První adventní víkend klepe na dveře a s ním i naše víkendové tipy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

První adventní víkend klepe na dveře a s ním i naše víkendové tipy

Nejkrásnější období v roce je tu! Už připravujete vánoční výzdobu? Začínáte péct? Všeho nechte a pojďte si užít první advent v kruhu svých nejbližších a to hlavně dětí. Tento víkend se to světýlky, vánočními tradicemi, ale i Mikulášskou nadílkou jen hemží.

 

Praha

Dobročinná sbírka předmětů na Vánoční Bazááár 2019

Již 7. ročník kulturně charitativního Vánočního Bazáááru v prostorách kina Dlabačov pořádá 6. a 7. prosince 2019 Nadační fond Šestý smysl. Výtěžek je i tentokrát určen na pomoc znevýhodněným dětem z Prahy 6, vybraným ve spolupráci s pracovníky MČ Praha 6. Součástí této akce jsou již tradičně kulturní představení a prodej předmětů z dobročinné sbírky, do které můžete přispět i Vy. Náš portál Kamsdětmi.com se rád k této akci připojuje a je již tradičním mediálním partnerem akce.

 

Mikulášská nadílka a první adventní dílnička v Praze

Letos bude Mikuláš v největším zábavním parku Toboga Fantasy Praha rozdávat dětem dárečky s předstihem. Čekají vás také adventní dílničky. Přijďte si vyrobit krásné vánoční dekorace a ozdoby! 

 

České Vánoce na Výstavišti

Rozsvícení vánočního stromu, hrnčířské a řemeslné trhy, lampionový průvod, nedělní mikulášská, dětské dílničky...to jsou letošní Vánoce na Výstavišti Praha. Odpoledne si navíc můžete zabruslit v Malé sportovní hale zdarma.

 

Betlémy a vánoční tradice – Praha

Výstavy betlémů patří o vánočním čase k tradicím. Betlém klub pořádá již po dvacáté v areálu kostela Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze výstavu betlémů – Betlémy a vánoční tradice. Na výstavě bude opět k vidění cca 200 betlémů, a to jak historických z typických betlémářských oblastí, tak i betlémů ze současné tvorby.

 

Návštěvní den na Nádraží Praha - Prosek

Pokud máte rádi vlaky, nádraží a železnici, můžete se těšit na jedinečný zážitek. Jde totiž o největší modelové kolejiště velikosti 0 v České republice. Najdete zde funkční historické modely, malosériové modely i současné modelové výrobky. Za unikátní stavbou tohoto kolejiště stojí občanské sdružení Prag0klub, jehož členové jsou fanoušci železnice, zejména železničních miniatur.

 

Středočeský kraj

Advent a Vánoce v Muzeu lidových staveb – Kouřim

V dávných tradicích tkví opravdové kouzlo Vánoc! Připomeňte si tradice adventu, přijďte se do skanzenu přenést do dob dávno minulých a seznámit se s tím, jaké obyčeje se na českém venkově udržovaly od začátku prosince do svátku Tří králů.

 

Betlém z másla – Máslovice

Přijďte se podívat na betlém z opravdového másla! Tradiční, ale vždy originální betlém z másla je opět k vidění v Muzeu másla až do konce ledna 2020. V expozici muzea najdete vše možné o máslu, tiskoviny, formy, obaly, nádoby na mléko, tlouky, máselnice i malý improvizovaný chlév.

 

Ústecký kraj 

Adventní setkání na Novém hradě – Jimlín

Zámek Nový Hrad v Jimlíně u Loun přivítá před koncem roku poslední událost, kterou bude tradiční Adventní setkání. Nádvoří se pro tento den promění v tržiště, kterým bude znít středověká hudba. Při procházce tržištěm návštěvníci objeví živý betlém se zvířátky a medvěda Huga. V barokních podzemních stájích pod druhým nádvořím budou schovaní čerti, kteří se několikrát během dne ukáží také na nádvořích a pobaví děti i dospělé. V podvečer venku před hlavním pódiem proběhne ohňová show. Pochutnat si můžete na středověkých pokrmech ze zámecké černé kuchyně.

 

Plavby pro čerty do čertovy vody – Děčín 

Vydejte se na plavbu! Je potřeba jet vyzvednout čerty do Čertovy vody, aby mohli splnit své povinnosti s Mikulášem a andělem v Děčíně. Každý, kdo přijde, v čertovské, mikulášské nebo andělské masce, bude navíc odměněn malým dárkem. Občerstvení bude zajištěno.

 

Liberecký kraj 

Adventní trhy – zámek Sychrov

Tradiční trhy spojené s ukázkami řemesel, prodejem tradičního zboží a bohatým programem pro děti i dospělé. Vánoční atmosféru umocní i betlém v nádvoří. Pro nejmenší nabízíme možnost dětských „čertovských“ prohlídek po oba dva dny.

 

Ruské kolo na Vánočních trzích – Liberec 

Doslova největší atrakcí Libereckého adventu 2019 je 25 metrů vysoké ruské kolo. Přijďte se svézt a získejte před Vánocemi ten správný nadhled. Kolo najdete na rohu náměstí a Moskevské ulice. Výhled z něj bude nejen na náměstí samotné, vánoční strom (kolo je totiž o 11 metrů vyšší), ale i na Ještěd a Jizerky.

 

Královéhradecký kraj

Křest knihy Jak se pohádka přestala bát

Víkend můžete zahájit pohádkově v Knihovně města Hradec Králové. V pátek tam proběhne slavnostní křest knihy, kterou vydala sama knihovna a autorkami textu i obrázků jsou zdejší dlouholeté knihovnice (text Hana Myslivcová, ilustrace Markéta Poživilová). A pokud jste v této knihovně ještě nebyli, budete určitě překvapeni tím, kolik možností pro hraní a kolik aktivit dětem nabízí – a to dokonce i těm nejmenším, které ještě vůbec neumějí číst.

 

Adventní prohlídky Broumovského kláštera

Broumovský klášter je krásný v každé roční době, ale adventní prohlídky slibují něco navíc – vánoční výzdobu historických interiérů a také povídání o vánočních zvycích a tradicích. Klášter můžete s dětmi navštívit po všechny adventní víkendy.

 

Pardubický kraj 

Kids Taxis Gladiator Race

Pro sportovně založené rodiny bude víkend na pardubickém dostihovém závodišti přesně to pravé! Zatímco dospělí změří své síly v denním či nočním závodu a skočí si i legendární Taxis, nedělní dětský závod slibuje kromě soutěžení hlavně hodně zábavy. Nejmenší děti startují v kategorii Kids family spolu se svými rodiči, kteří jim s překonáváním překážek pomáhají. Starší děti už vše zdolávají samy a skvělé je, že na každého čeká v cíli zasloužená medaile.

 

Vánoce na Veselém kopci

Svátečně vyzdobené roubenky letos přiblíží atmosféru příprav i oslavy Štědrého večera v období od poloviny 19. století do poloviny 20. století. Dozvíte se například, jak vypadal Štědrý večer bez vánočního stromečku, co nesmělo chybět na štědrovečerním stole a na co se dříve děti nejvíce těšily. Ale také si budete moci prohlédnout tradiční pečivo a ozdoby, které se od konce 19. století věšely na vánoční stromeček. 1. prosince se navíc můžete těšit i na Mikulášskou obchůzku.

 

 

Karlovarský kraj

Mikulášská diskotéka - Nejdek

Máte doma dítko, které zlobí jako čertík a chcete ho trochu postrašit? Nebo máte doma dítko, které je hodné jako andílek a chcete ho za to odměnit? Vezměte je na dětskou mikulášskou diskotéku do Nejdku, kam jistě přijdou na návštěvu čerti, andělé a Mikuláš. Každé dítko dostane od Mikuláše nadílku. Těšit se můžete na diskotéku se spousty dětských písniček, tombolu pro dětičky a dobrou zábavu pro děti i rodiče.

 

Mikulášská jízda na hrad Hartenberg

Jako každý rok se koná jedinečná Mikulášská jízda na hrad Hartenberg - akce spojená s rejem a dováděním čertů andělů a mikulášů, kdy je vypraven na trase Sokolov - Kraslice do malé obce Hřebeny plný vlak čertů andělů a Mikulášů v doprovodu dětí. V zastávce Hřebeny, pak začíná cca 2 km stezka s baterkami, lampionky či jenom tak lesem v údolí pod hradní zříceninou hradu a zámku Hartenberg. Po cestě děti čeká návštěva několika pekel. Celé čertovské klání doprovodí bohatý zábavný program (kapely, divadla, sbory, představení) a opékání buřtů na nádvoří hradu a na Pohádkovém dvoře.

 

Plzeňský kraj

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Plzni

Advent je tu a na plzeňském náměstí Republiky probíhají Adventní trhy. Nechte se okouzlit vánoční atmosférou, vůní svařeného vína a tradičního trdla. Těšit se můžete na ukázky lidových tradic a řemesel vztahujícím se k vánočnímu času, děti potěší živý betlém s ovcemi či program plný vánočních písní a koled. První adventní neděli se zde opět rozzáří vánoční strom.

 

Nebíčko a peklíčko na Rabí

Přijďte oslavit svátek sv. Mikuláše na hrad Rabí. Co vás čeká? V nebi plném andílků si pohrajete a zasoutěžíte v několika andělských zastaveních. U nebeské brány pak můžete pošeptat do ucha sv. Mikuláši svá tajná vánoční přání. Pro malé i velké zlobivce je připraveno začouzené peklíčko v hradním sklepení. Již nyní si Lucifer s čertíky připravuje malá šibalská překvapení a také pilně zapisuje do Knihy hříchů všechny špatné skutky.

 

Jihočeský kraj

Třeboň plná andělů a rozsvícení vánočního stromu

Dvacátý sedmý vánoční strom z dolnorakouského Schremsu se letos v Třeboni rozsvítí v sobotu 30. listopadu. Celodenní program bude zahájen příjezdem pana poštmistra, který přímo na Masarykově náměstí otevře pobočku Ježíškovy pošty. Než se večer vánoční strom rozsvítí a děti dostanou nadílku od Mikuláše z partnerského města, užijete si krásný andělský program. Slétnou se k vám andílci nebeští i pozemští. Pod jejich dohledem si užijete trh s andělským rojením, pobaví vás divadlo nebo si můžete vyrobit andělské dekorace.

 

Vánoce v Jihočeském muzeu – České Budějovice

Vánoční výstava "V půlnoční hodinu anděl se zjevuje" seznámí návštěvníky s tradičními zvyky a zvykoslovnými předměty, které k vánočnímu – a jemu předcházejícímu adventnímu času neodlučitelně patřily a stále patří... Součástí výstavy budou tradičně i názorné ukázky, při kterých se budou moci malí i velcí návštěvníci seznámit s jednotlivými tvůrci a jejich technikami a vlastnoručně si vyzkoušet svou šikovnost či najít vlastní inspiraci. Chybět pochopitelně nesmí líbezný doprovod vánoční hudby, písní i koled a vůně lidového pečiva.

 

Vysočina

Advent na Edenu – Bystřice nad Perštejnem

Přijďte si užít předvánoční čas do centra Eden. Ve sklepeních najdete čertíky, kteří postraší zlobivé děti. V zámečku se zabydlí Mikuláš s anděly, kteří budou hodné děti obdarovávat dárečky, výměnou za písničku nebo básničku. Horácká vesnička se promění na pohádkovou. V každém ze stavení bude pohádková postava. V degustační místnost pro Vás bude připravené Andělské menu. Děti dostanou při vstupu pas „Zlobivce“, do kterého dostanou za splněné úkoly u pohádkových bytostí a čertíků razítka.


Peklo v Jihlavském podzemí

Už jste někdy byli v pravém pekle? Pak se určitě přijďte podívat do Jihlavského podzemí. Ale pozor, své pekelné místo si raději rezervujte. A občerstvení bude v pekle dost.

 

Jihomoravský kraj

Nedělníček – Veselé vánoční hody v Brně

První adventní neděle si žádá Nedělníček s vánoční atmosférou. Přijďte s dětmi vyrobit první dárečky a užít si pohodově strávený společný čas. Na co se můžete těšit: výtvarně tvořivé dílny, dopis Ježíškovi, výroba dárků ze sušeného ovoce a korálků, vločky, ozdoby na stromeček, andílek. Kouzelnická show Stands Jílka.

 

Mikuláš na zámku Slavkov

V neděli bude vstupní hala zámku proměněna v nebe a Ježíškovu poštu, kde si děti napíší nebo nakreslí dopis Ježíškovi a ve vlastnoručně vyrobené a speciálním razítkem oražené obálce jej vhodí do schránky. Čekání na Mikuláše si mohou děti zkrátit také dalšími aktivitami v kreativní dílně, zdobením perníčků nebo poslechem pohádek v zámecké knihovně. Dokonce si můžete rezervovat čertovskou prohlídku v podzemí zámku.

 

Zlínský kraj

Mikuláš na ledě v Uherském Brodě

Bruslení pro veřejnost s mikulášskou nadílkou. Masky mají vstup zadarmo.

 

Kinohrátky v Rožnově pod Radhoštěm

V rámci Dne pro dětskou knihu ožije celá knihovna – představení písečné animace, pátrací hra, scénické čtení, vyhlášení nejlepších lovců perel a knižní tipy.

 

Moravskoslezský kraj 

Mikulášské motoráčky po Ostravě

Již tento víkend zažijete v Ostravě svezení Mikulášskými vlaky po ostravském uzlu. Ve vlaku se potkáte s Mikulášem, andělem a rozvernou čertovskou cháskou. Malí i větší pasažéři obdrží výměnou za básničku nebo písničku drobnou Mikulášskou nadílku a tatínkové i maminky si mohou dát něco dobrého na zahřátí, nebo si zazpívat s dětmi Vánoční koledu.

 

Vánoční jarmark v Bohumíně

Atmosféru blížících se Vánoc si vychutnáte na Vánočním jarmarku v Bohumíně. Těšit se můžete na betlém, poštovní schránku pro Ježíška, stánky s převážně ručně vyráběným zbožím, vánoční ozdoby, šperky, výrobky z chráněných dílen a mnoho dalšího. Připraveny budou stánky s bohatým občerstvením, k ochutnání bude medovina, pekařské výrobky, víno, čaj, zvěřinové speciality, cukrovinky či sýry. Své vystoupení předvedou děti a žáci z bohumínských škol a školek.

 

Olomoucký kraj

Adventní jarmark v Čokoládovně Troubelice

V Čokoládovně Troubelice se tuto sobotu koná adventní jarmark. Návštěvníci si mohou nakoupit vánoční dárky v podobě čokolád, adventních kalendářů
a mikulášských nadílek. K dostání budou také další produkty z čokoládovny a pár zajímavých výrobků z okolí. Určitě vás také potěší sladké občerstvení a něco na zahřátí. Předvánoční atmosféra zaručena.

 

Den pro dětskou knihu

Srdečně zveme všechny malé i velké návštěvníky knihovny v Olomouci na dopoledne s dětskou knihou. Zjistěte spolu s námi, jaké barvy mají pohádky. Přijďte se zúčastnit naší barevné soutěže, vyrobit si drobnost v tradiční dílničce, koupit si pěknou knihu z nakladatelství RUBICO nebo obdivovat zvířecí návštěvu. Děti mohou přijít v kostýmu. Na každého soutěžícího čeká drobná odměna.

 

Vánoční, podzimní i zimní tipy kam s dětmi můžete samozřejmě najít na našem webu www.kamsdetmi.com

27. 11. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře