Naše tipy kam s dětmi o prodlouženém víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše tipy kam s dětmi o prodlouženém víkendu

Víkend se blíží a počasí nám ještě bude přát. Navíc to bude víkend prodloužený. Tak honem pojďte vybírat, kam se s dětmi vydat. Tipů máme spousta, halloweenských, kouzelných i těch, které budou slavit výročí naší republiky.

 

Praha

S hudbou do snu – koncert pro děti

První z cyklu koncertů pro děti z cyklu PKF - Prague můžete shlédnout v pražském Rudolfinu již tuto sobotu, a to ve dvou časech. Celkem čtyři koncerty si dávají za cíl seznámit nejmenší publikum s vážnou hudbou „nevážným“ způsobem. V nové sezoně se opět můžete těšit na dvojici skřítků Šímu a Lupi, se kterými se přenesete do fantastických světů. V prvním dílu se Šíma octne v zajetí snů, plných pestrobarevných nástrojových kombinací. Stane se dirigentem, bude pronásledován noční můrou a potká i snovou Lupi. Podaří se nakonec skutečné Lupi Šímu probudit?

 

Běh republiky

Vběhnout do druhé stovky naší země, a to doslova, to si dali za cíl organizátoři nového běžeckého projektu s názvem Běh republiky. Konat se bude každoročně na výročí založení Československa 28. října. Česká obec sokolská by v letošním roce ráda navázala na tuto stoletou tradici a připomenula si 28. říjen sérií běhů pořádaných po celé republice. Najděte si, kde ve vašem okolí se běh pořádá a pojďte slavit!

 

 

Střední Čechy

Strašidelný pohádkový les na zámku Kačina

Je tady podzim a doba, kdy do svých brlohů zalézají ježibaby, loupežníci, čerti, za stromy se schovávají zakleté princezny a mezi komíny starých domů se vynořují duchové, strašidla a bílé paní. Chcete se krásně bát a dobře pobavit? Vyrazte s dětmi na zámek Kačina, kde pro vás bude připraven speciální Strašidelný pohádkový les. Na kilometrové trase zámeckým parkem na vás i vaše děti Po splnění všech úkolů dostanou malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání.

 

Ukončení sezóny v Muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka

Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka pro letošek zavírá své brány, a tak vás zve a ukončení sezony. Na letošní poslední setkání s parními lokomotivami, které probíhá celý víkend, se můžete přijet podívat historickým vlakem. V Lužné vás čekají projížďky úzkorozchodnou parní lokomotivou a také výstavka železničních modelů a modelových kolejišť.

 

Ukončení sezóny ve Skanzenu Solvayovy lomy

V sobotu bude ukončena sezóna Solvayových lomů akcí „Zamykání výhybek“. V tento den budou v provozu osobní vlaky jak v důlním, tak i v povrchovém provedení, po trati se budou navíc pohybovat i různé nákladní vlaky tažené dieselovými lokomotivami. Dále pro vás bude připravena ukázku nakládání vozíků úzkorozchodné dráhy štěrkem, a to pomocí lanového bagru. V neděli a pondělí bude ještě v provozu vlak, prohlídky muzea a podzemí již probíhat nebudou.

 

Ústecký kraj

Oživlá strašidla na zámku Jezeří

Bojíte se rádi? Věříte na duchy, strašidla a záhrobní bytosti? Jezeří je to pravé místo, kde se s nimi můžete opravdu potkat. V dušičkovém čase se v zámku probouzejí k životu jeho obyvatelé minulých časů. Téměř již legendární akce je jednou z největších svého druhu v ČR. Desítky strašidel, mágů a nadpřirozených bytostí budou o tomto víkendu Vašimi průvodci ztemnělým zámkem. Protože tato podívaná je pro řadu návštěvníků opravdu děsivá, je připraven i malý okruh pro děti a slabší povahy.

 

Zámek plný kouzel – Libochovice

Zámek Libochovice bude po oba víkendové dny plný kouzel a tajemných sil. Historické interiéry zámku opět zaplní pohádkové bytosti, aby Vás provedly světem kouzel a pohádek. Na nádvoří bude občerstvení a tržiště. Tato pohádková akce je zároveň ukončením sezony. O akci bývá vždy veliký zájem, proto si určitě nezapomeňte zarezervovat vstupenky, nebo si je zakoupit on line.

 

Liberecký kraj

O ukradeném měšci

Věděli jste, že pohádka může být i interaktivní zábavou? Při sledování televize to asi nejde, v kině také ne, v divadle snad, ale na zámku rozhodně! Přijeďte se podívat na příběh s názvem O ukradeném měšci na zámku Sychrov. Pohádkové prohlídky jsou pro vás nachystané pětkrát denně.

 

Víkend křišťálového údolí v Liberci

Dva dny otevřených dveří a doprovodný program ve více než 40 sklárnách, ateliérech, dílnách, muzeích a školách. Křišťálové údolí propojuje sklářské, bižuterní a šperkařské firmy v Libereckém kraji. Můžeme se tu seznámit s tradiční výrobou od lustrů, přes vánoční ozdoby, skleničky, šperky až po tavené plastiky v muzeích, živých dílnách, sklárnách, ateliérech i školách. V kraji se sklo a šperky vyrábějí už po několik staletí. Živá současnost téhle tradice je ale nejen v nádherných výrobcích, obdivovat můžete i samotný proces výroby, která se mnohde příliš neliší od té před sto lety. Je to strhující a jedinečný zážitek. Vítejte v Křišťálovém údolí!

 

Královéhradecký kraj

Týden duchů

Zveme vás do Safari Parku Dvůr Králové na oblíbenou podzimní akci „Týden duchů“, která bude probíhat od 26. října do 3. listopadu. Těšit se můžete na dlabání dýní, noční pozorování netopýrů, komentované prohlídky s loučemi nebo afrického ducha.  

 

UKLIĎME ÚPU 2019

Zapojit se může kdokoli, komu není stav řeky lhostejný – každá pomocná ruka se počítá! Pokud se k nám chcete přidat, pak jste na správném místě. Nejprve prosíme o vyplnění registračního formuláře – usnadníte nám tak vaši identifikaci a zrychlíte proces registrace na stánku. V den úklidu pak jen potvrdíte svým podpisem, že se akce účastníte na vlastní nebezpečí. Pokud si od nás chcete zakoupit tričko "Není mi to jedno – čistím řeku Úpu", napište do komentáře velikost.

 

Pardubický kraj

Duchů plné muzeum

Muzeum napadl smrtící virus. Co se stalo se všemi zaměstnanci a návštěvníky muzea? A lze ještě smrtící epidemii zastavit? Jak zastavit zombie apokalypsu v Mydlářovském domě? Ke které straně se přidáte? Již 7. ročník oblíbené halloweenské akce.

 

Halloweenské odpoledne pro děti

V sobotu 2se koná na Krytém plaveckém bazénu v Ústí nad Orlicí, Halloweenské odpoledne pro děti. Přijďte si zasoutěžit s dětmi o sladké odměny. Každé dítě od nás obdrží účastnický list a drobné ceny. Partnerem akce je Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR. Těšíme se na Vás.

 

Plzeňský kraj

Plzeňské oslavy vzniku republiky

Jako již tradičně, tak i letos se v Plzni chystají poměrně velké oslavy výročí vzniku republiky. V pondělí 28. října se místním i turistům otevřou zajímavá místa a turistické atrakce, a to buď zcela zdarma anebo za symbolickou cenu 28 korun. Celodenní program nabídne komentované prohlídky, exkurze, návštěvy zahrad, okružní jízdy historickými vozy městské dopravy, festival pouličního jídla DEPO Street Food Market i sportovní aktivity. Podvečer pak bude patřit průvodu světel a vyvrcholí ohňostrojem v barvách trikolory.

 

Zamykání hradu Velhartice

V sobotu se koná poslední letošní akce na hradě Velhartice - již tradiční "Zamykání hradu Velhartice" Součástí akce bude opět běžecký závod ve všech věkových kategoriích, a bohatý doprovodný program. Těšit se můžet na ohňostroj, lampiónový průvod, maňáskové divadlo, volnou prohlídku hradu, lukostřelbu či střelbu z děla a trebuchetu nebo řemeslné dílny.

 

Karlovarský kraj

Drakiáda

Troj- i vícehlavé saně vyrobené z papíru, igelitu i jiných materiálů patří k podzimu stejně jako vítr, který je drží nad dětskými hlavami. Ani Brdy v tomto nejsou výjimkou. Naopak. Spousta luk a polí, kde to fičí jako “na vídrholci” je přímo stvořená pro setkávání barevných poletuch. I vy se můžete přidat – v neděli například v Mirošově nebo ve Strašicích.

 

Výlov rybníků v Karlovarském kraji 

Podzim je tu a s ním i tradiční výlovy rybníků. Vyražte s dětmi do přírody ukázat jim jak takový výlov vypadá. Na výlovech můžete vidět tradiční slovení ryb z rybníka sítěmi. Často nechybí expozice ryb v kádích. Na řadě výlovů je také zajištěno občerstvení a to včetně rybích specialit. Obvykle je výlov spojen také s prodejem ryb. Navštívit můžete například Výlov rybníka Amerika u Františkových lázní nebo Výlov Betlémského rybníka u Teplé.

 

Jižní Čechy

Halloween ve Vodárenské věži

Halloween se blíží, strašidla už klepou na brány věže, jaké to bude letos? Půjdete po svíčkách parkem kolem Vodárenské věže. Závěrečné stanoviště bude právě v přízemí věže. A nebojte, strašidla budou přátelská. Nechceme u dětí vyvolat noční můry. Pro děti budou připraveny dílničky na výrobu masek. Můžete se těšit na ohnivou show v podání Neiry.

 

Svět je báječné místo k narození

Zveme vás na výstavu Svět je báječné místo k narození, která představí průřez tvorbou akademického malíře, grafika, scénografa a ilustrátora Stanislava Holého (1943–1998), autora televizních postaviček a scénografie Studia Kamarád a knih Procházky pana Pipa, Námluvy pana Pipa a mnoha dalších. Výstava je koncipována pro děti i dospělé, bude na ní prezentován výběr z ilustrací pro děti, litografií a serigrafií. Chybět nebudou ani plyšoví Jů a Hele a jejich věčný rival Muf, Tryskomyši a další charaktery.

 

Vysočina

Roh Hojnosti v Centru Eden

V sobotu jste srdečně zváni do Centra Eden na Vysočině. Koná se zde krásná gastronomická akce doplněná bohatým programem pro děti i dospělé, aneb dobroty a zábava kam se podíváš. Najdete zde řemeslníky, ukázku zabíjačky, trh s regionálními produkty, artistickou show, vystoupení žonglérů, chůzi provazochodce i kouzelnické vystoupení. Děti se mohou naučit i něco z cirkusových disciplín. Nebudou chybět ani dětské zábavní atrakce, kolotoč či tvoření pro nejmenší.

 

Den gibonů v ZOO Jihlava

Vyrazte s dětmi do jihlavské ZOO oslavit svátek gibonů. Právě gibon je symbolem jihlavské zoologické zahrady. Poznáte gibony blíže při speciálním programu. Na děti čekají gibonní hry, fotokoutek s maskotem gibona i povídání o nich.

 

Jihomoravský kraj

Noční les

V sobotní podzimní, tajemný večer, máte možnost v Areálu Mravence Lesíka potkat v lese strašidla. Kromě nich se můžete těšit na tvořivé dílničky, kde si děti mohou vyrobit vlastní strašidýlko nebo vydlabat dýni. Noční les bude zakončen ohňovou show, při které se vám bude tajit dech.

 

Noční prohlídky Dinoparku Vyškov

O víkendu jste zváni do Vyškova, kde na vás čeká netradiční pohled na druhohorní velikány, speciálně nasvícené scény, 4D Kino, doprovodný program na hvězdárně či noční vyjížďka na DinoBiku.

 

Zlínský kraj

Jak šlo vejce na vandr

Nejmenší děti jsou v neděli zváni do vsetínského Divadla v Lidovém domě, a to na loutkovou pohádku O vajíčku, kterému se nechtělo jen tak nečinně čekat, až se z něj vylíhne kuře, a zakutálelo se do světa na zkušenou. Jak to dopadlo? Přijďte a uvidíte.

 

Drahé kameny ze zámku, anebo ukončení sezóny

Přijďte se v sobotu podívat na holešovský zámek. Čeká vás zde rodinná putovní hra po holešovských památkách. Těšte se na různé historické výjevy, kostýmované průvodce, program na nádvoří, řemeslný jarmark i odměna pro všechny statečné.

 

Moravskoslezský kraj

Halloween ve Světě techniky

Tento víkend je ve znamení strašidel, a proto se i Velký svět techniky v Ostravě promění v Dům hrůzy. Halloweenský program nabídne spoustu „děsivých“ lákadel. Nechutné pochutiny ochutnáte v monstozním bufetu, odvážní návštěvníci si mohou vyzkoušet strašidelnou bojovku a stanete se také svědky vylíhnutí slizáka. Ani v Malém světě techniky nebudete o strašení ochuzeni, zabydlela se zde totiž Addamsova rodina, která má připraveno spoustu hallowenských aktivit - tajuplné věštění z čajových lístků, magické seance nebo deskové hry. Ve Světě techniky v sobotu určitě zažijete pravý Halloween s mrazením v zádech.

 

Michálkovické strašení

V sobotu se bude strašit také v Ostravě – Michálkovicích, kde se koná akce Michálkovické strašení. Pro děti bude připravena stezka odvahy, strašidelná stanoviště a nebude chybět ani soutěž o nejpěknější dýni. Na závěr se děti mohou těšit na sladkou odměnu.

 

Olomoucký kraj

Pevnost duchů!

Pevnost poznání je interaktivní muzeum vědy pro všechny věkové kategorie, kde na návštěvníky čekají čtyři bohaté expozice a akční animátoři. A už tuto sobotu se Muzeum vědy promění v zázračnou Pevnost duchů! Expozicí vás neprovedou obyčejní průvodci, ale těšit se můžete na přátelské duchy, tajemné upíry nebo roztomilé vampýrky. 

 

4. Veletrh hraček ZÓNA DĚTÍ

Děti a hračky k sobě neodmyslitelně patří. Pokud hledáte inspiraci, jakou smysluplnou hračku svým dětem pořídit, pak určitě mnoho nápadů získáte na 4. Veletrhu hraček v sobotu v Olomouci. U jednotlivých stánků vám samotní prodejci předvedou své výrobky a vysvětlí vám, jaký přínos pro dítě představují. Děti si hračky budou moci také vyzkoušet, takže se na Veletrhu určitě bohatě zabaví.

 

Další inspirativní a zajímavé tipy kam s dětmi hledejte na našem webu www.kamsdetmi.com

23. 10. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře