Rovnátka na důchod | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rovnátka na důchod

Štvalo mě to už dlouho, ale pořád bylo tak nějak hodně výmluv, proč to odložit. Nebyl čas, nebyly peníze, ale především nebyla odvaha. Odvaha spravit to, co se zanedbalo v mládí. A taky se mi pořád honilo hlavou mnoho otázek. Nejsem na to už moc stará? Nebude to bolet? Co na to řeknou ostatní?

Jenže, žijeme jen jednou a když už vás něco několik let štve, máte jít a zkusit to změnit. I když je vám skoro čtyřicet, i když to bude bolet, i když se vás lidi budou ptát „proboha proč?“. Protože tak jsem to chtěla, proto!  

Jasně, že jsem uvažovala o neviditelné variantě. Bohužel jejich cena ale zas tak neviditelná není a krom toho, chtěla jsem jít dětem příkladem. Až budou za pár let ve stejné situaci (a dispozice k tomu rozhodně mají), jak jim vysvětlím, že dráty jsou cool, když dříve nebyly dost cool pro mě? Nechci dětem kázat vodu a pít víno.

Zkrátka a dobře, od června mám rovnátka. Zatím jen nahoře, dole budou co nevidět taky. A je to úplně v pohodě. Ano, bolí to, kdo říká, že ne, tak kecá, ale jde vždy o 2-3 dny po utažení. Ano, hodně lidí mi říká, že do penálu je to zbytečný, jsou ale na druhou stranu tací, kteří mi fandí. Ano, spoustu blízkých si toho vůbec nevšimlo, dokud jsem o tom sama nezačala mluvit.

Výhodou také je, že se o svou dutinu ústní starám jako nikdy předtím. Po každém jídle si jdu vyčistit zuby, mezizubní kartáček mám v kapse nonstop a omezila jsem potraviny, které jsou plné přírodních barviv. Věřím, že mi tato péče vydrží i po ukončení „léčby“ a má dentální hygienistka se mnou bude mít mnohem méně práce. 

A ještě jednu velkou výhodu rovnátka mají. Řekla bych, že je to takovej zajímavej vedlejší efekt. Nejím tak často jako dřív a vybírám si. Mám dole už 3 kila a běhá se mi po světě o něco lehčeji.

 

Chyběla mi mnoho let odvaha. A nejvíc mi ji dodal můj muž jednou jednoduchou větou, kterou na toto téma pronesl. „Ženský s rovnátkama jsou sexy!“. No řekněte, která ženská nechce vypadat ve čtyřiceti sexy? :-)

 

Vendula Dittrichová

 

Předchozí díl více či méně veselých příběhů seriálu Prázdniny na MAXimum si můžete přečíst zde.

3. 9. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře