Barevný víkend na Bílé :-) | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Barevný víkend na Bílé :-)

Taky máte své oblíbené místo, kterým jste tak okouzleni, že víte, že se tam co nejdříve zase vrátíte?:-) Nedávno jsme strávili parádní víkend na Bílé v Beskydech. A byli jsme zde tak nadšeni, že je mou milou povinností se s vámi o zážitky z RESORTU BÍLÁ podělit!

DĚTSKÝ PARK BÍLÁ

Hlavním lákadlem je bezpochyby Dětský park Bílá. Na děti všech věkových kategorií tady čeká tolik rozmanitých aktivit, že se zde zabaví opravdu na celý den!

Adrenalinové nadšence určitě potěší dvě tubingové dráhy, aquazorbing a větší děti (nebo i rodiče :-) si mohou zařádit na bungee trampolínách (doporučuji!) A když už jsem zmínila "skákací" atrakci, v parku nechybí ani velká vzduchová trampolína nebo pirátský skákací hrad.

         

Menší děti si určitě vyhrají na parádním obřím pískovišti se spoustou herních prvků nebo se schovají před Gargamelem :-) do šmoulích domečků.

                    

Pokud máte doma malého závodníka/závodnici, tak s nimi určitě nejvíce času strávíte na malém závodním okruhu, kde jsou k vyzkoušení připravena šlapací auta a odrážedla. A když přijde čas na klidnější zábavu, můžete s dětmi prozkoumat pravěkou jeskyni, zkusit si rýžování polodrahokamů, děti se projedou v jezírku na lodičkách nebo třeba vyzvete své ratolesti na turnaj v minigolfu.

           

Součástí Dětského parku je také Vodní svět, který je pro milovníky vody a malé "čvachtaly" jako stvořený - lodičky, konvičky nebo archimédová spirála se závlahou zcela jistě potěší malé vodníky.:-) Snad každé dítě rádo zdolává nejrůznější překážky a když se překážky nachází pár metrů nad zemí, to je pak pravé dobrodružství! Jak jste jistě uhodli, dětský lanový park v areálu také najdeme.

      

Nesmím zapomenout ani na parkour, který je v posledních letech čím dál populárnější - parkouristé určitě v parku ocení parkourové hřiště. A jelikož většina dětí miluje zvířata, podívat se můžete také do minizoo.

A teď si možná říkáte - a co rodiče, mají si kde "hrát"?:-D Na Bílé myslí i na doprovod dětí - v parku je připravena spousta odpočinkových zón s lehátky, takže spokojeně relaxujete a zároveň se kocháte pohledem na své spokojené hrající si děti.:-)

            

O prázdninách a víkendech jsou pro děti v parku připraveny zábavné animační programy, které probíhají vždy dopoledne a odpoledne. V době naší návštěvy se děti mohly zapojit do programů Pirátská plavba a Zpátky do pravěku. Naše holčičky ještě neměly odvahu strávit hodinku a půl bez nás, ale děti, které se programu zúčastnily, vypadaly nadšeně a úkoly s animátory plnily s velkým zápalem. Je třeba také říct (tedy spíše napsat :-), že animátoři jsou opravdoví profíci a s dětmi to báječně umí.


UBYTOVÁNÍ

Určitě vás napadlo, kde se na Bílé ubytovat. RESORT BÍLÁ je areál, který je navštěvovaný nejen v létě, ale hlavně také v zimě, neboť je to oblíbené lyžařské středisko, takže možností ubytování je zde více. My jsme si vybrali ubytování v apartmánu STODOLA NA BÍLÉ a byli jsme velmi spokojeni! Apartmány jsou situovány v blízkosti lesa a nachází se asi 200 metrů od zmíněného Dětského parku. Budova je obklopena oplocenou zahradou, takže děti můžete bez obav "vypustit".:-) Na zahradě se děti zabaví na trampolíně nebo s nimi můžete zajít do krytého venkovního vyhřívaného bazénu. V době našeho pobytu byla venkovní teplota k večeru kolem 10 stupňů, ale v bazénu bylo tak teplo, že jsme neváhali a koupání vyzkoušeli. Jediný problém nastal, když jsme s dětmi chtěli bazén opustit, museli jsme je nalákat na pískoviště, jinak by se v bazénu koupaly možná doteď!:-D Na zahradě se nachází také altán s grilem a kuchyní, což určitě ocení hlavně rodiny s věčně hladovými jedlíky.:-) Kdyby kapacita ubytování v apartmánech Stodola byla plná, můžete využít vedlejší APARTMÁNY NA FAŘE.

Samotné ubytování je moderní, čisté a hlavně útulné. Kuchyňský kout je velmi dobře vybaven a v apartmánu je také jídelní kout, koupelna se sprchovým koutem a dostatek úložného prostoru. Ubytování jsme měli se snídání formou švédského stolu, takže si každý pochutnal na tom, co má rád. A pejskaře určitě taky potěším - pejsci jsou vítáni a dokonce jsou pro ně připraveny pamlsky nebo pelíšek k zapůjčení.:-)

   

DOMOVJANKA

Zhruba 100 metrů od ubytování je vzdálena kavárna & obchod Domovjanka. Domovjanku jsme navštívili několikrát, neboť v ní nejen nakoupíte základní potraviny a domácí produkty (na sýrech jsme si obzvlášť pochutnali!), ale můžete se zde také posadit k výborné kávě, případně si dát něco malého k snědku, například polévku, palačinky nebo panini. A ještě jedna skvělá informace - v Domovjance je hezký dětský koutek, takže si kávičku opravdu vychutnáte.:-)

 

OKOLÍ

Resort Bílá nabízí krásné procházky po okolí. Oblíbená procházka rodin s dětmi vede po upraveném chodníku kolem rozmanitých dětských hřišt, kde na děti čekají kromě houpaček, prolézaček a skluzavek také informační tabule, brouzdaliště nebo ping-pongový stůl (pálky k zapůjčení visí hned vedle stolu :-). Po necelých dvou kilometrech dojdete k loveckému zámečku a k Obůrce, která je domovem pro jeleny, srnky, daňky, muflony, jezevce nebo divočáky.

    

Další možností je zábavná trasa po "pašerácké stezce", ke které se dostanete sedačkovou lanovkou. Ale o té vám napíši zase někdy příště...:-)

Už za pár měsíců se z areálu Bílá stane lyžařské středisko a Dětský letní park se promění v Dětský lyžařský park. Po lyžovačce vás jistě potěší možnost navštívit wellness nebo s dětmi vnitřní herničku.:-) Zima je ale ještě daleko a až do začátku listopadu si s dětmi vychutnejte Dětský letní park nebo si můžete v půjčovně půjčit kolo či koloběžku a vydat se na projížďku!:-) Věřím, že na Bílé budete nadšeni stejně jako my!:-*

Lucka

 



22. 9. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře