venkovní betlémy. Přijeďte se i vy na ně podívat! Písecké betlémy jsou unikátním projektem instalací betlémů v životní velikosti do veřejného prostoru v Písku. Netradičním způsobem se podílí na vytvoření sváteční atmosféry ve městě. Zájemcům nabízí možnost zavítat na ta nejkrásnější místa v Písku a těšit se zde z pohledu na výtvarná díla zobrazující scénu narození Ježíše Krista.

 


Kraj Vysočina

Mikulášská besídka - Žďár nad Sázavou

Rodiče, kteří máte zájem můžete poslat do zpráv jméno a příjmení dítěte abychom založily knihu hříchů. Dále soutěže, odměny, peklo, nebe. Vstup zadarmo.

 

Adventní dílny v ZOO Jihlava

Přijďte si společně s námi ve vzdělávacím centru PodpoVRCH vyrobit vánoční ozdoby a za zpěvu koled rozsvítit vánoční stromeček.

 

Kraj Jihomoravský

Popelka – Muzikál na ledě – Brno

Velkovýpravné představení pro celou rodinu, jenž nemá ve světě obdoby! Nejoblíbenější příběh o Popelce, jako muzikál na ledě, se po velkém úspěchu v zahraničí, vrací do několika českých měst!

 

Kraj Zlínský

Pohádkové Vánoce v Kroměříži

Vánoční výstava v kulisách klasických evropských vánočních příběhů a pohádek. Přeneseme se do dávných časů, do dob bez moderních technologií, do dob kouzelných a pohádkových, kdy děti trávily zimní večery posloucháním starých příběhů a pohádek. Osvěžíme si také staré vánoční zvyky a tradice, nebude chybět malé vánoční věštění a výroba drobného dárečku.


Mikulášská nadílka - Zlín

Srdečně vás zveme na Mikulášskou nadílku. Doporučujeme pro děti od 2 let. Počet míst je omezen. Vstupenky k zakoupení na recepci dětského centra.

 

Valašský Mikulášský jarmek - Valašské Klobouky

Do Mikuláše sice ještě nějaký čas zbývá, ale už teď si můžete poznamenat, kdy se koná největší oslava jeho svátku široko daleko. A začít se na ni těšit! Letošní ročník Valašského mikulášského jarmeku připadá na 7. prosince a zve vás na obchůzku Mikuláše a čertovských družin, na ukázky lidových řemesel i trh rukodělných výrobků. A když si k tomu připočítáte báječnou atmosféru ozdobenou tradicemi, zvyky, muzikou a voňavými dobrotami, vyjde vám jarmek s plnou parádou. Krásný, poctivý, tradiční a jedinečný.

 

Moravskoslezský kraj 

Pekelná prohlídka v Landek parku - Ostrava

Již tuto sobotu nabídne Landek Park pekelnou „nadílku“. Každých 30 minut se v nejstarším dole v Ostravě uskuteční prohlídky, které jsou vhodné pro děti od 6 let. Průvodci v tradičních hornických krojích se s návštěvníky vydají napříč historií těžby uhlí a jejich naučný výklad bude okořeněný trochou čertovského strašení. Na konci pekelného dolu bude čekat Mikuláš spolu s andělem. Budou mít nachystanou sladkou odměnu, kterou dostane každé dítě, které přednese básničku nebo zazpívá písničku.

 

Vánoce na zámku Hradec nad Moravicí

Nadcházející tři víkendy si můžete vychutnat vánoční atmosféru na zámku Hradec nad Moravicí. Těšit můžete na krásné a rozmanité vánoční ozdoby, vánoční stromky a dekorace v historickém aranžmá nebo kolekci dobových dárků, hraček a betlémů. Ke zhlédnutí bude výstava keramiky nebo prezentace pozoruhodných předmětů hradeckého zámku.

 

Olomoucký kraj

Mikulášský parní vlak - Olomouc

Nenechte si v sobotu ujít jízdu historickým parním vlakem, který pojede z Olomouce do Domašova nad Bystřicí a zpět. Ve vlaku bude cestujícím dělat společnost Mikuláš a jeho družina a děti se mohou těšit na nadílku. Trasa vlaku vede malebným údolím řeky Bystřice a kromě poutavých výhledů se můžete těšit i na Mikuláše a jeho pomocníky, kteří budou dětem rozdávat malou pozornost. Jízdenky budou k zakoupení na olomouckém hlavním nádraží.

 

Vánoční jarmark – Vodní tvrz Jeseník

Už podesáté se Vodní tvrz Jeseník a přilehlé Zámecké náměstí rozezvučí vánočními tóny při příležitosti Vánočního jarmarku. Stánkaři budou nabízet rozličný sortiment a na jarmarku můžete potkat také kováře, řezbáře, slévače a mnohé další mistry středověkých cechů. Hudební doprovod bude také bohatý, vystoupí kapely místní
i daleké. Pro návštěvníky bude připraveno vystoupení z dalekého Betléma s živými zvířátky a navštívit můžete také vánoční výstavu s betlémy v galerii Vodní tvrze. Chybět nebudou ani tradiční workshopy a dílničky pro nejmenší.

 

Vánoční, podzimní i zimní tipy kam s dětmi můžete samozřejmě najít na našem webu www.kamsdetmi.com

 

 

4. 12. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře